Hoogleraar Beatrice de Graaf is benoemd tot voorzitter van de Strategische Adviesraad (SAR) van TNO Defensie en Veiligheid. Zij zal deze rol bekleden tot tenminste eind 2025.

Prof. dr. de Graaf is als historicus en onderzoeker op het gebied van veiligheid en terrorisme, verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Innovaties voor vrede en veiligheid

TNO zet haar kennis en technologie in om innovaties te creëren voor mensen die zich dagelijks inzetten voor vrede en veiligheid. Marja Eijkman, Managing Director van de Unit Defensie en Veiligheid, is blij dat Beatrice de belangrijke rol van voorzitter van de SAR Defensie en Veiligheid op zich wil nemen. “Met haar diepe kennis van het veiligheidsdomein en scherpe, externe blik zal ze ons uitdagen om te blijven innoveren voor militairen en veiligheidsprofessionals, in Nederland en daarbuiten ” aldus Marja.

Prof. dr. de Graaf kijkt zelf ook uit naar deze rol: “TNO Defensie en Veiligheid staat op de frontlijn van allerlei nieuwe ontwikkelingen, als onderzoeker is het dan ook fantastisch op deze manier mee te kunnen denken en een kijkje in de keuken van de toekomst te mogen nemen.”

De rol van de Strategische Adviesraad

Alle Units van TNO hebben een Strategische Adviesraad (SAR) met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. De SAR adviseert over inhoudelijke speerpunten en signaleert nieuwe trends en externe ontwikkelingen. Hiermee vervullen de leden van de SAR een belangrijke functie binnen de innovatiestrategie van TNO en het aanjagen van innovaties.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws