Rob Postma (1966) is benoemd tot Chief Executive Officer van Airbus Defence andSpace Netherlands B.V., met ingang van 9 februari. In deze hoedanigheid is Postma verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het in Leiden gevestigde ruimtevaartbedrijf. Airbus DS NL, onderdeel van de Space Systems divisie van Airbus, ontwikkelt onder andere zonnepanelen, lanceerstructuren en technologie voor aardobservatie en optische communicatie. In zijn nieuwe rol rapporteert Postma aan Andreas Lindenthal, Head of Business Operations Space Systems bij Airbus Defence and Space.

“Rob heeft zich de afgelopen jaren sterk bewezen in het benutten van nieuwe technologieën en marktontwikkelingen voor verdere groei van de organisatie. Samen met zijn vermogen om competenties binnen en buiten de organisatie bij elkaar te brengen, maakt dit hem de uitgelezen kandidaat om Airbus DS NL te leiden,” aldus Andreas Lindenthal.

Postma heeft sinds 2007 verschillende functies binnen de internationale Airbus organisatie bekleed. Voor zijn huidige benoeming werkte hij als VP Head of Governmental Export Business voor Airbus onderdeel Space Systems, waarvoor hij zich richtte op de wereldwijde marktontwikkeling en marketing-en verkoopactiviteiten van aardobservatie-en telecomsatellieten voor nationale ruimtevaartagentschappen en militaire organisaties. Daarvoor was Postma onder andere verantwoordelijk voor business development en sales voor de divisie Earth Observation, Navigation & Science en voor de ontwikkeling en verkoop van intelligence producten en diensten op basis van aardobservatie in de regio’s EMEA en Latijns-Amerika. Postma volgt met de benoeming Maarten Schippers op, die vorige maand aftrad en zijn carrière buiten de organisatie zal voortzetten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws