Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.

Oostenrijk kiest voor hoog niveau mobiliteit en veiligheid

De GRF wordt erkend als platform met hoge prestaties op het gebied van wendbaarheid, snelheid, tractie en laadvermogen. Samen met een grote bodemvrijheid voor extreme off-road capaciteiten en een speciaal 4-wiel stuursysteem, resulteert dit in een hoog niveau van mobiliteit en veiligheid. De flexibiliteit van het GRF-platform maakt het mogelijk om de voertuigen te voorzien van een specifieke configuratie en verschillende systeemintegraties, afgestemd op de operationele behoefte van het Oostenrijkse Jagdkommando. Het leveren van de voertuigen start al in 2024.

Defenture en Achleitner bundelen krachten

Defenture en Achleitner zijn een strategisch partnership aangegaan voor de levering en servicesupport van de licht tactische en luchttransporteerbare GRF. Als partner zal Achleitner het levenslange onderhoud en de servicesupport uitvoeren namens en in samenwerking met Defenture. De krachten van Defenture en Achleitner worden ook gebundeld met het oog op systeemintegratie en verdere configuratieontwikkeling. Zowel Defenture als Achleitner zijn
trotse partners en kijken uit naar een langdurige samenwerking met zowel het Oostenrijkse Ministerie van Defensie als het Jagdkommando.

We zijn trots te kunnen melden dat wij de samenwerking aan gaan met het Oostenrijkse Ministerie van Defensie en hun Special Operations Forces om gezamenlijk invulling te geven aan het hoogste niveau van militaire mobiliteit en veiligheid. Hiermee wordt de GRF wederom erkend als dé referentie in het segment voor licht tactische voertuigen. Het strategisch partnership met Achleitner voor deze opdracht is daarbij een mooi voorbeeld van hoe wij de samenwerking met internationale partners aangaan om een win-win situatie te creëren voor alle partijen.
Henk van der Scheer, CEO Defenture

Laatste nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Voorlichting Commandant Landstrijdkrachten over de Defensienota 2022

Op 29 augustus heeft C-LAS luitenant-generaal Martin Wijnen de leden van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) geïnformeerd over de mogelijkheden en kansen die de Koninklijke Landmacht heeft met het uitkomen van de Defensienota en de bijbehorende budgetten.
NGP|Defensie|Algemeen