429 resultaten gevonden

Nieuws: 04-04-2023

Nieuwe Nederlandse fregatten in zicht

De Nederlandse en Belgische marines zijn van plan 4 Anti Submarine Warfare (ASW)-fregatten aan te schaffen, schreef staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat gisteren 3 april aan de Tweede Kamer. Hiermee versterkt de Nederlandse marinebouw de veiligheidspositie op zee voor de twee landen. (Tekst en beeld: Defensie.nl)
NMC|Defensie|Algemeen

Nieuws: 30-03-2023

EDF werkprogramma 2023 gepubliceerd!

De Europese Commissie heeft het werkprogramma 2023 met calls voor het Europees Defensiefonds (EDF) vrijgegeven. Nu kunnen bedrijven en kennisinstellingen consortia gaan vormen en voorstellen indienen. Het EDF is een groot programma van de Europese Unie om samenwerking binnen de Europese defensie-industrie en kennisinstellingen te stimuleren, dat zowel onderzoeks- als ontwikkelingsprojecten subsidieert.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 23-03-2023

Duitse interesse voor industriële participatie

Industriële participatie blijft voor Nederlandse bedrijven in de defensiesector van essentieel belang. Daarom hebben NIDV-bedrijven deelgenomen aan de Munich Spring Conference van het Deutsches Kompensationsforum. Voorafgegaan door presentaties van de Commissaris Militaire Productie, Hensoldt, Rheinmetall Ede, Airbus D&S Leiden deelden Van Halteren, Microflown, Nedinsco, Quinteq en Surcom hun mogelijkheden met een 80-tal geïnteresseerden. Uiteenlopende contacten zijn gelegd.
Defensie Industrie Strategie|Industrie Nieuws

Nieuws: 17-03-2023

NATO Investment Fund komt mogelijk naar Amsterdam

De militaire alliantie beslist volgens betrokkenen vrijdag of het Nato Investment Fund voor start-ups naar de hoofdstad komt. Het zou een belangrijke stimulans voor de Nederlandse techsector kunnen zijn, als het doorgaat.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-03-2023

Innovatiemissie naar Frankrijk met RVO

Een Nederlandse delegatie van Defensie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, en het gouden ecosysteem voor Defensie en Veiligheid is tot vandaag te gast in Parijs op de EDF-Innovatiemissie, met als gastheer het Agence de l’innovation de défense. Met 100 aanwezigen uit Nederland en Frankrijk zet de samenwerking hier nieuwe stappen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

17e NIDV Regiodag bij KLM Schiphol-Oost

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij gastheer KLM Engineering & Maintenance in Schiphol-Oost met deelname van bedrijven uit de regio Noord/Zuid Holland. Een uitgebreid team van de Defensie Materieels Organisatie (DMO) was aanwezig evenals vertegenwoordigers van MINEZK/CMP en de Politie. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1 op 1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.  
NIDV nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws