Om Defenture B.V. uit Tiel verder te laten groeien heeft investeringsmaatschappij Azur Investment Group uit Enschede een belang in de bouwer van high-end militaire voertuigen genomen. De kapitaalinjectie geeft Defenture de ruimte om onder andere drie nieuwe modulaire voertuig typen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren.

Defenture wil daarnaast invulling geven aan de toenemende behoefte van NATO lidstaten op het gebied van nieuwe technologieën, zoals onbemande voertuigsystemen, hybride aandrijving en emissiereductie. Dit op basis van Defenture’s modulaire design principe waardoor eenvoudig en snel diverse configuraties gebouwd kunnen worden. Hiermee biedt Defenture familievorming tussen de verschillende voertuigsystemen, dit draagt in grote mate bij aan internationale logistieke inzetbaarheid en operationele samenwerking tussen militaire eenheden die de voertuigen gebruiken. Zo verwacht Defenture te groeien naar een productiecapaciteit van minstens 300 voertuigen en 140 quads per jaar en de optie om de productie ook naar het buitenland uit te breiden.

In 2020 won Defenture een grote order van Defensie om 249 militaire dieselquads (MDQ) te leveren nadat het eerder 75 Vector-terreinwagens voor het Korps Commandotroepen leverde.

Voor het realiseren van deze ontwikkelingen is kapitaal aangetrokken via investeringsmaatschappij Azur Investement Group. De Azur Group richt zich op het financieel duurzaam investeren van familiekapitaal in zowel start-ups als gevestigde bedrijven en in vastgoed.

Laatste nieuws