138 resultaten gevonden

Nieuws: 22-04-2021

Boots co-voorzitter van Platform Defensie Bedrijfsleven

Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Boudewijn Boots is vanaf vandaag co-voorzitter van het Platform Defensie Bedrijfsleven (PDB). Deze taak hoort bij zijn functie. Voorganger generaal Onno Eichelsheim droeg de voorzittershamer aan hem over. Dat gebeurde onder toeziend – digitaal – oog van het bestuur.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-04-2021

Benelux – European Defence Fund Industry Day 2021: waar drie “kleine landen” groot kunnen zijn

In een webinar op 21 april hebben bedrijven uit Nederland, België en Luxemburg, in acht B2B sessies, de samenwerking voor EDF projecten verkend. Er waren ruim 150 deelnemers.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Eichelsheim: ‘continuïteit krijgsmacht in gevaar’

Gisteren, op zijn eerste werkdag bracht de nieuwe commandant der Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, een sombere boodschap. ‘De continuïteit van de krijgsmacht is in gevaar’.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 16-04-2021

NIDV Jaarverslag 2020

2020 was een contrasterend jaar. Op 11 maart hadden wij het genoegen velen van u te ontmoeten op het feestelijke 35-jarig jubileum van de NIDV. Nog geen week later kwam de maatschappij door de COVID-19 pandemie grotendeels tot stilstand. Toch heeft de NIDV – in aangepaste vorm – haar activiteiten voortgezet met onder meer digitale activiteiten met de in het oog springende NEDS2020 Digital.
NIDV nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Damen maakt Zr.Ms. Evertsen gereed voor naar (Oost-)Azië

Damen Shiprepair Amsterdam heeft deze week Zr.Ms. Evertsen, na een onderhoudsbeurt van zes weken, overgedragen aan de Koninklijke Marine. Samen met Nederlandse toeleveranciers is hard gewerkt om het Luchtverdedigings- en Commandofregat gereed te maken voor, onder andere, de reis van bijna 40.000 kilometer die zij binnenkort samen met de Britse Carrier Strike Group gaat maken naar (Oost-)Azië.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-04-2021

Zuid-Koreaanse defensie attaché bezoekt Nedinsco”

Op 14 april jl. heeft de defensie attaché van Zuid-Korea, Kolonel Yongsun Kim, een bezoek gebracht aan Nedinsco in Venlo. De kolonel heeft kennis kunnen nemen van kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve toepassingen van Nedinsco op de defensie- en veiligheidsmarkt.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 15-04-2021

Ridderzaal decor militaire commando-overdracht

De Ridderzaal in Den Haag is op 15 april het decor voor het aantreden van de nieuwe hoogste militaire baas van de krijgsmacht.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 09-04-2021

Defensie schaalt het delen van personeel met externe organisaties op

Defensie gaat steeds vaker de samenwerking aan met het bedrijfsleven en andere overheden om personeel te delen. Waarom is dat nodig en hoe werkt dat in de praktijk? Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Boudewijn Boots en Hoofddirecteur Personeel schout-bij-nacht Peter Reesink gaven antwoord op deze vragen tijdens een bijeenkomst in Den Haag. De NIDV is blij met deze ontwikkeling.
Adaptieve krijgsmacht|Algemeen