485 resultaten gevonden

Nieuws: 30-10-2023

Sectoragenda Maritieme Maakindustrie gepubliceerd

Op 26 oktober 2023 hebben de minister van Economische Zaken en Klimaat, de minister van Infrastructuur en Waterstaat, en de staatssecretaris van Defensie de Sectoragenda Maritieme Maakindustrie No guts no Hollands glorie aangeboden aan de Tweede Kamer. De Nederlandse maakindustrie is van groot belang onze veiligheid, de energietransitie en het verdienvermogen van Nederland. Wat staat in de 5 actielijnen, 25 maatregelen en 5 koploperprojecten? Lees de hele sectoragenda  
NMC|Algemeen

Nieuws: 26-10-2023

Partnerschap met Zuid-Korea krijgt vervolg op ADEX

Zuid-Korea wordt een steeds hechtere partner voor Defensie en Veiligheid van zowel de Nederlandse overheid als industrie. Op SeoulADEX2023, de tweejaarlijkse defensie-en luchtvaartbeurs, committeerden de deelnemers aan Coalition for Defense & Security South Korea zich aan toekomstige samenwerking.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 26-10-2023

NIDV bezoekt MARIN in Wageningen

Op 24 oktober brachten voorzitter Raymond Knops en directeur Hans Huigen een werkbezoek aan het maritiem kennisinstituut MARIN te Wageningen. Op enthousiaste wijze gaf directeur Bas Buchner onder meer uitleg over zijn missie over schonem veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee.
NMC|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 17-10-2023

Masterclass Koninklijke Marine zoekt de diepte op

In nauwe samenwerking tussen de NIDV en de Koninklijke Marine vond op 11 en 12 oktober een tweedaagse Masterclass Koninklijke Marine plaats voor bedrijven uit het defensie- en veiligheidsdomein. 19 deelnemers doorliepen een intensief en informatief programma over het ministerie van Defensie in het algemeen en de KM in het bijzonder. Binnenkort volgen masterclasses bij de Luchtmacht en Landmacht.
NIDV nieuws

Nieuws: 16-10-2023

Nieuwe kansen tijdens bezoek aan Pratt and Whitney

Op 10 oktober hebben Maxime Verhagen, EZK, Defensie en de industrie een bezoek gebracht aan Pratt and Whitney.
NIFARP|NIDV nieuws

Nieuws: 13-10-2023

Nederlands – Amerikaanse defensie industriesamenwerking in de schijnwerpers in D.C.

De Verenigde Staten en Nederland moeten intensiever samenwerken om huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan, dat was de algemene conclusie van de NL-US Defence Industry Days die op 12 en 13 oktober plaats vonden in Washington D.C. Als landen met sterke gezamenlijke waarden hebben we elkaar nodig voor innovatie en sterke supply chains in de steeds complexere wereld.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 12-10-2023

De toekomst in kaart voor integrated logistics

11 oktober ontving het NIDV platform Integrated Logistics Support 65 experts uit Defensie en bedrijfsleven voor haar jaarbijeenkomst en seminar “De toekomst in kaart”. Deze opkomende methodiek voor planning en specificaties van onderhoud voor nieuw materieel wordt steeds concreter.
IPSP|NIDV nieuws