163 resultaten gevonden

Nieuws: 17-06-2021

Nieuwe afspraken F-35

De staatssecretaris van Defensie gaat een nieuw Memoranda of Understanding (MoU) aan met de partnerlanden binnen het F-35 programma. Deze overeenkomst staat bekend als de Production Sustainment and Follow-on Development Memorandum of Understanding (PSFD MoU) die de huidige vervangt. Daarin staan afspraken over het F-35 programma om de productie en de inzet van het F-35 jachtvliegtuig op doelmatige en doeltreffende wijze in te richten en over de financiële, contractuele en industriële verplichtingen. De Nederlandse industrie is sinds het begin betrokken bij het F-35 project. Het heeft zich verenigd in het NIFARP.
NIFARP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 16-06-2021

Overheid steunt bedrijven bij leveringen aan Amerikaanse Defensie

Het leveren van industriële producten, materialen en diensten aan het Amerikaanse ministerie van Defensie (en de daaraan gelieerde defensie-industrie) wordt makkelijker. Dat gebeurt op basis van de Netherlands Defense Priorities and Allocations System (NL-DPAS). De ministeries van Defensie, Economische Zaken en Klimaat en de Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid hebben daarvoor vanmiddag hun handtekeningen gezet.
Internationaal|NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 16-06-2021

Europees Defensieagentschap bevordert samenwerking via B2B-platform

In november 2019 heeft het Europese Defensieagentschap (EDA) een business-to-business (B2B) Platform gelanceerd, een online tool waarmee de defensieindustrie snel en gemakkelijk kunnen zoeken naar potentiële partners voor hun defensiegerelateerde projecten en programma’s. Het B2B Platform speelt in op de toegenomen vraag naar netwerken vanuit de industrie, met name als gevolg van de nieuwe defensie-initiatieven van de EU – zoals EDF. Deze initiatieven hebben ook gevolgen en voordelen voor de bredere Europese defensiegerelateerde industrie.
NIKAG|Europa|Algemeen

Nieuws: 16-06-2021

Ron Nulkes herbenoemd in de board van ASD

De General Assembly van ASD (de Europese koepel voor lucht- en ruimtevaart-, defensie- en veiligheidsindustrieën) heeft Ron Nulkes, directeur NIDV, voor een periode van twee jaren benoemd in haar board. ASD draagt actief bij aan de ontwikkeling van concurrentie van deze sectoren.
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 15-06-2021

Informatiesessie Energieopslag Landmacht

Energievoorzieningen mobiele kampementen   Hoe kan de Landmacht mobiele eenheden (30 – 150 personen) van energie voorzien zonder/minder gebruik te maken van fossiele brandstof?
Defensie

Nieuws: 15-06-2021

Nieuw all-terrain patrouillevoertuig voor mariniers

Defensie schaft 179 kleine all-terrain patrouillevoertuigen aan voor het Korps Mariniers. De nieuwe voertuigen vervangen een deel van de huidige BV206D, Viking en Landrover-voertuigen. Die zitten aan het einde van hun levensduur. Het huidige aantal voertuigen wordt  bovendien uitgebreid. Staatssecretaris Barbara Visser informeerde vandaag de Kamer over de aankoop.
NGP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 14-06-2021

13e NIDV Regiodag bij EAL te Apeldoorn

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij EAL in Apeldoorn met deelname van bedrijven uit de regio Mid/Oost Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP was wederom van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.
NIDV nieuws

Nieuws: 07-06-2021

Defensie innovatie Competitie (DIC) 2021: Advanced Maintenance

Voor de achttiende maal wordt de Defensie Innovatie Competitie (DIC) georganiseerd. De competitie heeft als doel innovatie in Nederland te stimuleren via een prijsvraag. Het ministerie van Defensie stelt financiële middelen beschikbaar om daarmee innovatieve ideeën aan te moedigen. Voor de winnaar van de DIC 2021 is een ontwikkelopdracht beschikbaar ter hoogte van maximaal €200.000,-
Innovatie|Algemeen