338 resultaten gevonden

Nieuws: 27-06-2022

Betrek Nederlandse industrie bij aanschaf nieuw defensiematerieel

De Nederlandse industrie moet zoveel mogelijk betrokken worden bij de aanschaf van nieuw defensiematerieel, in het bijzonder op (niche) terreinen waar Nederland nu nog veel hoogwaardige kennis en kunde heeft. Dat zeggen NIDV, NMT en FME en VNO-NCW vandaag in een gezamenlijke oproep. ‘In het huidige aanbestedingstraject voor de nieuwe onderzeeboten is bijvoorbeeld geen eis voor het betrekken van de Nederlandse industrie bij de bouw opgenomen. Hierdoor ontstaat het risico dat Nederlandse bedrijven straks buiten spel staan’, aldus de vier ondernemersorganisaties die de politiek om garanties hiervoor vragen in
DUKC|Industrie Nieuws

Nieuws: 22-06-2022

Stijlvol Werkdiner C-ZSK VADM René Tas en NMC bestuur

Op woensdagavond 21 juni vond een Werkdiner plaats op het paleis te Den Helder waarbij C-ZSK vice-admiraal Tas als gastheer optrad.
NMC|NIDV nieuws

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Nieuws: 14-06-2022

Familiefoto: nationale defensiesectorverbanden eindelijk live bijeen

De directeuren van een aantal collega-associaties van de NIDV, National Defence Industry Associations, bespreken maandelijks actuele ontwikkelingen. De Eurosatory is een goede gelegenheid dat deze keer fysiek te doen. Bij dit overleg zijn de directeuren van de associaties voor defensie en veiligheid van: Oostenrijk; Finland; Zweden; Denemarken; Noorwegen; Letland; België; Griekenland; Portugal; en Ierland.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 13-06-2022

de Nederlandse defensiesector op Eurosatory

Een week lang stellen bedrijven uit de defensie- en veiligheidssector op de Eurosatory in Parijs hun producten tentoon, waar een ongekend aantal buitenlandse delegaties zich in verdiept. Van deze beurs, geopend door president Macron, kunnen grote en kleine bedrijven en krijgsmachten voordeel ondervinden.
Algemeen

Nieuws: 13-06-2022

Het nieuwe Magazine is uit!

Lees hier over: Samenwerking in transport, Integrated logistics support, en meer nieuws uit de defensiesector! Ga hier naar het magazine!
NIDV Magazine

Nieuws: 10-06-2022

Calls for proposals Europees Defensiefonds gepubliceerd!

De 32 Calls for Proposals voor de tweede jaargang van het Europees Defensiefonds zijn vandaag gepubliceerd.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Algemeen

Nieuws: 09-06-2022

Blog #12: Het EDF, korte uitleg voor de tweede ronde

Het tweede Work programme van het Europese Defensiefonds is uit, en de calls for proposals zijn op 10 juni jl. gepubliceerd. Wat valt te verwachten, en waar kunnen Nederlandse geïnteresseerden steun mobiliseren? Het echte EDF-werk kan beginnen.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Blog

Nieuws: 08-06-2022

Hull Vane overhandigd in Den Helder voor Zr. Ms. Groningen

NIDV-deelnemer Hull Vane heeft vandaag in Den Helder haar grootste ontwerp tot nog toe overhandigd aan de Koninklijke Marine. De samenwerking tussen Defensie en dit bedrijf sinds 2015 bereikt zo een belangrijke mijlpaal op weg naar installatie volgend jaar.
NMC|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws