451 resultaten gevonden

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws

Nieuws: 12-09-2023

Inschrijving bezoekers NEDS 2023 geopend

Het jaarlijkse topevenement voor Defensie en Veiligheid, de 34e NIDV Exhibition for Defence and Security (NEDS), opent donderdag 30 november a.s. in Rotterdam Ahoy de deuren. Dit jaar is het thema “Sustainable Security”: hoe kunnen Defensie en veiligheidsorganisaties hun bijdrage aan de klimaatopgave leveren, bovenop het beschermen wat ons dierbaar is?
NIDV nieuws

Nieuws: 08-09-2023

19e Regiodag bij VIRO in Echt

Waar lopen bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen EU en NATO? Is deelname aan beurzen of Partners International Business (PIB)-programma’s interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de Regiodag bij gastheer VIRO in Echt met deelname van bedrijven uit de regio Limburg en Brabant. Een uitgebreid team van het Commando Materieel en IT (COMMIT) was aanwezig, net als vertegenwoordigers van Politie en Commissariaat Militaire Productie. Onderlinge kennismaking, presentaties en 1-op-1-gesprekken in de middag maken samen een geslaagde formule.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 08-09-2023

Jaarbijeenkomst Platform Trade Compliance: grensoverschrijdende technologie

Het NIDV Platform Trade Compliance (NPTC) was dinsdag 5 september te gast bij NLR in Amsterdam. 45 deskundigen uit het werkveld deelden ervaringen in de exportcontrole van gecontroleerde technologie en kennis.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 31-07-2023

Defensie ontvangt offertes voor nieuwe onderzeeboten

Defensie heeft van de 3 kandidaat-werven een reactie op de offerte-aanvraag ontvangen voor de levering van 4 nieuwe onderzeeboten. Het gaat om Naval Group, Saab Kockums en Thyssenkrupp Marine Systems.
DUKC|Defensie

Nieuws: 25-07-2023

Sven Op 1 met Raymond Knops

Vandaag trad Voorzitter NIDV Raymond Knops op bij ‘Sven op 1’. Hij ging daarbij in op het investeren in veiligheid, verdergaande samenwerking in Europa, het positioneren van het Nederlandse bedrijfsleven en behoud van essentiële kennis in Nederland.
NIDV nieuws