VNO-NCW en MKB-Nederland hebben vandaag hun nieuwe visie: Ondernemen voor Brede Welvaart gepresenteerd. Zij zetten in op een samenleving met gelijke kansen en werk, een duurzame leefomgeving en voldoende economische groei om die brede welvaart mogelijk te maken. Zij zien toenemende verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Directeur NIDV: ‘Ik kan mij goed vinden in het gepresenteerde nieuwe Rijnlands model voor het samenspel met de overheid en de samenleving. Dat ook deze ondernemersorganisaties een actieve rol zien voor Europees veiligheidsbeleid, met een concrete stap richting de NAVO-norm van 2 % van het BBP, onderstreept dit. Met VNO-NCW en MKB-Nederland wil de NIDV zich inzetten om bij de besteding van deze defensiemiddelen de Nederlandse industrie een belangrijke rol te laten spelen. Ook de NIDV draagt de oproep van VNO-NCW en MKB-Nederland uit om groot belang te hechten aan onze veiligheid en het tegengaan van ondermijning.”

De oproep wordt van harte onderschreven om het Nederlandse verdienvermogen structureel te versterken omdat anders onze collectieve lasten niet meer kunnen worden opgebracht. Dat is ook in het belang van onder meer de politie en de krijgsmacht.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws