485 resultaten gevonden

Nieuws: 10-03-2021

Royal IHC en DMI tekenen contract voor dokken en reparatie Zr.Ms. Groningen

Gisteren hebben Royal IHC en de Directie Materiele Instandhouding (DMI) van het Commando Zeestrijdkrachten een contract getekend voor het dokken en repareren van Zr.MS. Groningen. Op de marinewerf in Den Helder, zetten Louwrens op de Beek, directeur Defence van Royal IHC en Annemieke Selbach, hoofd inkoop van DMI hun handtekening.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 08-03-2021

Meer ruimte in de toekomst van Defensie

In 2035 moet Defensie een slimme en technologisch hoogwaardige organisatie zijn die handelt op basis van de beste informatie. Niet alleen te land, ter zee en in de lucht. Volgens de nieuwe Defensievisie hebben bedreigingen ook grip gekregen op cyber en ruimte. Michel Keuning van SpaceNed en Peter Huis in ’t Veld van NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) zijn blij met de zet door Defensie en zien een grote rol weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 06-03-2021

VVD en CDA lanceren initiatiefnota voor gelijk speelveld binnen Europa

Kamerleden Bosman (VVD) en Van Helvert (CDA) hebben samen een initiatiefnota ingediend over een gelijk speelveld bij exportvergunningen voor de Europese defensie-industrie. Door de onvoorspelbare en bijzonder strikte Nederlandse interpretatie van de Europese exportcriteria wordt de Nederlandse industrie op achterstand gezet. Daarmee staan banen en innovatieve economische activiteiten onder druk, beargumenteren de indieners.
Algemeen

Nieuws: 05-03-2021

Minister Bijleveld onder indruk van innovaties bij MINDbase

Minister Ank Bijleveld-Schouten heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de MINDbase, het innovatiecentrum van Defensie in Rotterdam. Zij kreeg hier verschillende duurzaamheidsinitiatieven te zien, die het centrum en de partners ontwikkelen.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 05-03-2021

NIDV en SpaceNed kiezen de ruimte

Op 29 juni 2020 hebben de NIDV en SpaceNed een gezamenlijke werkgroep opgericht om het belang van ruimtevaart in het Defensie- en Veiligheidsdomein uit te dragen.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 02-03-2021

Het NIDV-magazine verkiezingseditie is uit!

Het nieuwste NIDV-magazine is uit! Dit dikke nummer staat vol in het teken van de aankomende verkiezingen en de (digitale) toekomst van Defensie en Politie.
NIDV Magazine

Nieuws: 02-03-2021

Henk Geveke (Politie): “Agenten toonbeeld van digitalisering”

Bij de politie draait het niet alleen om gebouwen, auto’s en kleding. Technologie staat hoog op de agenda. Dat geldt ook voor de samenwerking met bedrijven. “We merken wel dat kleine mkb-bedrijven en startups niet zo makkelijk in onze buurt komen. Daar kan de NIDV een mooie rol in spelen. Breng innovaties onder de aandacht.”
Veiligheid|NIDV Magazine

Nieuws: 01-03-2021

Defenture levert prototype voertuig aan Zwitserse strijdkrachten

Het Zwitserse leger, via Armasuisse, het federale agentschap voor defensieaankopen van Zwitserland, heeft op 3 februari 2021 een Defenture GRF-prototype in ontvangst genomen. Het prototype-voertuig, LAUF 20, is gebaseerd op het GRF-voertuig welke ook is geleverd aan de Nederlandse Special Forces.
Internationaal|Industrie Nieuws