327 resultaten gevonden

Nieuws: 18-05-2022

Toekomstplannen gemaakt tijdens kick-off PIB Zuid-Korea.

Op vrijdag 13 mei was de NIDV Samen met vertegenwoordigers van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Defensie en Veiligheidsindustrie bij de kick-ff voor het Partners for International Business (PIB) initiatief met Zuid-Korea. Hier zijn de eerste stappen gezet voor dit initiatief.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 17-05-2022

Seminar Military Space: wat te doen buiten de atmosfeer?

Op 13 mei jl. organiseerde het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) met Eurodefense Nederland een boeiend seminar over de ruimte als militair domein. Verschillende sprekers uit de politiek, denktanks, academia en het Gouden Ecosysteem wisten het publiek in korte tijd wegwijs te maken over de toenemende betekenis van ‘space’ in strategische vraagstukken.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 12-05-2022

Aantal NIDV deelnemers sterk in de lift

Afgelopen week vond op NIDV kantoor een kennismakingsgesprek plaats tussen het complete NIDV BDM-team en een tweetal nieuwe deelnemers. Dit zijn de bedrijven KONI uit Oud-Beijerland  en PALANTIR uit Amsterdam. Een sterk groeiend aantal bedrijven sluit zich de laatste tijd aan bij NIDV. Daarmee komt het totaal aantal NIDV deelnemers nu op 197.
NIDV nieuws

Nieuws: 11-05-2022

PIB America en PIB Zuid-Korea officieel goedgekeurd

De NIDV is zich erg bewust van het belang van internationale handel voor de Nederlandse economie in het algemeen en de Defensie en Veiligheidssector in het bijzonder. Eén van de manieren waarop de NIDV de marktpositie van de Nederlandse Defensie en Veiligheidsindustrie bevordert is door deel te nemen aan Partners for International Business (PIB) Initiatieven. De NIDV vervulde al een coördinerende rol in twee succesvolle initiatieven met ten eerste Maleisië en Singapore en ten tweede Griekenland. Nu zijn wij blij om aan te kunnen kondigen dat wij ons aansluiten bij twee nieuwe initiatieven met Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 04-05-2022

NEDS 2022 op 17 november

Dit jaar is de NEDS weer terug en groter dan ooit. Er is veel enthousiasme bij onze standhouders, bezoekers en het NIDV-personeel. In september gaat de registratie voor onze bezoekers weer open en wij hopen u op 17 november 2022 te ontvangen in Rotterdam. Thales Nederland treedt op als sponsor en het thema is dit jaar “Nederland Radarland”.  
NIDV nieuws

Nieuws: 03-05-2022

Foxtrot groots afgetrapt in Stroe

Op 3 mei organiseerde het Foxtrot-programmateam in Stroe het ‘connecting partners event’ waarmee het programma ook voor de industrie is begonnen.
NIVP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-04-2022

NIDV-deelnemers bezoeken Cyberoefening Locked Shields 2022

Op 20 april hebben een tiental NIDV-deelnemers de Nederlandse deelnemers aan oefening Locked Shields 2022 bezocht. Locked Shields is een jaarlijkse multinationale oefening van 30+ landen onder leiding van het NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE) in Tallinn, Estland. In Nederland wordt deelgenomen aan de oefening door militairen van het Defensie Cyber Security Center (DCSC).
NIVP|Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 13-04-2022

EU opent raadpleging voor Cyber Resilience Act

In haar State of the Union 2021 toespraak benadrukte voorzitter von der Leyen dat de EU ernaar moet streven leider te worden op het gebied van cyberbeveiliging, en kondigde zij in dat verband een nieuwe Europese wet voor cyberbestendigheid aan. Deze wet zou met name een aanvulling vormen op het bestaande basiskader voor cyberbeveiliging van de richtlijn voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen en de cyberbeveiligingswet.
Internationaal|Industrie Nieuws