131 resultaten gevonden

Nieuws: 22-04-2021

NIDV Online IP dag trekt veel internationale aandacht

Meer dan 35 internationale OEM’s en bijna 60 Nederlandse bedrijven vonden elkaar vandaag op de jaarlijkse NIDV International Matchmaking Day (voorheen Industriële Participatie Dag). Het ging daarbij primair om nadere onderlinge kennismaking en het maken van afspraken in het kader van Industriële Participatie. Het centrale programma op donderdag 22 april bestond uit presentaties van NIDV en MIN/EZK CMP maar de kern van het event was uiteraard de vele B2B meetings tussen de (IP-plichtige) buitenlandse OEM’s en de Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie. Vanwege de COVID -19 maatregelen en de (internationale) reisbeperkingen is besloten om dit jaar een online event te houden. Desondanks blijft het een van de meest effectieve en efficiënte NIDV events voor het bedrijfsleven.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 22-04-2021

Boots co-voorzitter van Platform Defensie Bedrijfsleven

Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Boudewijn Boots is vanaf vandaag co-voorzitter van het Platform Defensie Bedrijfsleven (PDB). Deze taak hoort bij zijn functie. Voorganger generaal Onno Eichelsheim droeg de voorzittershamer aan hem over. Dat gebeurde onder toeziend – digitaal – oog van het bestuur.
Defensie|Algemeen

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 21-04-2021

Benelux – European Defence Fund Industry Day 2021: waar drie “kleine landen” groot kunnen zijn

In een webinar op 21 april hebben bedrijven uit Nederland, België en Luxemburg, in acht B2B sessies, de samenwerking voor EDF projecten verkend. Er waren ruim 150 deelnemers.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Eichelsheim: ‘continuïteit krijgsmacht in gevaar’

Gisteren, op zijn eerste werkdag bracht de nieuwe commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, een sombere boodschap. ‘De continuïteit van de krijgsmacht is in gevaar’.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 16-04-2021

NIDV Jaarverslag 2020

2020 was een contrasterend jaar. Op 11 maart hadden wij het genoegen velen van u te ontmoeten op het feestelijke 35-jarig jubileum van de NIDV. Nog geen week later kwam de maatschappij door de COVID-19 pandemie grotendeels tot stilstand. Toch heeft de NIDV – in aangepaste vorm – haar activiteiten voortgezet met onder meer digitale activiteiten met de in het oog springende NEDS2020 Digital.
NIDV nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Damen maakt Zr.Ms. Evertsen gereed voor naar (Oost-)Azië

Damen Shiprepair Amsterdam heeft deze week Zr.Ms. Evertsen, na een onderhoudsbeurt van zes weken, overgedragen aan de Koninklijke Marine. Samen met Nederlandse toeleveranciers is hard gewerkt om het Luchtverdedigings- en Commandofregat gereed te maken voor, onder andere, de reis van bijna 40.000 kilometer die zij binnenkort samen met de Britse Carrier Strike Group gaat maken naar (Oost-)Azië.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Zuid-Koreaanse defensie attaché bezoekt Nedinsco”

Op 14 april jl. heeft de defensie attaché van Zuid-Korea, Kolonel Yongsun Kim, een bezoek gebracht aan Nedinsco in Venlo. De kolonel heeft kennis kunnen nemen van kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve toepassingen van Nedinsco op de defensie- en veiligheidsmarkt.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 15-04-2021

Ridderzaal decor militaire commando-overdracht

De Ridderzaal in Den Haag is op 15 april het decor voor het aantreden van de nieuwe hoogste militaire baas van de krijgsmacht.
Defensie|Algemeen