Om Defenture B.V. uit Tiel verder te laten groeien heeft investeringsmaatschappij Azur Investment Group uit Enschede een belang in de bouwer van high-end militaire voertuigen genomen. De kapitaalinjectie geeft Defenture de ruimte om onder andere drie nieuwe modulaire voertuig typen verder te ontwikkelen en op grote schaal te produceren.

Defenture wil daarnaast invulling geven aan de toenemende behoefte van NATO lidstaten op het gebied van nieuwe technologieën, zoals onbemande voertuigsystemen, hybride aandrijving en emissiereductie. Dit op basis van Defenture’s modulaire design principe waardoor eenvoudig en snel diverse configuraties gebouwd kunnen worden. Hiermee biedt Defenture familievorming tussen de verschillende voertuigsystemen, dit draagt in grote mate bij aan internationale logistieke inzetbaarheid en operationele samenwerking tussen militaire eenheden die de voertuigen gebruiken. Zo verwacht Defenture te groeien naar een productiecapaciteit van minstens 300 voertuigen en 140 quads per jaar en de optie om de productie ook naar het buitenland uit te breiden.

In 2020 won Defenture een grote order van Defensie om 249 militaire dieselquads (MDQ) te leveren nadat het eerder 75 Vector-terreinwagens voor het Korps Commandotroepen leverde.

Voor het realiseren van deze ontwikkelingen is kapitaal aangetrokken via investeringsmaatschappij Azur Investement Group. De Azur Group richt zich op het financieel duurzaam investeren van familiekapitaal in zowel start-ups als gevestigde bedrijven en in vastgoed.

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws