Hoogleraar Beatrice de Graaf is benoemd tot voorzitter van de Strategische Adviesraad (SAR) van TNO Defensie en Veiligheid. Zij zal deze rol bekleden tot tenminste eind 2025.

Prof. dr. de Graaf is als historicus en onderzoeker op het gebied van veiligheid en terrorisme, verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Innovaties voor vrede en veiligheid

TNO zet haar kennis en technologie in om innovaties te creëren voor mensen die zich dagelijks inzetten voor vrede en veiligheid. Marja Eijkman, Managing Director van de Unit Defensie en Veiligheid, is blij dat Beatrice de belangrijke rol van voorzitter van de SAR Defensie en Veiligheid op zich wil nemen. “Met haar diepe kennis van het veiligheidsdomein en scherpe, externe blik zal ze ons uitdagen om te blijven innoveren voor militairen en veiligheidsprofessionals, in Nederland en daarbuiten ” aldus Marja.

Prof. dr. de Graaf kijkt zelf ook uit naar deze rol: “TNO Defensie en Veiligheid staat op de frontlijn van allerlei nieuwe ontwikkelingen, als onderzoeker is het dan ook fantastisch op deze manier mee te kunnen denken en een kijkje in de keuken van de toekomst te mogen nemen.”

De rol van de Strategische Adviesraad

Alle Units van TNO hebben een Strategische Adviesraad (SAR) met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. De SAR adviseert over inhoudelijke speerpunten en signaleert nieuwe trends en externe ontwikkelingen. Hiermee vervullen de leden van de SAR een belangrijke functie binnen de innovatiestrategie van TNO en het aanjagen van innovaties.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos het ministerie op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws