273 resultaten gevonden

Nieuws: 20-01-2022

Uitnodiging terugkoppelsessie wet Veiligheidstoets Investeringen, Fusies en Overnames

Zoals u wellicht weet is het kabinet momenteel bezig met een aantal wetten om sensitieve technologieën en vitale sectoren te beschermen tegen ongewenste overnames en investeringen. Naast een wet die specifiek bedoeld is voor de defensie- en veiligheidssector werkt TNO, namens het ministerie van EZK, aan een lijst van technologieën die beschermd dienen te worden.

Nieuws: 19-01-2022

Doorgang NEDS2021

Uiterlijk op 27 januari wordt er besloten of de NEDS2021 op 24 februari door gaat.
NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 12-01-2022

European Defence Challenge II edition

The European Defence Challenge is an open competition to attract young talent to the Defence industry and to encourage them to initiate a career in defence-related technologies.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 11-01-2022

NIDV feliciteert nieuwe bewindspersonen Defensie

De NIDV feliciteert de nieuwe minister van Defensie Kajsa Ollongren en de staatsecretaris van Defensie Christophe van der Maat met hun beëdiging door Z.M. de Koning. “Wij kijken er naar uit om samen te werken met het nieuwe kabinet om de Nederlandse defensie- en veiligheidssector verder te versterken en bij te dragen aan onze collectieve veiligheid”, aldus Ron Nulkes, directeur NIDV.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 10-01-2022

Aftellen naar de Invictus Games

“We are ready to go.” Dat is de boodschap van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim aan de deelnemers van de Invictus Games. In een videoclip markeert hij dat het aftellen naar 16 april 2022 is begonnen. Op 6 januari was het nog maar 100 dagen tot de uitgestelde Invictus Games 2020 beginnen in Den Haag. Het sportprogramma is inmiddels bekend.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 07-01-2022

Intentieovereenkomst Centrum voor informatiebeveiliging en privacy (CIP) en NIDV

Op 7 januari tekenden de NIDV en het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) een intentieovereenkomst om samen te werken in het kader van Cybersecurity en Cyberweerbaarheid. Concreet betekent dit het onderzoeken van de mogelijkheid de eisen van de ABDO onder te brengen in de ICO Wizard. Het door de NIDV ontwikkelde Register van betrouwbare ICT leveranciers blijft buiten de Wizard zelfstandig bestaan. Het NIDV-register is ontwikkeld mede in het kader van de subsidieregeling van het Digital Trust Center ter verhoging van de cyberweerbaarheid van ondernemend Nederland.
NIDV nieuws

Nieuws: 03-01-2022

Nieuwe deelnemer | KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M)

KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) is de onderhoudsdivisie van KLM, met als hoofdvestiging Schiphol. Samen met Air France Industries (AFI) is het een integraal onderdeel van Air France Industries KLM Engineering & Maintenance (AFI KLM E&M), een toonaangevende MRO-aanbieder (Maintenance Repair & Overhaul) voor een verscheidenheid aan producten.
NIDV nieuws

Nieuws: 23-12-2021

Facelift voor mobiele geneeskundige containers

De mobiele geneeskundige containers (MGC) van 400 Geneeskundig Bataljon kregen een facelift. 33 oude containers komen weer terug na de zogenoemde midlife update. De MGC dragen bij aan de medisch logistieke capaciteit van Defensie.
NGP|Defensie|Algemeen