327 resultaten gevonden

Nieuws: 25-05-2022

Tweede Work programme Europees Defensiefonds is uit

Het tweede work programme van het Europees Defensiefonds is vandaag gepubliceerd. Ten overvloede: dit defensieonderzoeksfonds steunt bedrijven en kennisinstellingen om grensoverschrijdend Europese defensiecapaciteiten te versterken. Naar verwachting volgen 9 juni  de calls for proposals per onderwerp.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 23-05-2022

Tective Robotics en H2 Circular Fuel winnaars NIDV Innovation Challenge

De NIDV Innovation Challenge (NIC) is een unieke samenwerking tussen NIDV, overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven om Nederlandse startups verder op weg te helpen. De NIC vond op 18 mei plaats op de DMO RDM MINDbase te Rotterdam.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 20-05-2022

Persbericht Voorjaarsnota 2022

De NIDV verwelkomt de daadkracht van het kabinet uit de Voorjaarsnota om in 2024 de NAVO-doelstelling van 2% van het BBP voor Defensie te halen. Zo krijgt de Nederlandse krijgsmacht de middelen om de nieuwe dreigingen en uitdagingen het hoofd te bieden.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 20-05-2022

Noodzaak en mogelijkheden voor Europese investeringen in Defensie-en veiligheidsindustrie

Hoe kan de Europese Unie de Lidstaten helpen bij hun Defensie-uitdagingen? Woensdag publiceerden de Europese Commissie en hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid een nieuwe reeks voorstellen hiervoor. We vatten deze graag voor u samen.
NIKAG|Europa|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-05-2022

Jaarvergadering RDM MINDbase Rotterdam: wat er gebeurde en hoe dat u helpt

Op 18 mei jl. hield de NIDV haar jaarvergadering in de Loft van de Innovation Dock bij de voormalige RDM in rotterdam. Bestuur en team keken met 70 aanwezigen terug op een goed jaar en vooruit naar het komende. Ook werden de JGM Scriptieprijs 2021 uitgereikt en de winnaars van de NIDV Innovation Challenge bekend gemaakt.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 20-05-2022

Bouw Twin Datacenter GrIT gestart!

Het twin-datacenter is een van de eerste zichtbare elementen van het programma Grensverleggende Informatie Technologie (GrIT). Met dit grootste IT-project van de Rijksoverheid wordt de bestaande IT-infrastructuur van Defensie vernieuwd en vervangen. GrIT is daarmee een van de belangrijke onderdelen van de Defensievisie 2035.
NIVP|Adaptieve krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 19-05-2022

2e Luitenant Irina Tziamali wint Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs

Met haar onderzoek naar ‘Gendergerelateerde normbeelden op de KMA’ heeft tweede luitenant Irina Tziamali de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs gewonnen. Haar onderzoek is van belang bij het verbeteren van de inzet en vernieuwing binnen de eigen organisatie en heeft veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet zij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van € 2500 verbonden.
NIDV nieuws

Nieuws: 19-05-2022

Tedas B.V. nieuwe deelnemer NIDV

Tedas beveiligt organisaties tegen de risico’s van cyber dreigingen. De klanten bevinden zich veelal binnen het Defensie-, inlichtingen- & veiligheidsdomein van de Nederlandse overheid en leveranciers van vitale infrastructuur.
NIDV nieuws