Op 24 oktober brachten voorzitter Raymond Knops en directeur Hans Huigen een werkbezoek aan het maritiem kennisinstituut MARIN te Wageningen. Op enthousiaste wijze gaf directeur Bas Buchner onder meer uitleg over zijn missie over schonem veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee.

MARIN is een wereldwijd erkend topinstituut voor maritiem onderzoek. “Onze missie is ‘Better Ships, Blue Oceans’: we staan voor schone, slimme en veilige scheepvaart en duurzaam gebruik van de zee” aldus Buchner. “We doen dat als onafhankelijke kennispartner voor de maritieme sector, overheid en maatschappij.”

MARIN heeft meer dan 450 werknemers en ca. €60 miljoen omzet. Naast marineschepen wordt 80% van alle cruiseschepen wereldwijd hier getest.  “Na ruim 85 jaar onderzoek blijven we onze faciliteiten, kennis en werkzaamheden verder ontwikkelen en de vraag naar ons gespecialiseerde onderzoek blijft toenemen en verbreden. Als internationaal topinstituut biedt MARIN gedegen kennis en onafhankelijk onderzoek. We combineren software, testfaciliteiten, simulatoren en ware groottemetingen om onze klanten te helpen schepen en operaties schoner, veiliger en slimmer te maken”, vervolgt een trotse Buchner. “Het gaat daarbij om de keten ‘calculations – model testing -simulations en monitoring.’”

Daarnaast werd ingegaan op de samenwerking binnen het NIDV Marinebouw Cluster, het Maritieme Masterplan en de sectoragenda Maritieme Maak Industrie (MMI). Tijdens de rondleiding werden onder meer de diverse testbassins getoond, de brugsimulator en het zero-emissions lab.

Meer lezen? 

Laatste nieuws