225 resultaten gevonden

Nieuws: 13-10-2021

PIB-programma “Dutch Coalition for Defense and Security Greece”

Hellenic Aerospace Industries is een begrip in Griekenland en ver daarbuiten. Je verwacht dat het een cluster is van meerdere bedrijven, niets is minder waar, het is het grootse staatsbedrijf in Griekenland waar onderhoud wordt gepleegd aan vele vliegtuigtypes, helikopters en motoren. Zij zijn als organisatie op zoek naar samenwerkingspartners en leveranciers voor hun producten en diensten.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 13-10-2021

GKN Aerospace en TNO ontwikkelen in samenwerking met Insitu een geavanceerd radarsysteem voor het Integrator onbemande vliegende systeem (UAS). Insitu is een dochterbedrijf van Boeing.

Het Multi-mission Radar Intelligence Surveillance Reconnaissance system (M-RaISR) is het eerste op de markt dat diverse belangrijke ISR-functies zoals Zoom Synthetic Aperture Radar (ZSAR), Ground Moving Target Indication (GMTI) en Maritime capabilities combineert in een enkele payload voor een onbemand vliegend systeem. Het is gebaseerd op het Affordable MultiBEam Radar systeem van TNO (AMBER). Het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft in 2017 drie Integrator onbemande systemen besteld bij Insitu en zou daarmee dus ook gebruik kunnen gaan maken van het door GKN Aerospace en TNO ontwikkelde radarsysteem.
NPVS|Industrie Nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 12-10-2021

NIDV Marinebouw Cluster Jaarbijeenkomst bij CZSK te Den Helder

Nagenoeg alle 43 NMC-bedrijven waren aanwezig in Den Helder voor de NMC-jaarbijeenkomst 2021 op 12 oktober in Den Helder. Gastheer was het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) waarmee vooraf een aantrekkelijk en informatief programma was samengesteld. Er is onder meer gesproken over nationale maritieme defensieprojecten, internationale maritieme ontwikkelingen, Topsectoren, het Europees Defensie Fonds (EDF) en het Maritieme Masterplan. Hoogtepunten waren de aanbieding van het NMC-ambitiedocument aan C-ZSK VADM René Tas en de geboden fysieke netwerkmogelijkheden dankzij de voortreffelijke logistieke ondersteuning van CZSK
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 08-10-2021

Vliegbasis Leeuwarden decor van de NIFARP jaarbijeenkomst

Met het geluid van vliegtuigmotoren op de achtergrond heeft op 7 oktober op de vliegbasis Leeuwarden de jaarlijkse NIFARP-bijeenkomst plaatsgevonden.
NIFARP|NIDV nieuws

Nieuws: 05-10-2021

Woensdrecht opent hypermoderne faciliteiten voor motorenonderhoud F-35

Op Vliegbasis Woensdrecht zijn op 1 oktober 2 hypermoderne gebouwen geopend, waar de motoren van de Europese F-35’s worden onderhouden. Het gaat om state-of-the-art faciliteiten, waar de F135-motoren ook nog eens grondig worden getest. Woensdrecht geldt daarom per vandaag als het industriële hart van de Europese F-35-motoren.
Defensie

Nieuws: 01-10-2021

Angelien Eijsink nieuwe voorzitter NIDV

Vanaf vandaag is Angelien Eijsink de nieuwe voorzitter van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). “Veiligheid creëer je samen en gaat ons allemaal aan. Onze mannen en vrouwen in uniform verdienen het beste materieel voor wat zij doen om ons als burgers te beschermen” aldus Eijsink. “Het lijkt mij geweldig om bij te dragen aan de succesvolle samenwerking tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen van het Gouden Ecosysteem. Voor een veilige samenleving in een veilige wereld hebben we nu elkaar meer dan ooit nodig.”
NIDV nieuws

Nieuws: 30-09-2021

Waterliniezaal ‘bomvol’ bij NIDV Defensie Projectendag 2021

Het raakt steeds meer bekend: de vierde dinsdag in september, dan is de jaarlijkse NIDV Defensie Projectendag. Ook dit jaar weer op de defensielocatie Kromhout Kazerne (KHK) in Utrecht. Daar zit immers de Defensie Materieel Organisatie (DMO) met veel projectleiders en inkopers. Centraal stond ook het nieuwe Defensie Projecten Overzicht (DPO) dat op Prinsjesdag (3e dinsdag in september) samen met de Miljoenennota is gepubliceerd. Omdat de coronabeperkingen deze week juist waren versoepeld stroomde de Waterliniezaal in de KHK eindelijk weer behoorlijk vol.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 27-09-2021

Defensie Projectenoverzicht 2021: Scherpe keuzes en weinig ruimte

“Er is geen vrije ruimte binnen het budget terwijl Defensie wel voor de opgave staat om verder te herstellen, te moderniseren en te versterken” is de belangrijkste boodschap van het Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2021. Ondanks het eerder ingezette herstel moet Defensie pijnlijke keuzes maken en prioriteiten stellen.
Defensie|Algemeen