196 resultaten gevonden

Nieuws: 07-07-2021

Blog #9: Het EDF is nu echt van start gegaan

Over gunning EDIDP2020, 1e call EDF, financiering van projecten, bescherming van IPR, het EU Ecolabel en internationale contacten!
Europa|Blog

Nieuws: 07-07-2021

Roll-out eerste Nederlandse MQ-9 Reaper

Vandaag rolt het eerste Nederlandse onbemande vliegtuig van het type MQ-9 Reaper uit de fabriek van General Atomics Aeronautical Systems Inc. (GA-ASI). Het toestel met het registratienummer M-001 heeft de Nederlandse roundel en Nederlandse registratietekens. In totaal krijgt de Koninklijke Luchtmacht 4 toestellen.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 07-07-2021

Jaarvergadering NIDV: Kansen in de VS

De NIDV-jaarvergadering is dit jaar online gehouden. Voorzitter Hans Hillen legde de stand van de kabinetsformatie uit, een langdurig traject waarin vertrouwen wordt gewonnen. Hij constateert dat vanuit verschillende invalshoeken aanspraken worden gedaan op meer budget. Hij verwacht dat de contouren van een nieuw kabinet na de zomer duidelijk worden.
Internationaal|NIDV Magazine

Nieuws: 06-07-2021

We’re back! NEDS 2021

Wij zijn verheugd dat de NIDV Exhibition Defence and Security (NEDS 2021) dit jaar weer fysiek zal plaatsvinden. Op 18 november ontvangen wij u graag voor het fysieke evenement in Ahoy, Rotterdam. Uiteraard volgen wij de geldende COVID19-regels.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 02-07-2021

Kansen op Grieks-Nederlandse industriedag

Met ruim 20 NIDV-bedrijven is de Grieks-Nederlandse industriedag van start gegaan in Athene. Een kans om nieuwe relaties aan te gaan en samenwerking te verkennen!
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 01-07-2021

Commandant LSK Luyt ontvangt ambitiedocument NPVS

Het NIDV-platform Vliegende Systemen (NPVS) is al sinds jaar en dag een ontmoetingsplaats voor bedrijven die actief zijn in de luchtvaartsector. De afgelopen jaren is het interessegebied van het platform verbreed tot vier thema’s, Fixed Wing, Rotary Wing, Onbemand en Space. Om in militaire termen gesproken “doel en oefening” van het platform duidelijk te maken is een ambitiedocument geschreven. Dat document is op 28 juni jl. door NIDV-voorzitter Hans Hillen aangeboden aan luitenant-generaal Dennis Luyt, Commandant Luchtstrijdkrachten.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 01-07-2021

StandardAero ontvangt AEO Full vergunning van Nederlandse Douane

Na een intensieve samenwerking met Trade Facilitation heeft Marcel Biemans (StandardAero) de vergunning AEO Full uit handen van Annechien Marijnissen (Douane) mogen ontvangen.
Public Affairs|Industrie Nieuws

Nieuws: 01-07-2021

Nieuwe projecten en opdrachten EDF gepubliceerd

De Europese Commissie (EC) heeft gisteren 23 nieuwe onderzoeksopdrachten voor het Europese Defensiefonds (EDF) gepubliceerd. Daarnaast zijn er 26 projectvoorstellen van het ontwikkelingsprogramma voor de Europese defensie-industrie EDIDP geaccepteerd. De komende tijd zal bekend worden in welke mate Nederlandse industrie betrokken is bij de goedgekeurde voorstellen.
Europa|Algemeen