485 resultaten gevonden

Nieuws: 26-03-2021

Duitse-Nederlandse materieelsamenwerking versterkt

Met de ondertekening van de gemeenschappelijke verklaring door staatssecretaris Barbara Visser en haar Duitse ambtgenoot voor versterking van de samenwerking op het gebied van materieelprojecten en ondersteunende veiligheids- en industriële samenwerking, wordt een volgende stap gezet in de intensieve samenwerking met Duitsland, ook voor de defensiesector.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 26-03-2021

Photonis levert kritiek onderdeel nieuwe nachtkijkers Landmacht

Het Nederlandse bedrijf Photonis gaat definitief de beeldversterkerbuizen leveren die gebruikt worden in de nieuwste nachtkijkers (beeldversterkers) van de Koninklijke Landmacht. Begin dit jaar tekende de Defensie Materieel Organisatie (DMO) een 7-jarig contract met Elbit Systems voor de levering van 4.300 nachtkijkers waarbij een nadruk lag op hoge prestaties en verminderd gewicht voor de gebruikers.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-03-2021

Angelien Eijsink benoemd tot voorzitter NIDV

Het bestuur van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) heeft Angelien Eijsink (60) per 1 oktober a.s. benoemd tot haar voorzitter. Zij was van 2003 tot 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.
NIDV nieuws

Nieuws: 17-03-2021

René Tas nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten

Schout-bij-nacht René Tas is vanaf 9 september 2021 de nieuwe commandant Zeestrijdkrachten (C-ZSK). Hij volgt vice-admiraal Rob Kramer op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. De NIDV feliciteert Tas met zijn benoeming en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 15-03-2021

Mobiele laboratoria geleverd aan Koninklijke Luchtmacht

Contour Advanced Systems uit Varsseveld heeft afgelopen week 26 ATEX gecertificeerde mobiele laboratoria geleverd aan de Koninklijke Luchtmacht. Deze speciaal geconditioneerde containers zijn voor de controle van vliegtuigbrandstof en de opslag van chemische stoffen in missiegebieden. De containers zijn bijzonder omdat ze onder alle omstandigheden een veilige en betrouwbare omgeving bieden.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 12-03-2021

TNO lanceert “TNO-MKB Innovatiemotor” met extra investering van 5 miljoen

Research en Innovatie (R&I) activiteiten leveren een belangrijke bijdrage aan groei in banen en productiviteit van Nederlandse MKB bedrijven. TNO wil daar aan nog meer bijdragen door zelf vijf miljoen extra te investeren in het versterken van de samenwerking met het MKB.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-03-2021

Special Forces onder de management software

Voor het vijfde jaar op rij groei, vier keer zoveel omzet als in 2015; het gaat ILIAS Solutions voor de wind. “Het veldje ‘missie’ zit standaard bij ons in het pakket.”
Innovatie|NIDV Magazine

Nieuws: 10-03-2021

Defenture ontvangt investering om verder te groeien

Om Defenture B.V. uit Tiel verder te laten groeien heeft investeringsmaatschappij Azur Investment Group uit Enschede een belang in de bouwer van high-end militaire voertuigen genomen. De kapitaalinjectie geeft Defenture de ruimte om onder andere drie nieuwe modulaire voertuig typen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws