408 resultaten gevonden

Nieuws: 26-01-2023

Bewindslieden Defensie en EZK in gesprek met de NLDTIB

Vandaag hebben de minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris van Defensie overlegd met 13 CEO’s uit de defensie- en veiligheidssector, van MKB tot grootbedrijf. Aanleiding was de Kamerbrief ‘Defensie Industrie Strategie in een nieuwe geopolitieke context” van 2 november jl.
Defensie Industrie Strategie|Industrie Nieuws

Nieuws: 26-01-2023

AI voor defensie en veiligheid op de RE-AIM Conferentie

AI-systemen zijn hard op weg net zo universeel en divers inzetbaar te worden als elektriciteit en het schrift. Wat betekent dat voor Defensie en Veiligheid? Dat is de hoofdvraag van de RE-AIM Conferentie in Den Haag, 15 en 16 februari a.s. Samen met de Nederlandse AI Coalitie (NL-AIC) draagt de NIDV bij aan het programma met de break-outsessie “verantwoorde cocreatie”  op 15 februari van 13:45 tot 14:45. Wees van harte uitgenodigd!
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 18-01-2023

Cyberveilig genoeg? Chapter8 zet nieuwe certificeringsstap

Om het jaar goed te starten heeft NIDV-deelnemer Chapter8 het CCV Keurmerk Pentesten behaald, ontwikkeld in samenwerking met brancheorganisatie Cyberveilig Nederland.
NIVP|Industrie Nieuws

Nieuws: 06-01-2023

Resultaat Tevredenheidsonderzoek

Om onze rol als schakel tussen overheid, kennisinstellingen en industrie zo goed mogelijk te kunnen vervullen is het van belang te weten hoe onze deelnemers onze diensten ervaren. Om dit systematisch te doen heeft de NIDV in november MWM2 een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek laten houden naar de behoeftes en mogelijke verbeterpunten van deelnemers. Lees hier de uitkomsten!
NIDV nieuws

Nieuws: 03-01-2023

Nieuwjaarswens en vooruitblik 2023

2023 wordt voor de NIDV en haar deelnemers een uitdagend jaar. Met een oorlog die Europa is binnengedrongen moeten de krijgsmacht, andere publieke veiligheidsdiensten én de Nederlandse Defensie Technologische en Industriële Basis een antwoord geven op de geopolitieke veiligheidssituatie.
NIDV nieuws

Nieuws: 03-01-2023

Generaal-majoor André Steur wordt nieuwe Commandant Luchtstrijdkrachten

Generaal-majoor André Steur wordt medio april 2023 de nieuwe Commandant Luchtstrijdkrachten (C-LSK). Gen-maj. Steur neemt de taken over van luitenant-generaal Dennis Luyt, die met functioneel leeftijdsontslag gaat.
Algemeen

Nieuws: 03-01-2023

Marechausseecommandant Hans Leijtens nieuwe directeur Frontex

Luitenant-generaal Hans Leijtens wordt de nieuwe directeur van Frontex. Dit grensagentschap bewaakt de Europese buitengrenzen. Lt gen Leijtens is op dit moment commandant Koninklijke Marechaussee. De NIDV wenst hem en zijn nog te publiceren opvolger bij de KMAR veel succes!
Algemeen

Nieuws: 03-01-2023

Welkom Milrem Robotics

Milrem Robotics is de toonaangevende Europese ontwikkelaar en systeemintegrator op het gebied van robotica en autonome systemen voor militaire en civiele toepassingen.
NIDV nieuws