501 resultaten gevonden

Nieuws: 17-10-2024

NIDV deelnemers bezoeken Bell in Washington

Een delegatie bestaande uit 20 NIDV deelnemers heeft woensdagochtend het Bell Advanced Vertical Lift Center in Washington bezocht.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 01-10-2024

NPVS Jaarbijeenkomst: Plannen voor de toekomst en de laatste F-16 vlucht

Veertig deelnemers waren op vrijdag 27 september aanwezig bij de NPVS jaarbijeenkomst in Uden.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 06-09-2024

NIDV zoekt een beleidsmedewerker

De reactietermijn voor deze vacature is gesloten. Gegeven de grote vraagstukken waar de NIDV zich mee bezighoudt, zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker.  Een analytische netwerker die onze directeur en voorzitter ondersteunt. Word jij onze nieuwe collega?
Algemeen

Nieuws: 03-09-2024

Reactie NIDV op conceptwet Weerbaarheid defensie-en veiligheidsgerelateerde industrie

De internet consultatie voor de conceptwet Weerbaarheid defensie-en veiligheidsgerelateerde industrie is gesloten. Deze conceptwet introduceert een drietal instrumenten om de defensiecapaciteit te versterken, ongewenste buitenlandse investeringen tegen te gaan en een juridische basis te geven aan geschiktheidsverklaringen voor de NAVO en EU. 
Algemeen

Nieuws: 19-08-2024

NIDV-beurzenprogramma 2025 vastgesteld

Elk jaar neemt de NIDV deel aan een aantal internationale beurzen. Welke beurzen dat zijn, wordt in overleg met Defensie en Economische Zaken vastgesteld. Op deze beurzen verzorgt de NIDV het Nederlandse paviljoen voor de deelnemers en organiseren we ontmoetingen met relevante bedrijven en overheidsfunctionarissen. Voor 2025 gaat het om de volgende beurzen:
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 22-07-2024

Nederlandse deelname aan de Royal International Air Tattoo (RIAT)

RIATT is de grootste militaire luchtvaartshow in Europa en wordt jaarlijks in de UK gehouden. 
Europa|Industrie Nieuws

Nieuws: 18-07-2024

Nederlands inbreng bij de succesvolle lancering van de Ariane 6 raket

Op 9 juni 2024 is de Airiane 6 raket met succes gelanceerd. Twee NIDV deelnemers zijn betrokken bij zowel de ontwikkeling als de bouw van onderdelen van de Ariane 6.
Industrie Nieuws

Nieuws: 08-07-2024

Wetsvoorstel versterking Nederlandse defensie-industrie in consultatie

De Nederlandse overheid heeft de conceptwet Weerbaarheid defensie- en veiligheidsgerelateerde industrie ter consultatie gepubliceerd. De conceptwet introduceert een drietal instrumenten om de defensiecapaciteit te versterken, ongewenste buitenlandse investeringen tegen te gaan en een juridische basis te geven aan geschiktheidsverklaringen voor de NAVO en EU.