Rob Postma (1966) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence andSpace Netherlands B.V., met ingang van 9 februari. In deze hoedanigheid is Postma verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het in Leiden gevestigde ruimtevaartbedrijf. Airbus DS NL, onderdeel van de Space Systems divisie van Airbus, ontwikkelt onder andere zonnepanelen, lanceerstructuren en technologie voor aardobservatie en optische communicatie. In zijn nieuwe rol rapporteert Postma aan Andreas Lindenthal, Head of Business Operations Space Systems bij Airbus Defence and Space.

“Rob heeft zich de afgelopen jaren sterk bewezen in het benutten van nieuwe technologieën en marktontwikkelingen voor verdere groei van de organisatie. Samen met zijn vermogen om competenties binnen en buiten de organisatie bij elkaar te brengen, maakt dit hem de uitgelezen kandidaat om Airbus DS NL te leiden,” aldus Andreas Lindenthal.

Postma heeft sinds 2007 verschillende functies binnen de internationale Airbus organisatie bekleed. Voor zijn huidige benoeming werkte hij als VP Head of Governmental Export Business voor Airbus onderdeel Space Systems, waarvoor hij zich richtte op de wereldwijde marktontwikkeling en marketing-en verkoopactiviteiten van aardobservatie-en telecomsatellieten voor nationale ruimtevaartagentschappen en militaire organisaties. Daarvoor was Postma onder andere verantwoordelijk voor business development en sales voor de divisie Earth Observation, Navigation & Science en voor de ontwikkeling en verkoop van intelligence producten en diensten op basis van aardobservatie in de regio’s EMEA en Latijns-Amerika. Postma volgt met de benoeming Maarten Schippers op, die vorige maand aftrad en zijn carrière buiten de organisatie zal voortzetten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws