97 resultaten gevonden

Nieuws: 10-02-2021

Rob Postma nieuwe CEO van Airbus Defence and Space Netherlands

Rob Postma (1966) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence andSpace Netherlands B.V., met ingang van 9 februari. In deze hoedanigheid is Postma verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het in Leiden gevestigde ruimtevaartbedrijf. Airbus DS NL, onderdeel van de Space Systems divisie van Airbus, ontwikkelt onder andere zonnepanelen, lanceerstructuren en technologie voor aardobservatie en optische communicatie. In zijn nieuwe rol rapporteert Postma aan Andreas Lindenthal, Head of Business Operations Space Systems bij Airbus Defence and Space.
Industrie Nieuws

Nieuws: 10-02-2021

Ondernemingsorganisaties: zet ook in op veiligheid

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben vandaag hun nieuwe visie: ‘Ondernemen voor Brede Welvaart‘ gepresenteerd. Zij zetten in op een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken. Zij zien toenemende verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
Public Affairs|Algemeen

Nieuws: 10-02-2021

Blog #5: Het Europese Defensiefonds, ook voor het MKB

Het wettelijk kader van het Europees Defensie Fonds is klaar, nu komt het aan op de uitvoering! Voor de periode 2021-2027 is € 8 miljard in lopende prijzen vanuit Brussel beschikbaar. Het ministerie van EZK heeft inmiddels €20 M gereserveerd om bedrijven verder te ondersteunen. Ik ga ervan uit dat Defensie binnenkort besluit €60 M per jaar ter beschikking te stellen. Maar natuurlijk moeten geïnteresseerde bedrijven ook zelf tijd en geld hierin investeren. Het is zeker de moeite waard, ook voor het MKB.
Europa|Blog

Nieuws: 05-02-2021

Landmacht, CGI en Capgemini verlengen succesvolle samenwerking

De Koninklijke Landmacht, CGI en Capgemini hebben besloten hun samenwerking voor het uitwisselen van personeel en kennis te verlengen. De Landmacht bouwt aan een wendbare organisatie die snel kan anticiperen op veranderende omstandigheden. Om dit vorm te geven wordt gebruik gemaakt van de kracht van open samenwerking tussen civiele en militaire organisaties. Kern is dat de landmacht over extra materieel en personeel kan beschikken als dat nodig is, zoals tijdens crisis- of conflictsituaties. Daarvoor is samenwerking met het bedrijfsleven onontbeerlijk.
Adaptieve krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 05-02-2021

TNO en Demcon leveren cruciale technologie voor ’s werelds grootste telescoop

De Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) werkt in Chili aan de bouw van ’s werelds grootste telescoop, de Extremely Large Telescope  (ELT). TNO gaat hiervoor samen met Demcon Focal cruciale technologie leveren, waarmee deze telescoop scherpere beelden van het heelal kan maken dan tot nu toe mogelijk was. Met behulp van de ‘laser guide star’-technologie van TNO zal de ELT inzicht kunnen geven in enkele van de grootste astronomische vraagstukken van deze tijd, van het ontstaan van sterren tot de zoektocht naar tekenen van leven op exoplaneten in andere zonnestelsels.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 04-02-2021

Digitale Germany-Netherlands Industry Day succesvol

NIDV en haar counterpart BDSV uit Duitsland organiseerden vandaag een industriedag in het kader van de nauwe militaire samenwerking tussen beide landen. Een aantal hoogwaardigheidsbekleders uit beide landen nam het woord.
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 02-02-2021

EU-financieringsmogelijkheden voor bedrijven

Het nieuwe zevenjarige Meerjarig Financieel Kader (MFK) zal vanaf 2021 van start gaan. In deze EU-begroting zijn meerdere Europese programma’s en instrumenten beschikbaar, die kansen bieden voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Europa|Algemeen

Nieuws: 29-01-2021

EDA Study on the Impact of European Chemicals/Waste Regulations

As previously communicated by EDA, the Agency outsourced in 2020 an EDA Study on the Impact of (other than REACH and CLP) European Chemicals/Waste Regulations on the defence sector, covering six pieces of EU chemicals and waste legislation (BPR, POPs, Ozone, F-gas, RoHS, revised WFD/SCIP database).
Europa|Algemeen