Photonis heeft een groot contract gekregen van de NATO Support and Procurement Agency (NSPA) om nachtkijkers te upgraden met 4G-beeldversterkers voor een NAVO-land in Europa.

De Photonis 4G-beeldversterkerbuizen zullen worden toegepast op meer dan 1.400 nachtkijkers (beeldversterkers) voor een grote Europese luchtmacht.

Met dit contract verstevigt Photonis zijn marktpositie als een belangrijke leverancier van hoogwaardige beeldversterkers in Europa. De beeldversterkers zullen dienen om ongeveer 700 elektronische verrekijkers voor piloten en helikopterbemanningen te upgraden.

Steeds meer militaire operaties vinden ’s nachts plaats – wat essentieel is om een ​​tactisch voordeel te behouden in DRI (detectie, herkenning en identificatie) – en Photonis is de enige fabrikant in de Europese Unie die dergelijke hoogwaardige producten in grote hoeveelheden kan produceren . Het vertrouwen en de goedkeuring krijgen voor zo’n belangrijk contract is een grote eer en een bevestiging van producten van hoge kwaliteit.

De 4G-technologie is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van nachtgevechten. Dit biedt operators een indrukwekkend situatiebewustzijn bij slecht zicht en verhoogt de effectiviteit van de missie door snellere acquisitie van doelen mogelijk te maken.

Bovendien brengt de 4G een zeer hoge FOM (Figure Of Merit) en twee andere grote voordelen die allemaal gecombineerd de 4G-technologie extreem efficiënt maken: een supersnelle Auto-Gating en een verminderde lichtkrans, wat een groot voordel voor helicoptervliegers is.

De 4G-beeldversterkers van Photonis bieden een voordeel ten opzichte van de concurrentie, met name een constante resolutie bij hoge lichtniveaus (zeer helder beeld), in tegenstelling tot andere producten waarvan de resolutie daalt bij hogere lichtniveaus. Dit levert een ​​tactisch voordeel op voor piloten die boven stedelijke zones vliegen.

Het hoofdkantoor van Photonis is gevestigd in Bordeaux in Frankrijk en de productiefaciliteiten bevinden zich in Frankrijk en in Nederland. Photonis heeft wereldwijd ongeveer 1.000 mensen in dienst en staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige technologie voor beeldintensificatie. Photonis is een hoofdaannemer voor alle NAVO-landen en -filialen en haar beeldversterkers worden wereldwijd ingezet.

Bron: Photonis.com