384 resultaten gevonden

Nieuws: 13-10-2022

Gedeelde uitdagingen centraal bij NIVP-jaarbijeenkomst

“Hoe kunnen we beter met elkaar samenwerken op capaciteit, duurzaamheid en innovatie?” – vroeg commandeur Vooijs, plv. directeur Joint Informatie Voorziening Commando, aan 35 deelnemers aan het NIDV Informatie Voorziening Platform (NIVP). Het bleek de rode draad van de jaarbijeenkomst op 4 oktober in Amersfoort, in alle mogelijke toepassingen.
NIVP|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 11-10-2022

Even voorstellen: Chapter 8 in de NIDV

Het Gouden Ecosysteem is een deelnemer rijker: cybersecurityspecialist Chapter8. We vroegen Pepijn naar zijn activiteiten:
NIVP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 10-10-2022

Fokker Services en spin-off: ervaring met Defensie draagt vrucht

Van radar tot magnetron, van GPS tot navigatie: onderzoek voor Defensie wat later in de samenleving brede toepassing vindt staat bekend als spin-off, en werkt nog steeds door. De verduurzaamde hangar voor Fokker Services van Gaptek op Woensdrechts Business Park Aviolanda zijn hiervan een nieuw voorbeeld.
Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-10-2022

NEDS 2022 Bijna Vol!

Dit jaar is de NEDS groter dan ooit. De beursvloer is bezet door meer stands dan ooit tevoren (Meer dan 150) en er is zelfs een tweede hal gehuurd in Ahoy om iedereen een plek te kunnen geven. Wij zijn natuurlijk erg blij met de enorme interesse en het enthousiasme van onze standhouders.
NIDV nieuws

Nieuws: 29-09-2022

Projectendag Defensie en NIDV 2022: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht. Vanuit DMO waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig, en 135 NIDV-deelnemers doorstonden de stromende regen en recordfiles om inzicht te krijgen in de behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 23-09-2022

SDG-vlaggendag: NIDV doet mee!

“The Sustainable Development Goals adopted by all United Nations Member States in 2015 provide a shared blueprint for peace and prosperity for people and the planet.“ Ze vragen om bijdragen van alle partijen uit de samenleving. Ook de defensie-en veiligheidssector herkent haar rol, en stelt die continu scherp. Op SDG-vlaggendag zetten we op een rij hoe we onze deelnemers en netwerk steunen in het mee waarmaken van de gestelde opgaven.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 23-09-2022

De Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie in Zuid-Korea

Deelnemers aan het programma “Partners in International Business: Dutch Coalition for Defense and Security Zuid-Korea” verblijven deze week in Goyang om deel te nemen aan de defensiebeurs DX Korea.
Internationaal|NIDV nieuws