In nauwe samenwerking tussen de NIDV en de Koninklijke Marine vond op 11 en 12 oktober een tweedaagse Masterclass Koninklijke Marine plaats voor bedrijven uit het defensie- en veiligheidsdomein. 19 deelnemers doorliepen een intensief en informatief programma over het ministerie van Defensie in het algemeen en de KM in het bijzonder. Binnenkort volgen masterclasses bij de Luchtmacht en Landmacht.

Het MCKM-programma op dag 1 was gericht op het ministerie van Defensie (Organisatie, Besturing en Plannen) en het Commando Materieel en IT (COMMIT) met aandacht voor internationale samenwerking en het inkoopbeleid. In aansluiting daarop werden de deelnemers geïnformeerd over de taakstelling van de KM waarna werd afgesloten met een netwerkdiner.

Dag 2 was geheel gewijd aan de Koninklijke Marine en richtte zich met name op onderhoud en logistiek bij de Directie Materiële Instandhouding. Na een bezoek aan Zr. Ms. Karel Doorman ontving DMI de deelnemers met  interessante lezingen over Additive Manufacturing en Datagedreven Onderhoud. Daarna volgde een rondleiding over beide onderhoudsdokken en specifieke werkplaatsen. Na  een slotwoord van directeur DMI Commandeur Jeroen Hodes werden de masterclass geëvalueerd.

Masterclass Marine

Bij de evaluatie werd enige zorg uitgesproken door de deelnemende bedrijven over de strakke interpretatie van inkoopregels. Behoefte is aan flexibiliteit en het eerder kunnen meedenken door de industrie om nog betere kwaliteit te leveren. Uit de evaluatie bleek verder grote waardering voor het algehele masterclass programma en de geboden mogelijkheden om te netwerken met de functionarissen van de Koninklijke Marine.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2023

NEDS 2023: Defensie en bedrijfsleven als partners voor duurzame veiligheid

Op 30 november vond in Rotterdam Ahoy de Defensiebeurs NEDS plaats, georganiseerd door de NIDV. De beurs waarin onder andere het Nederlandse defensiebedrijfsleven zich presenteert aan een publiek van delegaties van nationale en internationale ministeries van Defensie en krijgsmachtdelen, én aan internationale defensiebedrijven die willen samenwerken. Aan de orde: de uitdagingen en mogelijkheden om de defensie en veiligheid van Nederland en Europa zelfstandig en in NAVO-verband op orde te krijgen.
NIDV nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen