In navolging van het 1e Space4Defence event in Luxemburg in 2023 heeft op maandag 19 februari het 2e Space4Defence event plaatsgevonden in Brussel.

In totaal waren 140 personen aanwezig waarvan 40 NIDV en SpacNed deelnemers. Een mooie afvaardiging van Nederlandse industrie en kennisinstellingen! Het event werd georganiseerd door de NIDV, BSDI/Agoria uit Belgie en Luxinnovation uit Luxemburg. Tijdens het event zijn door defensievertegenwoordigers uit Belgie, Luxemburg en Nederland keynotes verzorgd over de space-strategie en toekomstige space capabilities. Ook gaven zij inzicht in hoe zij de samenwerking zien binnen de BENELUX. De Nederlandse vertegenwoordiger was Kolonel Bernard Buijs van de Luchtmacht.

Aan de paneldiscussie die volgde op de keynotes namen eveneens vertegenwoordigers deel van de European Defence Agency en de Europese Commissie.  Onder leiding van een moderator werd gediscussieerd over samenwerking tussen de landen en industrieën en de toekomstige Space capaciteiten. Na de paneldiscussie begon de matchmaking. Met ruim 250 gesprekken kan gesteld worden dat dit zeer succesvol was.

Vanwege dit succes is besloten dat in 2025 een derde editie van Space4Defence wordt georganiseerd; in Nederland.    

Aankomende evenementen

Laatste nieuws