De leverancier van sensoren, HENSOLDT, levert een mobiel systeem voor tactische radioverkenning aan Nederland en Duitsland. Een bijbehorende order is inmiddels door DMO-directeur vice-admiraal Arie Jan de Waard namens beide partnerlanden ondertekend.

Het systeem voor het monitoren en analyseren van vijandelijk radioverkeer omvat digitale breedbandontvangers, compacte richtingzoekers en krachtige software voor real-time signaalevaluatie. De kernelementen van het systeem zijn geïntegreerd in pantservoertuigen of ontworpen om draagbaar te zijn, zodat troepen direct in het inzetgebied kunnen worden ondersteund en bedreigingen in een vroeg stadium kunnen worden gedetecteerd.

“Responsieve en nauwkeurige analyse en classificatie van radioverkeer is essentieel voor een volledig tactisch beeld van de situatie”, zegt Celia Pelaz, Chief Strategy Officer en hoofd van de Spectrum Dominance Division bij HENSOLDT. “Ons mobiele en robuuste systeem biedt de zekerheid dat troepen kunnen vertrouwen op de ondersteuning van de meest krachtige COMINT-technieken in het veld.”

HENSOLDT is al tientallen jaren actief op de markt van elektromagnetische spectrumdominantie. Het bedrijf heeft COMINT- en ELINT-sensoren ontwikkeld, en levert geïntegreerde systemen die in staat zijn tot verkenning en jamming aan vele NAVO-landen.

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen