Hoogleraar Beatrice de Graaf is benoemd tot voorzitter van de Strategische Adviesraad (SAR) van TNO Defensie en Veiligheid. Zij zal deze rol bekleden tot tenminste eind 2025.

Prof. dr. de Graaf is als historicus en onderzoeker op het gebied van veiligheid en terrorisme, verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Innovaties voor vrede en veiligheid

TNO zet haar kennis en technologie in om innovaties te creëren voor mensen die zich dagelijks inzetten voor vrede en veiligheid. Marja Eijkman, Managing Director van de Unit Defensie en Veiligheid, is blij dat Beatrice de belangrijke rol van voorzitter van de SAR Defensie en Veiligheid op zich wil nemen. “Met haar diepe kennis van het veiligheidsdomein en scherpe, externe blik zal ze ons uitdagen om te blijven innoveren voor militairen en veiligheidsprofessionals, in Nederland en daarbuiten ” aldus Marja.

Prof. dr. de Graaf kijkt zelf ook uit naar deze rol: “TNO Defensie en Veiligheid staat op de frontlijn van allerlei nieuwe ontwikkelingen, als onderzoeker is het dan ook fantastisch op deze manier mee te kunnen denken en een kijkje in de keuken van de toekomst te mogen nemen.”

De rol van de Strategische Adviesraad

Alle Units van TNO hebben een Strategische Adviesraad (SAR) met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. De SAR adviseert over inhoudelijke speerpunten en signaleert nieuwe trends en externe ontwikkelingen. Hiermee vervullen de leden van de SAR een belangrijke functie binnen de innovatiestrategie van TNO en het aanjagen van innovaties.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws