“We zijn een team van bijna 60.000 mensen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van essentiële openbare diensten over de hele wereld op gebieden als defensie, vervoer, justitie, immigratie, gezondheidszorg en burgerzaken. Wij zijn innovators, toegewijd aan het herontwerpen en verbeteren van openbare diensten in het belang van iedereen.” Dat zegt Marcel Reith, General Manager bij Serco voor Nederland en Spanje.

Ons doel reikt verder dan alle cijfermatige doelen om de bredere waarde te beschrijven die we willen brengen aan overheden, openbare diensten en de samenleving: ‘Een vertrouwde partner van overheden zijn, uitstekende openbare diensten leveren, die resultaten transformeren en een positief verschil maken voor onze medeburgers ‘.

Sinds zijn ontstaan ​​is Serco een pionier geweest in het leveren van kritische ondersteunende diensten. De oorsprong van Serco gaat 90 jaar terug naar Radio Corporation of America Services Limited, die de groeiende Britse bioscoopindustrie bediende. RCA diversifieerde in de productie van militaire sonar- en communicatieapparatuur.

In 1987 werd het bedrijf omgedoopt tot Serco (SERvice COmpany) na een management buy-out. In de jaren negentig was Serco getuige van een periode van internationale expansie, aangedreven door de vraag van overheden over de hele wereld die concurrentie wilden invoeren om de uitvoering van openbare diensten te ondersteunen en te verbeteren.

Tegenwoordig brengen we een wereld van expertise in wat we doen, omdat we dankzij onze brede sectoroverschrijdende en internationale ervaring best practices kunnen delen, nieuwe service-innovaties kunnen delen en de prestaties van de openbare diensten die we beheren kunnen verbeteren.

Wij zijn al goed bekend met de NL DVI zoals bijvoorbeeld Damen. Zo hebben wij samengewerkt bij een ijsbreker die door Damen is gebouwd voor de Serco Group, in opdracht van de ‘Australian Antarctic Division’. Serco levert daarbij de operationele bemanning en verzorgt alle logistieke dienstverlening.

“We hebben nu gekozen voor aansluiting bij NIDV om meer structuur te brengen in onze contacten met  Defensie en Politie. Na een uitvoerige oriëntatie en een positief introductiegesprek hebben we nu dan deze stap gezet” aldus Marcel Reith. “We zien uit naar een intensieve samenwerking.”

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws