363 resultaten gevonden

Nieuws: 09-09-2022

200ste NIDV-deelnemer Secura: sector in beweging

Steeds meer bedrijven die een rol vervullen op het gebied van defensie en veiligheid weten de weg naar de publieke veiligheidsorganisaties te vinden. De koopkrachtige vraag bij de overheid is sinds dit jaar substantieel groter geworden. Het doet de NIDV deugd dat die bedrijven zich ook aansluiten bij de NIDV. Op 23 augustus werd de mijlpaal van 200 NIDV-bedrijven bereikt: cybersecurity-expert Secura B.V. sloot zich bij het netwerk aan. Op 2 september bezochten voorzitter Hans Hillen en het NIDV-team Secura in Amsterdam. De kwaliteiten van Secura zijn een aanwinst voor het gouden ecosysteem voor defensie en veiligheid dat momenteel opbloeit.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 08-09-2022

NMC Jaarbijeenkomst en toelichting Defensienota 2022

Bijna 40 vertegenwoordigers van NMC-bedrijven waren aanwezig bij de NMC-jaarbijeenkomst 2022 op 7 september in Den Helder. Gastheer was het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) waarmee vooraf een aantrekkelijk en informatief programma was samengesteld. Er is onder meer gesproken over nationale maritieme defensieprojecten, internationale maritieme ontwikkelingen en het Europees Defensie Fonds (EDF). Hoogtepunt was de toelichting op de DN2022 door C-ZSK VADM René Tas. Hij ging daarbij met name in op de samenwerking met de maritieme industrie bij de realisatie van de prioriteiten van de KM. 
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Voorlichting Commandant Landstrijdkrachten over de Defensienota 2022

Op 29 augustus heeft C-LAS luitenant-generaal Martin Wijnen de leden van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) geïnformeerd over de mogelijkheden en kansen die de Koninklijke Landmacht heeft met het uitkomen van de Defensienota en de bijbehorende budgetten.
NGP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 05-09-2022

Dialoog centraal bij werkbezoek afdeling wapenexportbeleid

“Hoe kunnen we de goede dingen goed doen?” Ziedaar de vraag waar iedereen die zich met export compliance en vergunningen bezighoudt soms tegenaan loopt. Op 31 augustus bracht een delegatie van medewerkers van de afdeling Wapenexportbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken een werkbezoek aan SEKO als gastheer van het NIDV-Platform Trade Compliance. Het doel van de dag was een aantal nieuwe medewerkers inzicht te geven in de compliance-processen en vergunningstrajecten binnen de veiligheidssector.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 02-09-2022

15e NIDV Regiodag bij Scheepswerf De Haas te Maassluis

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten?
NIDV nieuws

Nieuws: 25-08-2022

NL – Singapore B2B Webinar

Op 25 augustus hebben bedrijven uit Nederland en Singapore deelgenomen aan een B2B Webinar. Georganiseerd door de Nederlandse ambassade, was het doel van het webinar om de internationale banden tussen Singapore en Nederland te versterken en de deelnemende bedrijven in staat te stellen hun capaciteiten te presenteren.
NIDV nieuws

Nieuws: 22-08-2022

Internationale uitbreiding met ondertekening PIB Zuid-Korea

De NIDV coördineert al twee succesvolle Partners for International Business (PIB)-initiatieven. Met gepaste trots ondertekenden we vanmiddag een derde convenant voor een nieuw betrouwbaar partnerland: Zuid-Korea.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-08-2022

Cofinanciering Defensie en subsidieregeling EZK voor de 2e jaarschijf van het EDF

Zie Gunning Europees Defensiefonds 2021: kerncijfers en lessen – NIDV  
Europees Defensie Fonds|Industrie Nieuws