Handelsbevordering

De NIDV ondersteunt haar leden in zowel de nationale als internationale markt op zo veel mogelijk manieren. Van deelname aan internationale projecten, internationale beursbezoeken tot aan programma’s met overheidsondersteuning. Hieronder kunt u over deze initiatieven meer informatie vinden.

Internationale projecten

De NIDV organiseert voor haar deelnemers verschillende gelegenheden om hun internationale kansen te verbeteren. De NIDV faciliteert internationale beursdeelnames, matchmaking-evenementen met internationale Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en bijeenkomsten over internationale kansen.

Voordelen deelname via NIDV

Beurzen en Handelsmissies

Deelname aan beurzen gebeurt in nauw overleg en in samenwerking met een aantal departementen. Zo zijn de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en EZK betrokken bij de activiteiten. Voor het overheidsdeel wordt met behulp van het ministerie van EZK de RVO betrokken bij de totstandkoming van het Nederlandse paviljoen en hospitality lounge. Naast handelsbeurzen en handelsmissies doet de NIDV actief mee in verschillende internationale projecten.

Overzicht internationale activiteiten

Partners for International Business (PIB)

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Ondernemen in het buitenland is niet altijd makkelijk. U kunt te maken krijgen met handelsbarrières, onvoldoende kennis bij lokale overheden en bedrijven, of nadelige lokale wetgeving. Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat u sterker staat.

Meer informatie

Alliance II

De NIDV neemt van 2021 tem 2023 deel aan EU-ALLIANCE II, dit Europese project heeft als doel om het MKB te ondersteunen op de internationale markt op het gebied van technisch textiel, connectiviteit en geavanceerde materialen op “dual use” markten in vier beoogde landen, t.w: Verenigde Staten, Canada, Japan en Indonesië.

Meer informatie

Door de unieke medewerking van de Nederlandse overheid met de industrie ontstaan er kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven
Peter Huis in ’t Veld, Business Development Manager Lucht

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 16-06-2023

NATO Innovation Fund bijna van start

Op de NAVO-top in Vilnus, Litouwen, presenteert de NAVO het NATO Innovation Fund (NIF). Het NIF is een venture capital fonds dat innovaties op het op gebied van Deep Tech probeert aan te moedigen. In een bijeenkomst van de Atlantische Commissie op 14 juni in Den Haag gingen David van Weel (Assistant Secretary General, NATO), Agnes Venema (security policy expert and researcher at DCAF) en Mariette Doornekamp (Deeptech Equity NL) onder leiding van Alex Krijger (Krijger & Partners) daar dieper op in. Het NIF is in het leven geroepen om de commerciële innovatiekracht terug te halen bij defensie. De NAVO wil zich aan de voorkant aansluiten bij de organisaties die onderzoek doen naar onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, big data en kwantumtechnologieën.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 25-05-2023

PIB Maleisië werpt vruchten af in Langkawi

Tot en met 27 mei vindt in Maleisië de tweejaarlijkse Langkawi International Maritime and Aerospace (LIMA) plaats. De NIDV is daar samen met een aantal bedrijven aanwezig in een Nederlands paviljoen en wordt ondersteund door Commandant COMMIT en CMP van EZK. Deze aansprekende beurs kent vele standhouders en bezoekers vanuit de gehele wereld en biedt kansen voor de deelnemende Nederlandse industrie.
Internationaal|Algemeen