De leverancier van sensoren, HENSOLDT, levert een mobiel systeem voor tactische radioverkenning aan Nederland en Duitsland. Een bijbehorende order is inmiddels door DMO-directeur vice-admiraal Arie Jan de Waard namens beide partnerlanden ondertekend.

Het systeem voor het monitoren en analyseren van vijandelijk radioverkeer omvat digitale breedbandontvangers, compacte richtingzoekers en krachtige software voor real-time signaalevaluatie. De kernelementen van het systeem zijn geïntegreerd in pantservoertuigen of ontworpen om draagbaar te zijn, zodat troepen direct in het inzetgebied kunnen worden ondersteund en bedreigingen in een vroeg stadium kunnen worden gedetecteerd.

“Responsieve en nauwkeurige analyse en classificatie van radioverkeer is essentieel voor een volledig tactisch beeld van de situatie”, zegt Celia Pelaz, Chief Strategy Officer en hoofd van de Spectrum Dominance Division bij HENSOLDT. “Ons mobiele en robuuste systeem biedt de zekerheid dat troepen kunnen vertrouwen op de ondersteuning van de meest krachtige COMINT-technieken in het veld.”

HENSOLDT is al tientallen jaren actief op de markt van elektromagnetische spectrumdominantie. Het bedrijf heeft COMINT- en ELINT-sensoren ontwikkeld, en levert geïntegreerde systemen die in staat zijn tot verkenning en jamming aan vele NAVO-landen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 10-09-2021

NIVP-bijeenkomst over AI voor Defensie een succes

Het NIDV Informatie Voorzienings Platform (NIVP) heeft op 9 september een bijeenkomst georganiseerd over de toepassing van AI bij Defensie. De bijeenkomst is opgezet met hulp van de Nederlandse AI Coalitie, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Royal NLR en het ministerie van Defensie. De meer dan 40 aanwezige bedrijven en kennisinstellingen zijn tijdens deze dag met Defensie de dialoog aangegaan en met elkaar gesproken over mogelijke oplossingen en initiatieven bij dit onderwerp. Afgesproken is dat bij diverse onderwerpen vervolgsessies worden georganiseerd.
NIVP|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 30-06-2021

Cybersecurity: nieuwe handreiking NCSC en cybersecuritybeeld 2021

Digitale veiligheid, Cybersecurity, vereist voortdurende alertheid en het tijdig nemen van beveiligingsmaatregelen. Daarom heeft het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) een handreiking opgesteld om bedrijven en overheid te informeren over maatregelen die elke organisatie zou moeten treffen. Tegelijkertijd is ook het nieuwe Cybersecuritybeeld 2021 gepubliceerd. Het rapport geeft inzicht in de digitale dreiging, de belangen die daardoor kunnen worden aangetast, de weerbaarheid en actuele risico’s.
NIVP|Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 30-06-2021

Defensie beveiligt radioapparatuur met Nederlandse versleuteling

Veilige communicatie is essentieel voor militairen in het veld. Daarom wordt hun persoonlijke radiocommunicatieapparatuur voorzien van Nederlandse cryptografie. Het digitaal versleutelen van de verzonden en ontvangen informatie voorkomt verstoring en afluistering. Defensie tekende maandag het contract voor deze opdracht met NIDV-deelnemer Technolution.
NIVP|Defensie|Industrie Nieuws