384 resultaten gevonden

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 17-11-2022

Damy Zilver wint JGM Scriptieprijs 2022

Met zijn onderzoek naar ‘Landingsprestaties autonome helicopterdrone’ heeft Luitenant ter Zee 3e klasse Damy Zilver de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs gewonnen. Zijn onderzoek is van groot belang bij het verbeteren van de inzet van drones binnen de eigen organisatie en heeft daarnaast ook veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet hij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van €2500 verbonden.
Algemeen

Nieuws: 17-11-2022

Defensie-en veiligheidsbeurs NEDS 2022 zet Nederland op de radar

Hoe staan Nederlandse bijdrages aan Defensie en Veiligheid op de radar in de NAVO en EU? Die vraag staat centraal vandaag op donderdag 17 november op de jaarlijkse NIDV Exhibition for Defence and Security (NEDS) in Rotterdam Ahoy. De 33ste editie is met 170 standhouders en ruim 3.200 bezoekers hét toonaangevende defensie-en veiligheidsevenement in Nederland. Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat spreekt de keynote speech uit.
NIDV nieuws

Nieuws: 16-11-2022

NEDS nadert: NIDV en RVO verbinden EDF-en handelspartners

Directeur-Generaal Timo Pesonen van DG Defence Industry and Space (DEFIS) van de Europese Commissie opende vandaag de EDF-en internationale matchmaking van RVO. 180 vertegenwoordigers versterken zo de Europese defensie-industrie met bijzondere nadruk op Nederlandse meerwaarde hiervoor. Bedrijven uit binnen- en buitenland kunnen elkaar vinden om samen te werken bij projecten voor o.m. het Europees Defensie Fonds. Het avondprogramma bestaat uit een bijdrage van de voormalig secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, waarna een voormalig F35-vlieger zijn ervaringen deelt.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-11-2022

NEDS nadert: delegaties bezoeken krijgsmachtdelen

In het voorprogramma op dinsdag van NEDS 2022 donderdag hebben internationale delegaties en geïnteresseerde standhouders nader kennis kunnen maken met drie krijgsmachtdelen. Bij de Koninklijke Marine in Den Helder werden onderzeeboten en fregatten bezocht, in Eindhoven stond uitleg over de transportvloot van de Koninklijke Luchtmacht op het programma en de Koninklijke Landmacht bood een inkijk in de organisatie.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 08-11-2022

Samen sterker: BAVAK neemt deel aan NIDV

BAVAK Security Group is voor de landmachten van Duitsland en Nederland een bekende naam, en heeft deze zomer besloten deelnemer te worden van de NIDV. Hun potentiële rol in het beveiligen van vitale infrastructuur is van grote waarde in het netwerk, en de betrokkenheid van CEO Jasper Weijman bij het Veteranen Search Team is tekenend voor hun hart voor vrede en veiligheid. We heten hen van harte welkom!
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws