485 resultaten gevonden

Nieuws: 17-11-2022

Damy Zilver wint JGM Scriptieprijs 2022

Met zijn onderzoek naar ‘Landingsprestaties autonome helicopterdrone’ heeft Luitenant ter Zee 3e klasse Damy Zilver de Jan Gmelich Meijling (JGM) scriptieprijs gewonnen. Zijn onderzoek is van groot belang bij het verbeteren van de inzet van drones binnen de eigen organisatie en heeft daarnaast ook veel actuele maatschappelijke meerwaarde in het publieke domein. Daarmee liet hij de sterke concurrentie achter zich. Aan de prijs is voor de winnaar een cheque van €2500 verbonden.
Algemeen

Nieuws: 17-11-2022

Defensie-en veiligheidsbeurs NEDS 2022 zet Nederland op de radar

Hoe staan Nederlandse bijdrages aan Defensie en Veiligheid op de radar in de NAVO en EU? Die vraag staat centraal vandaag op donderdag 17 november op de jaarlijkse NIDV Exhibition for Defence and Security (NEDS) in Rotterdam Ahoy. De 33ste editie is met 170 standhouders en ruim 3.200 bezoekers hét toonaangevende defensie-en veiligheidsevenement in Nederland. Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat spreekt de keynote speech uit.
NIDV nieuws

Nieuws: 16-11-2022

NEDS nadert: NIDV en RVO verbinden EDF-en handelspartners

Directeur-Generaal Timo Pesonen van DG Defence Industry and Space (DEFIS) van de Europese Commissie opende vandaag de EDF-en internationale matchmaking van RVO. 180 vertegenwoordigers versterken zo de Europese defensie-industrie met bijzondere nadruk op Nederlandse meerwaarde hiervoor. Bedrijven uit binnen- en buitenland kunnen elkaar vinden om samen te werken bij projecten voor o.m. het Europees Defensie Fonds. Het avondprogramma bestaat uit een bijdrage van de voormalig secretaris-generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, waarna een voormalig F35-vlieger zijn ervaringen deelt.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|Industrie Nieuws

Nieuws: 16-11-2022

NEDS nadert: delegaties bezoeken krijgsmachtdelen

In het voorprogramma op dinsdag van NEDS 2022 donderdag hebben internationale delegaties en geïnteresseerde standhouders nader kennis kunnen maken met drie krijgsmachtdelen. Bij de Koninklijke Marine in Den Helder werden onderzeeboten en fregatten bezocht, in Eindhoven stond uitleg over de transportvloot van de Koninklijke Luchtmacht op het programma en de Koninklijke Landmacht bood een inkijk in de organisatie.
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 08-11-2022

Samen sterker: BAVAK neemt deel aan NIDV

BAVAK Security Group is voor de landmachten van Duitsland en Nederland een bekende naam, en heeft deze zomer besloten deelnemer te worden van de NIDV. Hun potentiële rol in het beveiligen van vitale infrastructuur is van grote waarde in het netwerk, en de betrokkenheid van CEO Jasper Weijman bij het Veteranen Search Team is tekenend voor hun hart voor vrede en veiligheid. We heten hen van harte welkom!
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 04-11-2022

Terugblik: Nederlandse missie Indonesië

De gezamenlijke missie van de Defensie Materieel Organisatie, Commissariaat Militaire Productie en de defensie-en veiligheidssector naar Indonesië is afgesloten. We zijn de Nederlandse ambassade in Jakarta dankbaar voor een uitstekend uitgevoerd programma.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 04-11-2022

Eerbetoon aan slachtoffers oorlogsgeweld sluitstuk missie Indonesië

Fundamenteel aan elke bijdrage aan vrede en veiligheid is erkenning van hen die daarvoor de hoogste prijs betaalden, en de slachtoffers die vielen. Daarom legden vertegenwoordigers van de ministeries van Defensie en Economische Zaken en Klimaat, het Veteranenplatform en de NIDV kransen op het Nederlandse ereveld Ancol te Jakarta ter afsluiting van de gezamenlijke Nederlandse missie naar Indonesië. Roland Briene (Damen Naval) en Ron Nulkes vertegenwoordigden de NIDV, met daarbij aanwezigen namens Nevesbu, Spikestinger en Thales Nederland.
Internationaal|Algemeen

Nieuws: 03-11-2022

Kabinet versterkt en bevestigt noodzaak defensie- en veiligheidssector

Vrede en veiligheid vragen om een actieve industriepolitiek voor de defensie-en veiligheidssector. Daarover ontving de Tweede Kamer vandaag de Kamerbrief “Defensie Industrie Strategie in een nieuwe geopolitieke context.” Het kabinet doet een beroep op de sector, maar biedt ook aanknopingspunten voor verdiept commitment. De overheid staat er niet alleen voor, en we pakken die rol dan ook op.
Defensie Industrie Strategie|Algemeen