Embraer, een grote Braziliaanse OEM, heeft op 10 februari samen met de NIDV een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de bij de NIDV aangesloten bedrijven over mogelijke toekomstige samenwerking.

In totaal hebben in totaal bijna 30 Nederlandse bedrijven deelgenomen, aan de kant van Embraer waren er diverse specialisten aangesloten voor een presentatie over de producten en diensten van Embraer waar mogelijkheden zijn voor samenwerking met Nederlandse bedrijven.

Embraer wil graag haar draagvlak in Nederland vergroten en zoekt daarom toenadering tot het Nederlandse bedrijfsleven dat actief in de defensie- en veiligheidsmarkt. In Amstelveen heeft Embraer een eigen vestiging met ongeveer 90  personeelsleden, zij hebben al een samenwerking met kennisinstellingen zoals de TU Delft.

NIDV-deelnemers die de webinar willen terugkijken kunnen contact opnemen met office@nidv.eu.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 11-02-2021

Nederland lanceert eerste militaire satelliet

Volgens de huidige planning gaat het bedrijf Virgin Orbit medio maart met de eerstvolgende lancering de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet in een baan om de aarde positioneren. Deze satelliet betreft een experimenteel project die in opdracht van de Koninklijke Luchtmacht in een uniek samenwerkingsverband is ontwikkeld. Hiermee betreedt Defensie het ruimtedomein. Een historische mijlpaal voor de krijgsmacht.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 11-02-2021

Volgende stap in samenwerking LCW en Aeronamic

Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) en Aeronamic verstevigden gisteren hun samenwerking door twee zeer waardevolle contracten te ondertekenen. Door deze ondertekening zijn de LCW en Aeronamic nu meer dan ooit in staat om gezamenlijk nieuwe kennis op het gebied van reparaties te ontwikkelen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-02-2021

Eerste kort cyclische samenwerking een feit; Gezamenlijke strategische marktverkenning voor Counter-UAS

Op 9 december heeft er digitaal een marktinformatiesessie plaatsgevonden, waarin de overheid haar plannen voor Counter-UAS heeft gepresenteerd aan de industrie. De verschillende krijgsmachtdelen van Defensie hebben samen met de Politie inzicht gegeven in de ontwikkelingen op dit technologiegebied en waar zij daarin tegenaanlopen. Met het bieden van die inzichten willen Defensie en de Politie het voor de industrie mogelijk maken om een bijdrage te leveren in de verdere ontwikkeling van Counter-UAS.
NPVS|Innovatie|NIDV nieuws