Gisteren hebben Royal IHC en de Directie Materiele Instandhouding (DMI) van het Commando Zeestrijdkrachten een contract getekend voor het dokken en repareren van Zr.MS. Groningen. Op de marinewerf in Den Helder, zetten Louwrens op de Beek, directeur Defence van Royal IHC en Annemieke Selbach, hoofd inkoop van DMI hun handtekening.

Zr.Ms. Groningen is momenteel terug in Nederland vanwege problemen met de schroefas aan stuurboordzijde. Royal IHC zal zorgdragen voor de coördinatie en uitvoering van de inspectie van de schroefas. Hiertoe wordt het schip gedokt in Vlissingen bij scheepswerf Reimerswaal.

Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. Eerst wordt de schroefas getrokken en bijbehorende componenten worden gedemonteerd zodat de inspectie plaats kan vinden. Vervolgens gaat het patrouilleschip terug naar Den Helder. Na reparatie van de schroefas wordt de Groningen weer gedokt in Vlissingen voor het terugplaatsen van de schroefas door Royal IHC.

De Zr.Ms. Groningen diende voor de terugkeer als stationsschip in het Caribisch gebied.

Louwrens op de Beek, directeur Defence Royal IHC: “Zeer vereerd zijn we dat DMI ons deze opdracht heeft gegund. Naast de engineering opdrachten die Royal IHC momenteel uitvoert, is dit project een mooie gelegenheid om onze kennis en kunde breder in te zetten voor Defensie. Het is een stap die bijdraagt aan onze ambitie om de samenwerking met Defensie te intensiveren. Samen zorgen we ervoor dat Zr. Ms. Groningen weer goed haar taken kan gaan vervullen.“

Laatste nieuws