Gisteren hebben Royal IHC en de Directie Materiele Instandhouding (DMI) van het Commando Zeestrijdkrachten een contract getekend voor het dokken en repareren van Zr.MS. Groningen. Op de marinewerf in Den Helder, zetten Louwrens op de Beek, directeur Defence van Royal IHC en Annemieke Selbach, hoofd inkoop van DMI hun handtekening.

Zr.Ms. Groningen is momenteel terug in Nederland vanwege problemen met de schroefas aan stuurboordzijde. Royal IHC zal zorgdragen voor de coördinatie en uitvoering van de inspectie van de schroefas. Hiertoe wordt het schip gedokt in Vlissingen bij scheepswerf Reimerswaal.

Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. Eerst wordt de schroefas getrokken en bijbehorende componenten worden gedemonteerd zodat de inspectie plaats kan vinden. Vervolgens gaat het patrouilleschip terug naar Den Helder. Na reparatie van de schroefas wordt de Groningen weer gedokt in Vlissingen voor het terugplaatsen van de schroefas door Royal IHC.

De Zr.Ms. Groningen diende voor de terugkeer als stationsschip in het Caribisch gebied.

Louwrens op de Beek, directeur Defence Royal IHC: “Zeer vereerd zijn we dat DMI ons deze opdracht heeft gegund. Naast de engineering opdrachten die Royal IHC momenteel uitvoert, is dit project een mooie gelegenheid om onze kennis en kunde breder in te zetten voor Defensie. Het is een stap die bijdraagt aan onze ambitie om de samenwerking met Defensie te intensiveren. Samen zorgen we ervoor dat Zr. Ms. Groningen weer goed haar taken kan gaan vervullen.“

Laatste nieuws

Nieuws: 03-07-2023

Maritiem Masterplan goedgekeurd door Nationaal Groeifonds

Op 30 juni heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van het Nationaal Groeifonds €210 miljoen toegekend gekregen, waarvan €110 miljoen voorwaardelijk, voor de uitvoering van het Maritiem Masterplan. Dit plan heeft als doel de energietransitie in de maritieme sector te versnellen: een stap die de ontwikkeling, bouw en ingebruikname van betrouwbare en concurrerende klimaatneutrale demonstratieschepen versnelt.
NMC|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 29-06-2023

Contract ondertekend voor nieuwe Anti Submarine Warfare Fregatten

Den Helder, 29 juni 2023 – Defensie, Damen en Thales hebben op de eerste dag van de Marinedagen/Sail in Den Helder het contract ondertekend voor het ontwerp, de bouw en de levering van vier Anti Submarine Warfare (ASW)-Fregatten; twee zijn bestemd voor Nederland en twee voor België. De overeenkomst werd op Zr.Ms. Karel Doorman getekend door de staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat, Damen Shipyards Group CEO Arnout Damen, Damen Naval Managing Director Roland Briene en Thales Nederland CEO Gerben Edelijn.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 12-05-2023

Nederlandse toptech in Noord-Europees verband: een update over NNSC

Een sterke Nederlandse maritieme industriële basis in Europees verband krijgt steeds verder vorm in de samenwerking Northern Naval Shipbuilding Cooperation (NNSC). Formeel doel: “het versterken van het Noord-Europese Maritieme Ecosysteem door samenwerking tussen landen en bedrijfsleven om beschikbaarheid en voorraad van kritieke technologie voor militair gebruik te waarborgen.” Geen gebrek aan ambitie, hoog tijd voor een korte update.
NMC|Europa|Algemeen