485 resultaten gevonden

Nieuws: 08-12-2022

16de Regiodag bij DEMCON Enschede

Waar lopen midden-en kleinbedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NAVO? Is deelname aan beurzen of een Partners International Business (PIB)-programma interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV-DMO-Regiodag bij gastheer DEMCON in Enschede, met deelname uit Oost-en Noord-Nederland. Een uitgebreide DMO-delegatie was aanwezig, net als het Commissariaat Militaire Productie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en bovenal de vaste 1-op-1-gesprekken in de middag bleek wederom succesvol.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 06-12-2022

Defensies Programma Roger toe naar nieuwe fase

Afgelopen week heeft JIVC/Defensie met haar partners het Markt Alignment Protocol getekend voor programma Roger. Daarmee is een volgende stap gezet in samenwerking tussen Defensie en de markt. Naast Defensie zijn Capgemini, CGI, Ordina, IBM, Accenture, Atos en Conclusion betrokken.
NIVP|Innovatief aanbesteden|Algemeen

Nieuws: 02-12-2022

Satelliet brik-II krijgt broertjes: Nederlands-Noorse lancering MilSpace 2 nadert

Na een Ruimte Agenda en Innovatie Competitie sluit Defensie een ware Spaceweek af met een Memorandum of Understanding met Noorwegen. Binnen een paar weken lanceren de partnerlanden twee identieke nanosatellieten, Huygens en Birkeland. NLR en TNO werken samen met Noorse tegenpool FFI en het Litouwse Nanoavionics, en geven zo weer waartoe overheid, onderzoek, en onderneming samen toe in staat zijn in de Gouden Driehoek. De behoefte, “het opsporen van (scheeps)radarsignalen onder alle weersomstandigheden” is niet de enige kritieke informatie waarover Defensie moet beschikken, en de sector staat dan ook klaar voor de verdere uitwerking van dit nieuwe handelingsdomein.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Algemeen

Nieuws: 02-12-2022

In cijfers: economische impact van Europa’s defensiesector

De Aerospace, Security and Defence Industries of Europe bracht dit jaar voor het eerst een Economic Impact Report uit. Wat blijkt: in Europa zetten 500.000 mensen jaarlijks €120 miljard om in de defensie-en veiligheidssector. Daarmee houden ze onze democratieën weerbaar. Dit is een uitstekende aanvulling op Berenschots rapport voor het ministerie Economische Zaken en Klimaat over de Nederlandse bedrijfsactiviteit voor Defensie en Veiligheid, waarin 20.000 mensen voor €5 miljard omzet zorgen.
Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 01-12-2022

Defensie Innovatie Competitie 2022 “Into Space” gewonnen door IsiSpace

Een week na het uitkomen van de Defensie Ruimte Agenda verkoos een specialistische jury uit het Gouden Ecosysteem op 30 november de winnaar van de Defensie Innovatie Competitie 2022: een prototype boordradio van IsiSpace. Hiermee zet Defensie een volgende stap in het Ruimtedomein. Directe toepasbaarheid van dit voorstel gaf de doorslag boven de 4 overige finalisten, waaronder NIDV-deelnemers AAC Hyperion en S&T. Het prijzengeld van €200.000,- kan dus direct in gezamenlijke doorontwikkeling gestoken worden.
NPVS|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws