348 resultaten gevonden

Nieuws: 15-08-2022

In juli jl. is de gunning bekendgemaakt voor de 1e jaarschijf van het Europees Defensie Fonds (EDF)

Zie Gunning Europees Defensiefonds 2021: kerncijfers en lessen – NIDV  
Europees Defensie Fonds|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-07-2022

Farnborough: luchtvaart voor Defensie in volle zon

De hitte ten spijt vindt dit jaar de Farnborough International Airshow weer plaats. Reden te meer om als NIDV deelnemers hier te faciliteren. De uitdagingen in het luchtdomein voor Defensie en veiligheidsdiensten zijn veelzijdig en veeleisend. Gelukkig zijn de mogelijkheden en kansen voor oplossingen dat ook.
NPVS|Handel en export|Industrie Nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 21-07-2022

Gunning Europees Defensiefonds 2021: kerncijfers en lessen

De uitslagen van de eerste jaargang van het Europees Defensiefonds zijn bekend. De call 2021 reikt €1,2 miljard uit aan 61 projecten. 44 Nederlandse deelnames in 23 consortia onderzoeken en ontwikkelen projecten waaraan het fonds +/- €495 miljoen toekent. Hiermee scoort Nederland hoog in de ranglijst.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog

Nieuws: 21-07-2022

Export van de veiligheidssector blijft stabiel: Exportbeleid 2021 gepubliceerd

De exportvergunningen die het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2021 heeft afgegeven laten een stabiele trend zien in de export van de Nederlandse veiligheidssector. De totale waarde van de afgegeven vergunningen in 2021 bedroeg € 928 miljoen. Dat is een stijging ten opzichte van 2020 (€ 701 miljoen) en vergelijkbaar met 2019 (€ 923 miljoen). Daarbij laat de export naar Midden-Oosten en Azië een dalende trend zien.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 19-07-2022

ROGER: Defensies bedrijfsvoerings-IT op gang

Op 1 juli is Defensie overgestapt op een nieuwe versie van haar bedrijfsvoeringsprogramma: SAP S/4HANA. Tenminste, aan de achterkant: uitwerking met alle gebruikers volgt in de komende drie jaar, onder de pakkende projectnaam ROGER. Binnen dit project communiceerde Defensie recent over aanpassingen in de deelopdrachten en contracten, die we hier voor u op een rijtje zetten.
NIVP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 14-07-2022

Netherlands MoD awards five year Dutch aerial services contract to AEC Skyline

On 12 July the Netherlands MoD announced it has awarded its latest, multi-year aerial services contract to domestic defence company AEC Skyline. The contract’s five year framework includes the delivery of airborne (JTAC CAS) and threat simulation, jamming and ISR services as well as advice & assistance and support to concept development & experimentation activities by the Dutch military. The agreement was signed by the Netherlands Defence Materiel Organisation’s procurement director Roselinde Wijman with CEO Stef Have acting on behalf of AEC Skyline.
Industrie Nieuws

Nieuws: 11-07-2022

Berenschot brengt bedrijfsleven in beeld

Zeker 1.000 bedrijven in Nederland doen zaken met Defensie en de publieke veiligheidsdiensten, zo blijkt uit Berenschots onderzoek naar de sector over de periode 2019-2021. Deze diversiteit in het Gouden Ecosysteem staat echter onder druk, zo blijkt uit datzelfde rapport. Hoe dat te verhelpen?  
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 08-07-2022

Drukbezochte NIDV / NIPV droneconferentie in Twente

Defensie, politie, brandweer en de hulpdiensten zijn druk bezig met de verdere integratie en het optimaliseren van het effectief gebruik van drones in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Met de gezamenlijk georganiseerde werkconferentie “Drones voor Defensie en Veiligheid” op de voormalige vliegbasis Twente is in dat kader weer een volgende concrete stap gezet. De samenwerking tussen NIDV en het Nederlands Instituut voor Publieke Veiligheid (NIPV), het voormalige IFV, krijgt daarmee steeds meer gestalte.
NPVS|Veiligheid|Industrie Nieuws