Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.

Momenteel heeft Defensie 75 GRF voertuigen in haar vloot, voornamelijk bij het Korps Commando troepen (KCT). Daarnaast is Defenture in een vergaand stadium met de ontwikkeling en levering van een, van de GRF afgeleid, groter type voertuig met een payload van circa 4000 kg., genaamd de Mammoth. Dit voertuig wordt speciaal ontwikkeld voor en in samenwerking met het Duitse Kommando Speziale Kräfte (KSK).

De voertuigen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gebruikers en de bekende kennisinstituten, waarbij uniformiteit en interoperabiliteit tussen de systemen gewaarborgd is voor landen die de voertuigen van Defenture aankopen en in gebruik hebben. De krijgsmachten van Duitsland en Zwitserland hebben intussen verschillende uitvoeringen en configuraties uit het Defenture portfolio in gebruik.

Jarenlang heeft Defenture geïnvesteerd in het creëren van een nieuwe benchmark in het licht tactische segment. Onze voertuigen dragen steeds meer bij aan de mondiale veiligheid en vrijheid. Met deze platformen garanderen we dat de eenheden die ons beschermen zo veilig mogelijk hun missies kunnen uitvoeren en weer veilig terug keren uit de meest extreme omstandigheden. Dat is onze missie waarmee we dagelijks het onmogelijke mogelijk maken.
Henk van der Scheer, CEO Defenture

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 05-09-2022

Voorlichting Commandant Landstrijdkrachten over de Defensienota 2022

Op 29 augustus heeft C-LAS luitenant-generaal Martin Wijnen de leden van het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) geïnformeerd over de mogelijkheden en kansen die de Koninklijke Landmacht heeft met het uitkomen van de Defensienota en de bijbehorende budgetten.
NGP|Defensie|Algemeen