485 resultaten gevonden

Nieuws: 13-02-2024

Opening hangaar Woensdrecht

Op de Vliegbasis Woensdrecht is afgelopen donderdag de hangaar in gebruik genomen waar de Luchtmacht de F-35’s modificeert.
NIFARP|Industrie Nieuws

Nieuws: 30-01-2024

Vanuit de ruimte, voor de aarde

De internationale positie van Nederland in de ruimtevaart staat onder druk en vereist een nieuwe impuls. Hoe die impuls vorm te geven staat in de in de lange-termijn ruimtevaartagenda “Vanuit de ruimte, voor de aarde” die op 25 januari is gepresenteerd.
NPVS|Algemeen

Nieuws: 25-01-2024

NMC jaarbijeenkomst: Maritieme ontwikkelingen; een uitdagende toekomst

Op 23 januari vond de jaarbijeenkomst van het NIDV Marinebouw Cluster (NMC) plaats in Den Helder. Onder belangstelling van zo’n 45 aanwezigen vanuit de industrie, kennisinstellingen en overheid werd er teruggeblikt op een jaar vol maritieme ontwikkelingen én keken we vooruit naar een uitdagende (maritieme) toekomst.
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-12-2023

Deelnemersnieuws: Defensie, AIA-REAS en TNO ontwikkelen ontmantelingsmethode voor munitie

Voor het veilig testen en recyclen van opgeslagen munitie starten  drie partijen een Defensie Technologieproject: AIA-REAS Ordnance and Tactical Systems, Defensie, en TNO. Doel van dit traject is het ontwikkelen van een mobiele, modulaire munitieneutralisatie (M3) faciliteit. Op 20 december vond de ondertekening plaats voor dit project ter grootte van +/- €1 miljoen.
Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 18-12-2023

Masterclass Koninklijke Luchtmacht op grote hoogte

Jan-Pieter de Rooij organiseerde 12 en 13 december namens NIDV en Koninklijke Luchtmacht een tweedaagse Masterclass voor bedrijven uit het defensie- en veiligheidsdomein. 25 deelnemers doorliepen een intensief en informatief programma over het ministerie van Defensie in het algemeen en het Commando Luchtstrijdkrachten in het bijzonder.
NIDV nieuws

Nieuws: 13-12-2023

Resultaten van NEDS: zwart op wit

De Defensie-en Veiligheidsbeurs NEDS op 30 november was zoals elk jaar een uitgelezen moment voor bedrijven en organisaties in Defensie en Veiligheid om afspraken formeel te bekrachtigen. In de komende maanden krijgen deze afspraken steeds concreter opvolging. Zo maken ze Nederland en bondgenoten op met hun eigen specialismes veiliger.
Algemeen

Nieuws: 08-12-2023

Proeftuin voor bescherming onderzeese infrastructuur geopend: Seabed Security Experimentation Centre

Nederland doet vanaf vandaag experimenteel onderzoek met Denemarken, Duitsland, Finland, Noorwegen en Zweden om onderzeese infrastructuur te beschermen. De oprichting van het Seabed Security Experimentation Centre (SeaSEC) is onderdeel van het Northern Naval Capability Cooperation-initiatief. Dit samenwerkingsverband tussen defensieorganisaties van de 6 partners is vandaag officieel bekrachtigd in Washington. Het NNCC is gestart om de maritieme industrie sterker te maken. Dat is nodig om over de beste systemen en materieel te kunnen beschikken.
DUKC|Defensie Industrie Strategie|Industrie Nieuws