In nauwe samenwerking tussen de NIDV en de Koninklijke Marine vond op 11 en 12 oktober een tweedaagse Masterclass Koninklijke Marine plaats voor bedrijven uit het defensie- en veiligheidsdomein. 19 deelnemers doorliepen een intensief en informatief programma over het ministerie van Defensie in het algemeen en de KM in het bijzonder. Binnenkort volgen masterclasses bij de Luchtmacht en Landmacht.

Het MCKM-programma op dag 1 was gericht op het ministerie van Defensie (Organisatie, Besturing en Plannen) en het Commando Materieel en IT (COMMIT) met aandacht voor internationale samenwerking en het inkoopbeleid. In aansluiting daarop werden de deelnemers geïnformeerd over de taakstelling van de KM waarna werd afgesloten met een netwerkdiner.

Dag 2 was geheel gewijd aan de Koninklijke Marine en richtte zich met name op onderhoud en logistiek bij de Directie Materiële Instandhouding. Na een bezoek aan Zr. Ms. Karel Doorman ontving DMI de deelnemers met  interessante lezingen over Additive Manufacturing en Datagedreven Onderhoud. Daarna volgde een rondleiding over beide onderhoudsdokken en specifieke werkplaatsen. Na  een slotwoord van directeur DMI Commandeur Jeroen Hodes werden de masterclass geëvalueerd.

Masterclass Marine

Bij de evaluatie werd enige zorg uitgesproken door de deelnemende bedrijven over de strakke interpretatie van inkoopregels. Behoefte is aan flexibiliteit en het eerder kunnen meedenken door de industrie om nog betere kwaliteit te leveren. Uit de evaluatie bleek verder grote waardering voor het algehele masterclass programma en de geboden mogelijkheden om te netwerken met de functionarissen van de Koninklijke Marine.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 17-05-2024

Defensie projecten overzicht 2024 gepubliceerd

Op 15 mei – op verantwoordingsdag- is het nieuwe Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2024 aangeboden aan Tweede Kamer en gepubliceerd. Het Defensie Projectenoverzicht wordt tegenwoordig op verantwoordingsdag gepubliceerd, naar aanleiding van de actualisatie van het DMP-proces.  De belangrijkste reden is dat het primair een verantwoordingsdocument is, en de publicatiedatum dus beter past bij verantwoordingsdag. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden.
Algemeen

Nieuws: 08-05-2024

Actualiseren Defensie Materieel Proces (DMP)

De kamer heeft eind 2022 gevraagd naar het vergroten van wensbaarheid van het “voorzien-in” proces. Hierop is het DMP geactualiseerd. Ook is het verzendmoment van het DPO voor het eerst verzet naar 15 mei in plaats van September. De NIDV Projectendag, normaal gespoken gekoppeld aan het DPO, zal dit jaar nog steeds op 24-09-2024 plaatsvinden. Het DMP gaat uit van gefaseerde informatievoorziening door middel van afzonderlijke brieven over materieel en wapensysteem gebonden-IT projecten.

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws