231 resultaten gevonden

Nieuws: 26-10-2021

Eerste HAPS Aardobservatie ontwikkel- en test centrum in de wereld

In 2020 heeft een team met specialisten uit Aratos Systems en KEC een studie uitgevoerd, met financiële steun van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Midpoint Brabant en Provincie Noord Brabant, om te bepalen of de ontwikkeling van “High-Altitude Platform Stations” (HAPS) technologieën die Aardobservatie data services mogelijk maken haalbaar is.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 26-10-2021

Positionpaper Commissiedebat wapenexportbeleid – 28 oktober

Op 28 oktober staat het jaarlijkse Commissiedebat Wapenexportbeleid gepland in de Tweede Kamer. Vanwege de grote impact van dit beleid op de Nederlandse Defensie- en veiligheidssector heeft de NIDV wederom een positionpaper geschreven.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 26-10-2021

Harold Boekholt nieuwe Directeur Projecten DMO

Kolonel Harold Boekholt wordt per 1 december 2021 de nieuwe Directeur Projecten bij de Defensie Materieelorganisatie (DMO). Dat gebeurt onder gelijktijdige bevordering tot commodore. Als Directeur Projecten krijgt hij de leiding over alle Defensiebrede (inter) nationale Materieelprojecten van de DMO. Boekholt volgt commandeur Dick Kreiter op.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 25-10-2021

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services ondertekenen MoU

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De MoU, die ingaat op 18 oktober 2021, opent mogelijkheden om een breed scala aan activiteiten in de Defense, Commercial en Support markten te verkennen.
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 25-10-2021

ADEX 2021 groot succes voor Nederlandse bedrijven

Na lange tijd van wachten en weinig activiteiten door de beperkingen door het COVID-19, hadden de deelnemers er weer zin in. De ADEX 2021, een luchtvaartbeurs met een luchtvaartshow, die van 19 tem 22 oktober plaats vond in Seoul, zit er weer op. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle deelname van de Nederlandse bedrijven in het Nederlandse paviljoen.
Internationaal

Nieuws: 18-10-2021

Jaarbijeenkomst NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS)

Op 15 oktober heeft op de Vliegbasis Eindhoven een drukbezochte bijeenkomst plaatsgevonden van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS). Thema van de bijeenkomst was: “Vastvleugelig en space”.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 13-10-2021

E-Quipment en Eight Bell tekenen 1e contract PIB-programma “Dutch Coalition for Defense and Security Greece”

Hellenic Aerospace Industries is een begrip in Griekenland en ver daarbuiten. Je verwacht dat het een cluster is van meerdere bedrijven, niets is minder waar, het is het grootse staatsbedrijf in Griekenland waar onderhoud wordt gepleegd aan vele vliegtuigtypes, helikopters en motoren. Zij zijn als organisatie op zoek naar samenwerkingspartners en leveranciers voor hun producten en diensten.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 13-10-2021

GKN Aerospace en TNO ontwikkelen in samenwerking met Insitu een geavanceerd radarsysteem voor het Integrator onbemande vliegende systeem (UAS). Insitu is een dochterbedrijf van Boeing.

Het Multi-mission Radar Intelligence Surveillance Reconnaissance system (M-RaISR) is het eerste op de markt dat diverse belangrijke ISR-functies zoals Zoom Synthetic Aperture Radar (ZSAR), Ground Moving Target Indication (GMTI) en Maritime capabilities combineert in een enkele payload voor een onbemand vliegend systeem. Het is gebaseerd op het Affordable MultiBEam Radar systeem van TNO (AMBER). Het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft in 2017 drie Integrator onbemande systemen besteld bij Insitu en zou daarmee dus ook gebruik kunnen gaan maken van het door GKN Aerospace en TNO ontwikkelde radarsysteem.
NPVS|Industrie Nieuws