Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.

Momenteel heeft Defensie 75 GRF voertuigen in haar vloot, voornamelijk bij het Korps Commando troepen (KCT). Daarnaast is Defenture in een vergaand stadium met de ontwikkeling en levering van een, van de GRF afgeleid, groter type voertuig met een payload van circa 4000 kg., genaamd de Mammoth. Dit voertuig wordt speciaal ontwikkeld voor en in samenwerking met het Duitse Kommando Speziale Kräfte (KSK).

De voertuigen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gebruikers en de bekende kennisinstituten, waarbij uniformiteit en interoperabiliteit tussen de systemen gewaarborgd is voor landen die de voertuigen van Defenture aankopen en in gebruik hebben. De krijgsmachten van Duitsland en Zwitserland hebben intussen verschillende uitvoeringen en configuraties uit het Defenture portfolio in gebruik.

Jarenlang heeft Defenture geïnvesteerd in het creëren van een nieuwe benchmark in het licht tactische segment. Onze voertuigen dragen steeds meer bij aan de mondiale veiligheid en vrijheid. Met deze platformen garanderen we dat de eenheden die ons beschermen zo veilig mogelijk hun missies kunnen uitvoeren en weer veilig terug keren uit de meest extreme omstandigheden. Dat is onze missie waarmee we dagelijks het onmogelijke mogelijk maken.
Henk van der Scheer, CEO Defenture

Laatste nieuws