485 resultaten gevonden

Nieuws: 23-09-2021

Industrieel success F-35 zet door

Met de 22e voortgangsrapportage over het project Verwerving F-35 geeft het kabinet een positieve ontwikkeling aan in de waarde van de afgesloten productieovereenkomsten en de gerealiseerde omzet. Het betekent een voortzetting van de lijn zoals deze zich al een aantal jaren voordoet.
NIFARP|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 21-09-2021

Prinsjesdag 2021: Veiligheid nog steeds geen prioriteit

De beleidsarme rijksbegroting 2022 die het demissionaire kabinet vandaag heeft gepubliceerd, maakt van veiligheid nog steeds geen prioriteit. “De hoognodige middelen ontbreken om de inzetbaarheid en toekomstbestendigheid van onze publieke veiligheidsdiensten zoals Politie en krijgsmacht te garanderen,” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “De gehele veiligheidsketen staat al jaren onder druk en krijgt er bovendien snel nieuwe uitdagingen bij. Helaas is niet iedereen hiervan doordrongen. De extra middelen voor 2022 zijn een druppel op een gloeiende plaat.”
Veiligheid|Algemeen

Nieuws: 17-09-2021

DEFENTURE en Duitse KMW kondigen samenwerking aan

Krauss-Maffei Wegmann (KMW), de Duitse systeemleverancier voor gevechtstanks en gevechtssystemen, en Defenture, de Nederlandse fabrikant van licht tactische voertuigen, gaan een nauwe strategische samenwerking aan. Er is al een intentieverklaring (LoI) getekend door beide bedrijven.
NGP|Internationaal|Industrie Nieuws

Nieuws: 15-09-2021

NEDS 2021 gaat door!

Op 18 november verwelkomen we u graag in Rotterdam op de NEDS 2021! De lichten staan op groen om een veilig en innovatief evenement neer te zetten. De meeste plaatsen op de beursvloer zijn inmiddels verkocht. We kunnen daarom nu met zekerheid zeggen; NEDS 2021 gaat door! Tegelijk zijn er nog extra plekken beschikbaar. Grijp daarom nu nog uw kans.
NIDV nieuws

Nieuws: 14-09-2021

Antwoorden rapportage onderzeeboten, mkb ongerust

Het project vervanging onderzeeboten van de Walrus-klasse houdt de gemoederen bezig. Zeker daar waar het de participatie van de Nederlandse industrie betreft. Deze industrie, verenigd in het NIDV platform Dutch Underwater Knowlegde Center (DUKC), heeft al enkele keren aan de bel getrokken. Snellere besluitvorming is essentieel en de gewenste industriële participatie blijft namelijk onderbelicht. De eisen daaromtrent zijn afgezwakt. Zo blijkt opnieuw uit de antwoorden op de schriftelijke vragen naar aanleiding van de Basisrapportage vervanging onderzeebootcapaciteit.
DUKC|Defensie|Algemeen

Nieuws: 10-09-2021

NIVP-bijeenkomst over AI voor Defensie een succes

Het NIDV Informatie Voorzienings Platform (NIVP) heeft op 9 september een bijeenkomst georganiseerd over de toepassing van AI bij Defensie. De bijeenkomst is opgezet met hulp van de Nederlandse AI Coalitie, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), Royal NLR en het ministerie van Defensie. De meer dan 40 aanwezige bedrijven en kennisinstellingen zijn tijdens deze dag met Defensie de dialoog aangegaan en met elkaar gesproken over mogelijke oplossingen en initiatieven bij dit onderwerp. Afgesproken is dat bij diverse onderwerpen vervolgsessies worden georganiseerd.
NIVP|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 10-09-2021

Een Scania Gryphus-variant voorlopig niet openbare weg op vanwege hoogte

Eén van Scania Gryphus-varianten van Defensie blijkt in combinatie met de ISO-standaard 8-voet container hoger te zijn dan de wettelijk toegestane 4 meter. Het gaat om enkele centimeters.
NGP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 10-09-2021

Tas neemt leiding marine over van Kramer

“We zeggen vaak: ‘de juiste man op de juiste plaats’. Volgens mij ging dat over jou.” Dat zei Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Rob Kramer vandaag in Den Helder tegen zijn ranggenoot Rene Tas. Hij nam het roer over van Kramer en is nu de leider van de Koninklijke Marine.
NMC|Defensie|Algemeen