338 resultaten gevonden

Nieuws: 18-01-2021

Combinatie van raket en granaat vervangt Goalkeeper

Slechts één alternatief voldoet aan de eisen uit de behoeftestelling vervanging Goalkeeper: de combinatie van de RAM-lanceerinstallatie, het 76mm kanon, de Pharos-radar en het vuurleidingssysteem. Thales Nederland is de producent van zowel het vuurleidingssysteem als de Pharos-radar. Dit bedrijf treedt bovendien op als integrator om de lanceerinstallatie, het kanon, de radar en het vuurleidingssysteem tot een geïntegreerd verdedigingssysteem te smeden. Dit is goed nieuws door de Nederlandse industrie en werkgelegenheid.
NMC|Innovatie

Nieuws: 14-01-2021

Detron Lifecycle Services wordt Bluetron

High-tech partner Detron Lifecycle Services heet nu Bluetron. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van het bedrijf. De naamswijziging is een onderdeel van de transitie van de onderneming, die tot doel heeft om gericht en duurzaam innovaties door te voeren in de product lifecycle van bedrijfskritische componenten en daarmee haar toegevoegde waarde te vergroten.
Industrie Nieuws

Nieuws: 14-01-2021

NIDV ondersteunt de oproep aan het kabinet: investeer extra in R&D

NIDV ondersteunt de oproep aan het kabinet voor €100M financiering aan industrie in de automotive, luchtvaart en maritieme sector. “Ook wij zien dat als gevolg van de coronacrisis R&D budgetten onder druk staan, mogelijk ook bij Defensie. De coronacrisis mag geen reden zijn om innovatie en ambities voor bijvoorbeeld duurzaamheid los te laten” aldus plaatsvervangend directeur NIDV Maarten Lutje Schipholt.

Nieuws: 14-01-2021

Midlife Update (MLU) voor CV90

Defensie heeft gisteren een uitgebreid MidLife Update-contract getekend met het Zweedse BAE Systems Hägglunds (BSH) voor 122  CV9035NL voertuigen van de Koninklijke Landmacht.
NGP

Nieuws: 14-01-2021

Anti-Submarine Warfare Frigate vervangt M-fregat

Nederland en België vervangen samen hun M-fregatten (multipurpose). Nu is bekend geworden hoe de nieuwe scheepsklasse gaat heten: Anti-Submarine Warfare Frigate (ASWF).
NMC|Innovatie

Nieuws: 13-01-2021

Eerste aanmeldingen NIDV Grondgebonden platform binnen

Een vijfentwintigtal NIDV-deelnemers heeft zich inmiddels al officieel bij het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) aangesloten. Het doel van het NGP is NIDV-deelnemers zo goed mogelijk te positioneren bij opdrachtgevers voor directe contracten en toeleveranciersketen. Ook wordt bijgedragen aan de uitvoering van hun innovatieagenda’s. Daarnaast maakt het NGP zich sterk voor Industriële Participatie met een buitenlandse OEM en voor deelname in het Europees Defensie Fonds.
NGP|NIDV nieuws

Nieuws: 08-01-2021

NIDV Feliciteert Onno Eichelsheim met benoeming tot CDS

De NIDV feliciteert luitenant-generaal Onno Eichelsheim met zijn benoeming tot commandant der Strijdkrachten (CDS). De ministerraad stemde vandaag in met de voordracht van generaal Eichelsheim door minister Ank Bijleveld-Schouten. Eichelsheim volgt op donderdag 15 april luitenant-admiraal Rob Bauer op, die voorzitter wordt van het militaire comité van de NAVO. Eichelsheim is sinds juli 2019 de plaatsvervanger van Bauer.
Algemeen

Nieuws: 30-12-2020

Defensie tekent contract voor moderne en flexibele IT

Defensie begint in 2021 direct met de realisatie van een vernieuwde, toekomstbestendige IT-infrastructuur. Vandaag heeft staatssecretaris Barbara Visser van Defensie hiervoor een contract getekend met IBM, namens het marktconsortium Athena (IBM/Atos/Unica). Gestart wordt met de onderdelen die de meest toegevoegde waarde hebben voor het operationeel optreden. De dienstonderdelen zijn hier nauw bij betrokken.
NIVP|Innovatie