Voor de vierde keer heeft NL EASP AIR een meerjarig, lange afstand, maritieme surveillance contract toegewezen gekregen door de Europese Commissie en EU Frontex Border and Coast Guard. Er zijn maar drie EU dienstverleners geselecteerd voor dit contract met een waarde van €112 miljoen. Een mid-range tender met een waarde van €50 miljoen wordt momenteel nog verwerkt.

“Sinds 2016 is deze serie raamcontracten nu 4 keer aan NL EASP AIR toegewezen. Alleen ESAO (Malta/ex-DEA) en NL EASP AIR hebben deze mijlpaal bereikt en we feliciteren onze collega’s met deze prestatie. We zijn erg dankbaar voor het vertrouwen dat Frontex in mijn team heeft getoond,” zei Pieter Voeten, oprichter en CEO van NL EASP AIR.

Voor dit contract zal NL EASP AIR 3x DO328-100 TurboProp Maritime Patrol Aircraft inzetten. Allen uitgerust met maritieme surveillance sensoren, RADAR en dubbele SatCom systemen. Voor search and rescue (SAR) operaties is elke DO328 Maritime Patrol Aircraft uitgerust met 3x 17-PAX reddingsboten. De grootte en payload van elke MPA biedt Frontex de mogelijkheid om verschillende waarnemers van de lidstaten en Frontex in te zetten voor deelname aan surveillance- en SAR-missies.

Bovendien zal NL EASP AIR, naast de vloot DO328 MPAs, in samenwerking met haar Amerikaanse partner Berry Aviation (TX) de capaciteit van de Special Mission Aircraft vloot (ISR, passagiers en vracht) vergroten.

Hieronder kunt u het oorspronkelijke press statement vinden.

Download het Press Statement

Aankomende evenementen

Laatste nieuws