249 resultaten gevonden

Nieuws: 24-11-2021

Delegatie bezoekt Lockheed Martin

Na ruim 19 maanden heeft een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van het ministerie van EZK, ministerie van defensie en een aantal NIDV bedrijven, Lockheed Martin in Fort Worth, VS, bezocht.
NIFARP|Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2021

Defensie ontbindt contract met Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Nederland gaat geen 12kN Air Assault voertuigen leveren aan Defensie. Beide partijen waren in oktober 2018 overeengekomen dat de autobouwer 515 voertuigen zou leveren, met name voor 11 Luchtmobiele Brigade. Mercedes-Benz kan het contract echter niet nakomen. Defensie heeft de overeenkomst daarom ontbonden. Dat meldt minister Henk Kamp vandaag aan de Kamer.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 19-11-2021

Ocean Software en ILIAS Solutions kondigen samenwerking aan

Ocean Software, een in Melbourne gevestigd softwarebedrijf voor defensie en burgerluchtvaart, en ILIAS Solutions, een in Brussel gevestigd softwarebedrijf voor defensielogistiek, bundelen hun krachten om hun geïntegreerde capaciteiten aan te bieden in de defensie- en luchtvaartsector.
NIVP|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-11-2021

HR-ecosysteem Defensie vernieuwend

Met de ontwikkelingen rondom de adaptieve krijgsmacht en de sterk veranderende arbeidsmarkt is Defensie gestart met het idee van een HR-ecosysteem. Met input uit praktijksessies met koplopers in dit gedachtengoed, onderzoeken naar de haalbaarheid en een scan van internationale ontwikkelingen is een eerste basis gelegd voor dit concept.
Adaptieve krijgsmacht|NIDV Magazine

Nieuws: 12-11-2021

NEDS 2021 verplaatst naar 24 februari 2022

De recente grote toename van COVID-19 besmettingen en de maatregelen die het kabinet in de persconferentie van 12 november heeft aangekondigd, heeft de NIDV na overleg met het ministerie van Defensie helaas doen besluiten om de NEDS van 18 november 2021 te verplaatsen naar 24 februari 2022.
Corona|NIDV nieuws

Nieuws: 12-11-2021

Faes verpakt F-16 vertical tail op locatie

Op donderdag 28 oktober heeft Faes op vliegbasis Volkel een F-16 vertical tail voorzien van een maatwerk verpakking, zodat deze naar het buitenland verstuurd kan worden. Het toestel mag namelijk nog 300 vlieguren maken voordat deze officieel afgestoten dient te worden, maar dit zal niet langer in Nederland plaatsvinden.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-11-2021

Eijsink zoekt mens achter de industrie

Als voorzitter van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) wil Angelien Eijsink op zoek gaan naar de mens achter de industrie. “Veiligheid creëer je samen en gaat ons allemaal aan.”
NIDV Magazine

Nieuws: 11-11-2021

Dreiging van drones neemt toe

De dreiging van drones neemt toe. De NAVO voelt zich onvoldoende gewapend tegen de onbemande minivliegtuigjes. De industrie helpt.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws