487 resultaten gevonden

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 19-03-2024

D-Brief vervanging onderzeebootcapaciteit

Vrijdag 15 maart heeft STASDEF bekend gemaakt dat de offertebeoordeling een onderscheidende rangschikking heeft opgeleverd met een duidelijke winnaar: Naval Group. Een belangrijke stap. Het proces heeft immers al lang geduurd en heeft veel gevraagd van alle betrokken partijen in dit proces. Dat we een nieuwe fase ingaan is daarom goed. Ook om het tekort in onze onderzeeboot capaciteit zo klein en kort mogelijk te houden. De Tweede Kamer gaat dit voorgenomen gunningsbesluit nu in behandeling nemen.  
NMC|Defensie|Algemeen

Nieuws: 08-03-2024

A-brief vervanging legering Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM)

Het doel is een nieuw legeringsgebouw te realiseren om alle studenten aan het KIM tijdens de initiële opleiding te kunnen huisvesten. Daarnaast gaat het om het huisvesten van een aantal studenten van het technische deel van Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie.  
NMC|Industrie Nieuws

Nieuws: 08-03-2024

A-brief voor verwerving 6 amfibische transportschepen

Vanaf 2032 krijgt de Koninklijke Marine een nieuwe scheepsklasse bestaande uit zes nieuwe schepen: amfibische transportschepen. De zes moeten de vier patrouilleschepen van de Hollandklasse en de twee LPD’s Zr.Ms. Rotterdam en Zr.Ms. Johan de Witt vervangen.
NMC|Industrie Nieuws