Het Nederlandse bedrijf Photonis gaat definitief de beeldversterkerbuizen leveren die gebruikt worden in de nieuwste nachtkijkers (beeldversterkers) van de Koninklijke Landmacht. Begin dit jaar tekende de Defensie Materieel Organisatie (DMO) een 7-jarig contract met Elbit Systems voor de levering van 4.300 nachtkijkers waarbij een nadruk lag op hoge prestaties en verminderd gewicht voor de gebruikers.

Het 7-jarig contract begint met de levering van 4.300 4G-beeldversteringsbuizen, met aanzienlijke optionele hoeveelheden in de daaropvolgende jaren. De beeldversterkers van Photonis zijn het actieve deel van de nachtkijker dat het beperkte licht in een omgeving versterkt zodat de gebruiker zijn omgeving kan waarnemen. De keuze van DMO voor de Photonis beeldversterkers getuigt van het vertrouwen in de mogelijkheden en technologieën die het Nederlandse bedrijf dat recent ook een grote opdracht via de NSPA binnen heeft gehaald.

De productiefaciliteiten van Photonis bevinden zich zowel in Frankrijk als in Nederland. Photonis heeft wereldwijd ongeveer 1.000 mensen in dienst en staat bekend om zijn hoogwaardige beeldintensificatietechnologie. Dit worden niet alleen toegepast in nachtkijkers maar ook in de wetenschap en de ruimtevaart.

Meer informatie