485 resultaten gevonden

Nieuws: 05-10-2021

Woensdrecht opent hypermoderne faciliteiten voor motorenonderhoud F-35

Op Vliegbasis Woensdrecht zijn op 1 oktober 2 hypermoderne gebouwen geopend, waar de motoren van de Europese F-35’s worden onderhouden. Het gaat om state-of-the-art faciliteiten, waar de F135-motoren ook nog eens grondig worden getest. Woensdrecht geldt daarom per vandaag als het industriële hart van de Europese F-35-motoren.
Defensie

Nieuws: 01-10-2021

Angelien Eijsink nieuwe voorzitter NIDV

Vanaf vandaag is Angelien Eijsink de nieuwe voorzitter van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). “Veiligheid creëer je samen en gaat ons allemaal aan. Onze mannen en vrouwen in uniform verdienen het beste materieel voor wat zij doen om ons als burgers te beschermen” aldus Eijsink. “Het lijkt mij geweldig om bij te dragen aan de succesvolle samenwerking tussen overheid, bedrijven en kennisinstellingen van het Gouden Ecosysteem. Voor een veilige samenleving in een veilige wereld hebben we nu elkaar meer dan ooit nodig.”
NIDV nieuws

Nieuws: 30-09-2021

Waterliniezaal ‘bomvol’ bij NIDV Defensie Projectendag 2021

Het raakt steeds meer bekend: de vierde dinsdag in september, dan is de jaarlijkse NIDV Defensie Projectendag. Ook dit jaar weer op de defensielocatie Kromhout Kazerne (KHK) in Utrecht. Daar zit immers de Defensie Materieel Organisatie (DMO) met veel projectleiders en inkopers. Centraal stond ook het nieuwe Defensie Projecten Overzicht (DPO) dat op Prinsjesdag (3e dinsdag in september) samen met de Miljoenennota is gepubliceerd. Omdat de coronabeperkingen deze week juist waren versoepeld stroomde de Waterliniezaal in de KHK eindelijk weer behoorlijk vol.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 27-09-2021

Defensie Projectenoverzicht 2021: Scherpe keuzes en weinig ruimte

“Er is geen vrije ruimte binnen het budget terwijl Defensie wel voor de opgave staat om verder te herstellen, te moderniseren en te versterken” is de belangrijkste boodschap van het Defensie Projectenoverzicht (DPO) 2021. Ondanks het eerder ingezette herstel moet Defensie pijnlijke keuzes maken en prioriteiten stellen.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 27-09-2021

Cursus Negometrix druk bezocht

Gezien de vele vragen die NIDV ontvangt over het gebruik van het informatiesysteem Negometrix is DMO opnieuw verzocht om een relevante cursus te verzorgen. In overleg met Defensie vond de cursus dit jaar online plaats vanwege de coronabeperkingen. Desondanks was de belangstelling erg groot. Op een drietal verschillende data in september heeft Chantal Dobbenga van de firma Mercell Nederland de cursus inhoudelijk op uitstekende wijze verzorgd. Wederom een voorbeeld dus van de uitstekende meerjarige samenwerking tussen Defensie en NIDV.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 24-09-2021

NIDV verwelkomt nieuwe minister met kennis van Defensie én bedrijfsleven

Vandaag is Henk Kamp beëdigd als demissionair minister van Defensie tot de komst van een nieuw kabinet. Zijn eerdere ervaring als minister van Economische Zaken en Defensie is in het belang van de Gouden Driehoek. De NIDV verwelkomt hem terug op zijn oude ministerie en wenst hem veel succes met zijn nieuwe rol. “Henk Kamp kent het speelveld goed en zal deze kennis nodig hebben in de grote transitie die het ministerie doormaakt naar een toekomstbestendige en groeiende krijgsmacht” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “
Defensie|Algemeen

Nieuws: 23-09-2021

ILS jaarbijeenkomst 2021 en ILS-ambitiedocument

Ondanks de coronabeperkingen was de belangstelling en fysieke aanwezigheid op de NIDV ILS Platform Jaarbijeenkomst maximaal. Dit evenement vond plaats op 22 september op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Een thuiswedstrijd dus voor Defensie die actief deelneemt in dit NIDV platform en alle bijbehorende werkgroepen voor de diverse standaarden voor Integrated Logistic Support. Hoogtepunt was de aanbieding van het ILS-ambitiedocument aan Defensie. Dit document bevat roadmaps met milestones en concrete ILS-activiteiten die de komende jaren samen met Defensie en de industrie op de mat worden gelegd.
IPSP|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 23-09-2021

HENSOLDT levert radioverkenningssystemen aan Nederland en Duitsland

De leverancier van sensoren, HENSOLDT, levert een mobiel systeem voor tactische radioverkenning aan Nederland en Duitsland. Een bijbehorende order is inmiddels door DMO-directeur vice-admiraal Arie Jan de Waard namens beide partnerlanden ondertekend.
NIVP|Defensie|Industrie Nieuws