494 resultaten gevonden

Nieuws: 08-07-2024

Wetsvoorstel versterking Nederlandse defensie-industrie in consultatie

De Nederlandse overheid heeft de conceptwet Weerbaarheid defensie- en veiligheidsgerelateerde industrie ter consultatie gepubliceerd. De conceptwet introduceert een drietal instrumenten om de defensiecapaciteit te versterken, ongewenste buitenlandse investeringen tegen te gaan en een juridische basis te geven aan geschiktheidsverklaringen voor de NAVO en EU. 

Nieuws: 01-07-2024

Industrie en overheid bezoeken Lockheed Martin

Op 26 en 27 juni heeft de speciale gezant van de overheid, Maxime Verhagen samen met EZK, de industrie en kennisinstellingen en de NIDV een bezoek gebracht aan Lockheed Martin in Fort Worth.
NPVS|Algemeen

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 26-06-2024

Pieter van Breugel nieuw bestuurslid NIDV 

Pieter van Breugel treedt toe tot het bestuur van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid. Van Breugel is directeur-eigenaar van Verebus Engineering, dat life-cyle management diensten biedt zoals Integrated Product Support (ILS) en bijbehorende technische documentatie.
NIDV nieuws

Nieuws: 13-06-2024

Actieagenda Productie- en leveringszekerheid munitie en defensiematerieel

In oktober 2023 is de taskforce productiezekerheid gestart, waar in de NIDV sinds begin 2024 ook bij betrokken is. Deze taskforce heeft als doel concrete plannen voor de versterking van productie- en leveringszekerheid uit te werken en te initiëren. De NIDV fungeert daarbij als ‘trusted advisor’ voor de link met de Nederlandse defensie en veiligheid industrie, en om mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart te brengen om snel vooruit te komen in het belang van Nederland.
Algemeen

Nieuws: 13-06-2024

Geslaagde NIDV Masterclass Landmacht

Op 5 en 6 juni vond de NIDV masterclass Landmacht plaats. In nauwe samenwerking met de Landmacht was een vol en intensief 2 daags programma opgesteld. De animo onder de bedrijven om deel te nemen was groot: de 25 plaatsen voor de Masterclass waren snel gevuld.
NIDV nieuws

Nieuws: 03-06-2024

NL EASP AIR voor 4e keer contract toegewezen door Frontex EU Grens- en Kustwacht

Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarig, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 30-05-2024

Noodzakelijke opschaling vraagt om passende maatregelen

Het ministerie van EZK voor tweejaarlijks een onderzoek uit naar de omvang, structuur en kennis van de NLDTIB. Berenschot heeft dit onderzoek begin 2024 uitgevoerd, en het rapport daarvan is 27 mei naar de Tweede Kamer gestuurd.  Belangrijke nieuwe thema’s in dit onderzoek waren groeiverwachtingen, opschalingsmogelijkheden en financieringsknelpunten.
Algemeen

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen