485 resultaten gevonden

Nieuws: 26-10-2021

Harold Boekholt nieuwe Directeur Projecten DMO

Kolonel Harold Boekholt wordt per 1 december 2021 de nieuwe Directeur Projecten bij de Defensie Materieelorganisatie (DMO). Dat gebeurt onder gelijktijdige bevordering tot commodore. Als Directeur Projecten krijgt hij de leiding over alle Defensiebrede (inter) nationale Materieelprojecten van de DMO. Boekholt volgt commandeur Dick Kreiter op.
Defensie|Algemeen

Nieuws: 25-10-2021

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services ondertekenen MoU

Embraer, Fokker Techniek en Fokker Services hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De MoU, die ingaat op 18 oktober 2021, opent mogelijkheden om een breed scala aan activiteiten in de Defense, Commercial en Support markten te verkennen.
NPVS|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 25-10-2021

ADEX 2021 groot succes voor Nederlandse bedrijven

Na lange tijd van wachten en weinig activiteiten door de beperkingen door het COVID-19, hadden de deelnemers er weer zin in. De ADEX 2021, een luchtvaartbeurs met een luchtvaartshow, die van 19 tem 22 oktober plaats vond in Seoul, zit er weer op. We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle deelname van de Nederlandse bedrijven in het Nederlandse paviljoen.
Internationaal

Nieuws: 18-10-2021

Jaarbijeenkomst NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS)

Op 15 oktober heeft op de Vliegbasis Eindhoven een drukbezochte bijeenkomst plaatsgevonden van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS). Thema van de bijeenkomst was: “Vastvleugelig en space”.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 13-10-2021

E-Quipment en Eight Bell tekenen 1e contract PIB-programma “Dutch Coalition for Defense and Security Greece”

Hellenic Aerospace Industries is een begrip in Griekenland en ver daarbuiten. Je verwacht dat het een cluster is van meerdere bedrijven, niets is minder waar, het is het grootse staatsbedrijf in Griekenland waar onderhoud wordt gepleegd aan vele vliegtuigtypes, helikopters en motoren. Zij zijn als organisatie op zoek naar samenwerkingspartners en leveranciers voor hun producten en diensten.
Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 13-10-2021

GKN Aerospace en TNO ontwikkelen in samenwerking met Insitu een geavanceerd radarsysteem voor het Integrator onbemande vliegende systeem (UAS). Insitu is een dochterbedrijf van Boeing.

Het Multi-mission Radar Intelligence Surveillance Reconnaissance system (M-RaISR) is het eerste op de markt dat diverse belangrijke ISR-functies zoals Zoom Synthetic Aperture Radar (ZSAR), Ground Moving Target Indication (GMTI) en Maritime capabilities combineert in een enkele payload voor een onbemand vliegend systeem. Het is gebaseerd op het Affordable MultiBEam Radar systeem van TNO (AMBER). Het Nederlandse Ministerie van Defensie heeft in 2017 drie Integrator onbemande systemen besteld bij Insitu en zou daarmee dus ook gebruik kunnen gaan maken van het door GKN Aerospace en TNO ontwikkelde radarsysteem.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 12-10-2021

NIDV Marinebouw Cluster Jaarbijeenkomst bij CZSK te Den Helder

Nagenoeg alle 43 NMC-bedrijven waren aanwezig in Den Helder voor de NMC-jaarbijeenkomst 2021 op 12 oktober in Den Helder. Gastheer was het Commando Zeestrijdkrachten (CZSK) waarmee vooraf een aantrekkelijk en informatief programma was samengesteld. Er is onder meer gesproken over nationale maritieme defensieprojecten, internationale maritieme ontwikkelingen, Topsectoren, het Europees Defensie Fonds (EDF) en het Maritieme Masterplan. Hoogtepunten waren de aanbieding van het NMC-ambitiedocument aan C-ZSK VADM René Tas en de geboden fysieke netwerkmogelijkheden dankzij de voortreffelijke logistieke ondersteuning van CZSK
NMC|NIDV nieuws

Nieuws: 08-10-2021

Vliegbasis Leeuwarden decor van de NIFARP jaarbijeenkomst

Met het geluid van vliegtuigmotoren op de achtergrond heeft op 7 oktober op de vliegbasis Leeuwarden de jaarlijkse NIFARP-bijeenkomst plaatsgevonden.
NIFARP|NIDV nieuws