Het bestuur van de stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV) heeft Angelien Eijsink (60) per 1 oktober a.s. benoemd tot haar voorzitter. Zij was van 2003 tot 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA.

Angelien Eijsink: “Met de toenemende aandacht voor onze veiligheid vind ik het geweldig om een bijdrage te mogen leveren en mij in te zetten voor de Defensie- en Veiligheidsector. Deze sector zorgt ervoor dat militairen en politie- en brandweermedewerkers het beste materiaal krijgen, dat zij ook echt verdienen. De Nederlandse overheidsorganisaties die zorgen voor onze veiligheid kunnen dan ook niet zonder de industrie.

Samen met het NIDV-bureau wil ik de Gouden Driehoek voor defensie en veiligheid verder transformeren naar een echt Gouden Ecosysteem, waarin startups, scale-ups, Midden- en Kleinbedrijf, eindproducenten en toeleveranciers, alsmede kennisinstellingen en universiteiten samenwerken met de overheid. Daarbij is mijn inzet de hoognodige intensiveringen van zowel het publieke defensie- als veiligheidsbudget zo veel mogelijk ten goede te laten komen aan de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsector. Ik dank het NIDV-bestuur voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Deze sector zorgt ervoor dat militairen en politie- en brandweermedewerkers het beste materiaal krijgen, dat zij ook echt verdienen.
Angelien Eijsink

Voorzitter van de benoemingsadviescommissie Michiel van der Maat (GKN Fokker): “De NIDV is verheugd dat Angelien Eijsink bereid is haar kennis en ervaring in te zetten voor de NIDV. De Nederlandse industrie staat bekend om haar kwalitatieve en innovatieve karakter tegen concurrerende prijzen. Op de nog immer politieke markt voor Defensie en Veiligheid zal Angelien als verbinder tussen Den Haag, Brussel en de NIDV een sleutelrol vervullen.”

Angelien Eijsink heeft in het verleden opgetreden als dagvoorzitter op de NEDS.

Hans Hillen heeft te kennen gegeven na 4 jaren zijn voorzitterschap neer te willen leggen. Hij kent Angelien Eijsink als een deskundig en betrokken persoon en heeft alle vertrouwen dat met haar als voorzitter de toekomst van de NIDV is verzekerd.

De overdracht zal eind september plaatsvinden.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws