196 resultaten gevonden

Nieuws: 29-07-2021

Delftse bedrijven aan de slag met swarm-based verkenning

Delft Dynamics B.V., Tective Robotics, Avalor AI en TNO gaan samenwerken om een zwerm-gebaseerde verkenningscapaciteit naar het Nederlandse Ministerie van Defensie te brengen in het gegunde defensietechnologieproject SPEAR (Swarm-based Persistent Autonomous Reconnaissance)! Dit project zal worden ondersteund door de eenheid Robotica & Autonome Systemen (RAS) van 13 Lichte Brigade van de Koninklijke Landmacht.
NPVS|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 23-07-2021

Bijeenkomst met Elbit Systems trekt 100 deelnemers

Op 21 juli hebben Elbit Systems en de NIDV, een virtuele industriedag gehouden voor Nederlandse industriële bedrijven. Het evenement werd uitgevoerd in samenwerking met het Commissariaat Militaire Productie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met ongeveer 100 deelnemers nam een groot deel van de Nederlandse defensie technologische en industriële basis deel aan de drie uur durende live-uitzending.
Internationaal|Industrie Nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 23-07-2021

Delegatie Lockheed Martin bezoekt vliegbasis Eindhoven

Op 22 juli heeft een delegatie van Lockheed Martin, samen met een aantal NIDV-bedrijven, Vliegbasis Eindhoven bezocht. Deze week is Lockheed Martin met de delegatie op bezoek in Nederland om kennis te maken met het bedrijfsleven die zij mogelijk kunnen betrekken bij toekomstige projecten.
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-07-2021

Rina Consulting BV nieuwe NIDV-deelnemer

“Deelnemer worden van het NIDV is een belangrijke stap voorwaarts in onze aanwezigheid in Nederland, waar we al geruime tijd succesvol werken aan een ESA-project via een industriële participatie.
NIDV nieuws

Nieuws: 20-07-2021

Canon Nederland N.V. nieuwe NIDV-deelnemer

“Na enkele verkennende gesprekken met NIDV bleek al snel dat zij voor Canon de ‘Missing Link’ waren naar de industrie waarbij we de aansluiting zochten voor onze speciale Digital Imaging producten met unieke mogelijkheden voor specifieke doelgroepen.” aldus Berry Wijnen, Business Development Manager “Imaging Solutions” bij Canon Nederland.
NIDV nieuws

Nieuws: 15-07-2021

Damen voltooit onderhoud en modernisering van Zr.Ms. Snellius

Damen Shipyards Den Helder heeft op 14 juli 2021 de Zr.Ms. Snellius, na haar mid-life update, weer overgedragen aan de Koninklijke Marine. De werkzaamheden aan het hydrografische opnemingsvaartuig omvatten een complex en divers programma van werkzaamheden, waarvan de voltooiing bijna een jaar in beslag heeft genomen, Het schip is eerder dan de overeengekomen datum opgeleverd.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 13-07-2021

Gestage groei export ondanks aanhoudend streng beleid

Gistermiddag is het rapport ‘Het Nederlandse exportcontrolebeleid in 2020’ gepubliceerd. De totale waarde van afgegeven vergunningen is gestegen en er zijn minder vergunningen afgewezen. Tegelijk spelen dezelfde dilemma’s als de afgelopen paar jaar: het huidige restrictieve beleid zorgt voor problemen bij industrie en belemmert de ambities van het kabinet voor de defensie- en veiligheidsindustrie.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 12-07-2021

Nieuwe informatie EDF calls gepubliceerd

Nog geen twee weken geleden publiceerde de Europese Commissie de eerste opdrachten voor het Europese Defensiefonds (EDF) van 2021. Laatst zijn de laatste onderwerpen gespecificeerd voor een verzameling van 23 opdrachten met 37 specifieke onderwerpen die allemaal zijn verdeeld over 15 categorieën. Tegelijkertijd is er een verzameling van documenten gepubliceerd om de aanmeldingen in goede banen te leiden. Dit betekend dat de voorbereidende werkzaamheden kunnen beginnen.
NIKAG|Europa|Algemeen