Aansluiting bij NIDV als belangenbehartiger voor de Nederlandse Defensie-industrie is voor ons een belangrijke stap. Met name ook de grote maritieme Defensieprojecten die nu lopen bieden voor ons volop kansen, met name op onderwatertechnologiegebied. We zien ook uit naar verdere samenwerking met de kennisinstituten die eveneens bij NIDV zijn aangesloten, aldus Mark Jacobs, Chief Commercial Officer bij Optics11.

 

OPTICS11 ontwikkelt en levert high end fiber optic sensorsystemen ‘State-of-the-art sensing systems for unmatched performance in the most challenging environments’. Zij zijn oa actief op het gebied van onderwater akoestiek (hydrofoons, towed arrays), NDT onderzoek (onder meer akoestische emissie) en SHM (Structural Health Monitoring van bruggen, tunnels, wegen). Op hun locatie in Amsterdam zijn ongeveer 55 personen werkzaam. Daarnaast is er een klein R&D center dat in Dublin (Ierland) is gevestigd. Gezien de aantrekkende markt voor fiber sensing en de groei ambitie zijn er voor 2021 ambitieuze uitbreidingsplannen met maar liefst 35 extra werknemers.

Toepassingsgebieden voor de technologie van OPTICS11 zijn natuurlijk onderzeeboten, Autonomous Underwater Vehicles (AUV’s), geografisch onderzoek en sensorsystemen voor het monitoren van onderwateractiviteit. Zeer relevante technologie voor Defensie waar al goede contacten mee bestaan.

Door de goede contacten met TNO is OPTICS11 al een enkele keer aangesloten bij het gezamenlijke NIDV Dutch Underwater Knowledge Center (DUKC) paviljoen op de Undersea Defense Technology (UDT) beurs. Ook was OPTICS11 prominent aanwezig op het innovatieplein van de NEDS Digital 2020. Nu is dus de stap gemaakt om de contacten met Defensie en de veiligheid gerelateerde industrie nog meer structuur te geven via het NIDV lidmaatschap en het NMC cluster.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws