485 resultaten gevonden

Nieuws: 16-04-2021

Zuid-Koreaanse defensie attaché bezoekt Nedinsco”

Op 14 april jl. heeft de defensie attaché van Zuid-Korea, Kolonel Yongsun Kim, een bezoek gebracht aan Nedinsco in Venlo. De kolonel heeft kennis kunnen nemen van kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve toepassingen van Nedinsco op de defensie- en veiligheidsmarkt.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 15-04-2021

Ridderzaal decor militaire commando-overdracht

De Ridderzaal in Den Haag is op 15 april het decor voor het aantreden van de nieuwe hoogste militaire baas van de krijgsmacht.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 09-04-2021

Defensie schaalt het delen van personeel met externe organisaties op

Defensie gaat steeds vaker de samenwerking aan met het bedrijfsleven en andere overheden om personeel te delen. Waarom is dat nodig en hoe werkt dat in de praktijk? Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Boudewijn Boots en Hoofddirecteur Personeel schout-bij-nacht Peter Reesink gaven antwoord op deze vragen tijdens een bijeenkomst in Den Haag. De NIDV is blij met deze ontwikkeling.
Adaptieve Krijgsmacht|Algemeen

Nieuws: 08-04-2021

Foreign Comparative Test (FCT) Program onder de aandacht op voorlichtingsbijeenkomst

De NIDV heeft vandaag een uniek evenement toegevoegd aan de lijst van activiteiten. In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Washington, en het team van Foreign Comparative Testing (FCT) van het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft er een informatie bijeenkomst plaatsgevonden voor Nederlandse bedrijven om hen te informeren over de mogelijkheden om samen te werken. Het betreft een programma dat speciaal bestemd is voor andere landen dan de VS om nieuwe technologieën en innovatieve toepassingen te leren kennen. Dit kan resulteren in een samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 07-04-2021

Royal IHC versterkt tijdelijk de maritieme tak van de Nederlandse DMO

Technische stafleden van Royal IHC komen tijdelijk in dienst bij de afdeling Maritieme Systemen (AMS) van de Nederlandse Defensie Materieel Organisatie (DMO). Op 30 maart hebben de eerste acht IHC-medewerkers ingestemd met hun detachering.
Adaptieve Krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-04-2021

NIDV steunt oproep operationele commandanten

Met een uniek interview in Trouw doen de commandanten van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee een dringende oproep het defensiebudget substantieel te verhogen. Al eerder liet de minister van Defensie en de commandant der Strijdkrachten zich in deze zin uit. De NIDV staat volmondig achter deze oproep.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 30-03-2021

Optics11 en Optics11 Life vinden financiering bij Rabobank

Deze financiering zal worden gebruikt om de sterke groei op de wereldwijde markt te versnellen, om het team voor de toekomst verder te laten groeien en de productportfolio’s van beide business units strategisch uit te breiden.
Industrie Nieuws

Nieuws: 26-03-2021

Blog #6: Kleine Lidstaten en Richtlijn 81

De Lidstaten die in 2009 in EU-verband Richtlijn 81 (aanbesteden van defensie- en veiligheidsopdrachten) hebben ingevoerd, gebruiken deze nauwelijks voor hun inkoopprojecten. De evaluatie van 2020 laat, net zoals die van 2016, zien dat de Lidstaten nog geen 20% van hun inkoopbudget onder de Richtlijn brengen. Het Europees Parlement, opdrachtgever van de evaluatie, wil dat de Europese Commissie de toepassing van Richtlijn beter gaat afdwingen. Logisch, bezien vanuit juridisch-historisch perspectief, maar het is zeer de vraag of alleen met afdwingen van de naleving het doel van de Richtlijn, een open defensiemarkt, wordt gehaald. Belangrijker is m.i. dat de Lidstaten, dus ook Nederland, intensiever gaan samenwerken bij Europese materieelprogramma’s.
Europa|Blog