“We zijn een team van bijna 60.000 mensen die verantwoordelijk zijn voor het leveren van essentiële openbare diensten over de hele wereld op gebieden als defensie, vervoer, justitie, immigratie, gezondheidszorg en burgerzaken. Wij zijn innovators, toegewijd aan het herontwerpen en verbeteren van openbare diensten in het belang van iedereen.” Dat zegt Marcel Reith, General Manager bij Serco voor Nederland en Spanje.

Ons doel reikt verder dan alle cijfermatige doelen om de bredere waarde te beschrijven die we willen brengen aan overheden, openbare diensten en de samenleving: ‘Een vertrouwde partner van overheden zijn, uitstekende openbare diensten leveren, die resultaten transformeren en een positief verschil maken voor onze medeburgers ‘.

Sinds zijn ontstaan ​​is Serco een pionier geweest in het leveren van kritische ondersteunende diensten. De oorsprong van Serco gaat 90 jaar terug naar Radio Corporation of America Services Limited, die de groeiende Britse bioscoopindustrie bediende. RCA diversifieerde in de productie van militaire sonar- en communicatieapparatuur.

In 1987 werd het bedrijf omgedoopt tot Serco (SERvice COmpany) na een management buy-out. In de jaren negentig was Serco getuige van een periode van internationale expansie, aangedreven door de vraag van overheden over de hele wereld die concurrentie wilden invoeren om de uitvoering van openbare diensten te ondersteunen en te verbeteren.

Tegenwoordig brengen we een wereld van expertise in wat we doen, omdat we dankzij onze brede sectoroverschrijdende en internationale ervaring best practices kunnen delen, nieuwe service-innovaties kunnen delen en de prestaties van de openbare diensten die we beheren kunnen verbeteren.

Wij zijn al goed bekend met de NL DVI zoals bijvoorbeeld Damen. Zo hebben wij samengewerkt bij een ijsbreker die door Damen is gebouwd voor de Serco Group, in opdracht van de ‘Australian Antarctic Division’. Serco levert daarbij de operationele bemanning en verzorgt alle logistieke dienstverlening.

“We hebben nu gekozen voor aansluiting bij NIDV om meer structuur te brengen in onze contacten met  Defensie en Politie. Na een uitvoerige oriëntatie en een positief introductiegesprek hebben we nu dan deze stap gezet” aldus Marcel Reith. “We zien uit naar een intensieve samenwerking.”

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 27-09-2023

Projectendag Defensie en NIDV 2023: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht (DPO). Vanuit COMMIT waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig met 160 NIDV-deelnemers om inzicht te krijgen in  behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
NIDV nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen