485 resultaten gevonden

Nieuws: 06-12-2023

Resultaten van NEDS: NIDV en Embraer zetten vervolgstappen

Tijdens NEDS op 30 november jl. hebben de NIDV en Embraer Defense & Security hun samenwerking verder verdiept. Hans Huigen, directeur van de NIDV, en João Bosco da Costa Jr., CEO van Embraer  Defense en Security, ondertekenden hierom een Memorandum of Understanding.
NPVS|Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 04-12-2023

JGM Scriptieprijs uitgereikt tijdens NEDS 2023

Met zijn onderzoek naar Schokbelasting op het hoofd van militairen bij explosief breachen heeft tweede luitenant der mariniers Tammo de Wilde de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs 2023 gewonnen. Zijn onderzoek is van groot belang bij het verbeteren van de inzet binnen de eigen organisatie en heeft daarnaast ook veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet hij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van €2500 verbonden.
NIDV nieuws

Nieuws: 01-12-2023

NEDS 2023: Defensie en bedrijfsleven als partners voor duurzame veiligheid

Op 30 november vond in Rotterdam Ahoy de Defensiebeurs NEDS plaats, georganiseerd door de NIDV. De beurs waarin onder andere het Nederlandse defensiebedrijfsleven zich presenteert aan een publiek van delegaties van nationale en internationale ministeries van Defensie en krijgsmachtdelen, én aan internationale defensiebedrijven die willen samenwerken. Aan de orde: de uitdagingen en mogelijkheden om de defensie en veiligheid van Nederland en Europa zelfstandig en in NAVO-verband op orde te krijgen.
NIDV nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 08-11-2023

Terugblik: het Grote Defensie Verkiezingsdebat met EW Magazine

Gisteren heeft de NIDV samen met EW Magazine het grote Defensie Verkiezingsdebat georganiseerd. Kijk hier het debat terug
Defensie|Algemeen

Nieuws: 03-11-2023

Ron Nulkes verkozen tot voorzitter van de NATO Industrial Advisory Group

Op 1 januari 2024 treedt  Ron Nulkes, oud-directeur van de NIDV, aan als voorzitter van de NATO Industrial Advisory Group (NIAG). De NIAG is één van de zeven zgn. Main Groups binnen de NAVO-organisatiestructuur en adviseert de Conference of National Armaments Directors (CNAD), waarvan voor Nederland de commandant van het commando Materieel en IT (COMMIT) lid is. De CNAD rapporteert op haar beurt rechtstreeks aan de Noord-Atlantische Raad.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 02-11-2023

Geslaagde NLR industriedag in Marknesse

Op 1 november heeft de NLR Defensie- industrie dag plaatsgevonden in Marknesse met ruim 80 deelnemers. Primaire doel van het NLR was om de industrie kennis te laten maken met NLR en de innovatieprojecten waar NLR bij betrokken is.
NIDV nieuws