Rob Postma (1966) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence andSpace Netherlands B.V., met ingang van 9 februari. In deze hoedanigheid is Postma verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het in Leiden gevestigde ruimtevaartbedrijf. Airbus DS NL, onderdeel van de Space Systems divisie van Airbus, ontwikkelt onder andere zonnepanelen, lanceerstructuren en technologie voor aardobservatie en optische communicatie. In zijn nieuwe rol rapporteert Postma aan Andreas Lindenthal, Head of Business Operations Space Systems bij Airbus Defence and Space.

“Rob heeft zich de afgelopen jaren sterk bewezen in het benutten van nieuwe technologieën en marktontwikkelingen voor verdere groei van de organisatie. Samen met zijn vermogen om competenties binnen en buiten de organisatie bij elkaar te brengen, maakt dit hem de uitgelezen kandidaat om Airbus DS NL te leiden,” aldus Andreas Lindenthal.

Postma heeft sinds 2007 verschillende functies binnen de internationale Airbus organisatie bekleed. Voor zijn huidige benoeming werkte hij als VP Head of Governmental Export Business voor Airbus onderdeel Space Systems, waarvoor hij zich richtte op de wereldwijde marktontwikkeling en marketing-en verkoopactiviteiten van aardobservatie-en telecomsatellieten voor nationale ruimtevaartagentschappen en militaire organisaties. Daarvoor was Postma onder andere verantwoordelijk voor business development en sales voor de divisie Earth Observation, Navigation & Science en voor de ontwikkeling en verkoop van intelligence producten en diensten op basis van aardobservatie in de regio’s EMEA en Latijns-Amerika. Postma volgt met de benoeming Maarten Schippers op, die vorige maand aftrad en zijn carrière buiten de organisatie zal voortzetten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 04-12-2023

JGM Scriptieprijs uitgereikt tijdens NEDS 2023

Met zijn onderzoek naar Schokbelasting op het hoofd van militairen bij explosief breachen heeft tweede luitenant der mariniers Tammo de Wilde de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs 2023 gewonnen. Zijn onderzoek is van groot belang bij het verbeteren van de inzet binnen de eigen organisatie en heeft daarnaast ook veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet hij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van €2500 verbonden.
NIDV nieuws

Nieuws: 01-12-2023

NEDS 2023: Defensie en bedrijfsleven als partners voor duurzame veiligheid

Op 30 november vond in Rotterdam Ahoy de Defensiebeurs NEDS plaats, georganiseerd door de NIDV. De beurs waarin onder andere het Nederlandse defensiebedrijfsleven zich presenteert aan een publiek van delegaties van nationale en internationale ministeries van Defensie en krijgsmachtdelen, én aan internationale defensiebedrijven die willen samenwerken. Aan de orde: de uitdagingen en mogelijkheden om de defensie en veiligheid van Nederland en Europa zelfstandig en in NAVO-verband op orde te krijgen.
NIDV nieuws

Nieuws: 28-11-2023

Innovatieplein op NEDS 2023: startups te gast

Elke editie van NEDS heeft op het Innovatieplein 15 tot 20 door Defensie genomineerde startups te gast. Deze nieuwe spelers met baanbrekende ideeën wagen een stap in de wereld van Defensie en Veiligheid, en kunnen zo verkennen welke toepassing waar mogelijk is: bij de eindgebruiker, of juist in een toeleveranciersketen. Vanuit buitenposten in campussen, zgn. MIND-bases, verkent Innovatiecentrum MIND – Military Innovation by Doing continu Nederland voor doorbraken. Zij sponsoren met NIDV beursoppervlak, net als het Commissariaat Militaire Productie in eerdere edities.
Gouden Ecosysteem|Algemeen