482 resultaten gevonden

Nieuws: 17-10-2022

SEA Defence: stap voorwaarts in EU-samenwerking

Europese defensiesamenwerking wordt in projecten tastbaar. Daarom belichten we deze week de case study SEA Defence. SEA Defence is in december 2020 van start gegaan, als onderdeel van het Europees programma voor industriële ontwikkeling op defensiegebied. Het past in de EU-strategie om de Europese technologische en industriële defensiebasis te versterken en zo de autonomie van de EU te vergroten. SEA Defence is een 30 maanden durende haalbaarheidsstudie die tot doel heeft een routekaart op te stellen van technologieën die moeten worden ontwikkeld en geïntegreerd in marineplatformen van de volgende generatie.
Europees Defensie Fonds|Industrie Nieuws

Nieuws: 14-10-2022

Samenwerking met VS verdiept tijdens Industriedagen in VS

Het is de sluitsteen op een transatlantische week: de NL-US Defence and Space Industry Days te Washington DC, 13 en 14 oktober. Als bondgenoten en partnerlanden op politiek, militair, onderzoeks- en bedrijfsniveau hadden de 110 aanwezigen uit Nederland en de Verenigde Staten veel te bespreken, met een scala matchmakingsessies die vervolg gaan krijgen.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-10-2022

Gedeelde uitdagingen centraal bij NIVP-jaarbijeenkomst

“Hoe kunnen we beter met elkaar samenwerken op capaciteit, duurzaamheid en innovatie?” – vroeg commandeur Vooijs, plv. directeur Joint Informatie Voorziening Commando, aan 35 deelnemers aan het NIDV Informatie Voorziening Platform (NIVP). Het bleek de rode draad van de jaarbijeenkomst op 4 oktober in Amersfoort, in alle mogelijke toepassingen.
NIVP|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 12-10-2022

Luchtmacht duidt Defensienota voor bedrijfsleven

Op 4 oktober hield het Commando Luchtstrijdkrachten bij Jetsupport op Schiphol bijeenkomst voor het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) en het NIDV Industrial Fighter AiRcraft Platform (NIFARP). 30 aanwezigen volgden de toelichting van impact van de Defensienota op de Luchtmacht en het Gouden Ecosysteem.
NPVS|Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 11-10-2022

Even voorstellen: Chapter 8 in de NIDV

Het Gouden Ecosysteem is een deelnemer rijker: cybersecurityspecialist Chapter8. We vroegen Pepijn naar zijn activiteiten:
NIVP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 10-10-2022

Fokker Services en spin-off: ervaring met Defensie draagt vrucht

Van radar tot magnetron, van GPS tot navigatie: onderzoek voor Defensie wat later in de samenleving brede toepassing vindt staat bekend als spin-off, en werkt nog steeds door. De verduurzaamde hangar voor Fokker Services van Gaptek op Woensdrechts Business Park Aviolanda zijn hiervan een nieuw voorbeeld.
Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-10-2022

NEDS 2022 Bijna Vol!

Dit jaar is de NEDS groter dan ooit. De beursvloer is bezet door meer stands dan ooit tevoren (Meer dan 150) en er is zelfs een tweede hal gehuurd in Ahoy om iedereen een plek te kunnen geven. Wij zijn natuurlijk erg blij met de enorme interesse en het enthousiasme van onze standhouders.
NIDV nieuws

Nieuws: 29-09-2022

Projectendag Defensie en NIDV 2022: Geen business as usual

De Projectendag van Defensie en NIDV op de Kromhoutkazerne, elke vierde dinsdag van september, begint een begrip te worden voor bedrijven in de defensie-en veiligheidssector. De focus ligt op de Defensiebijlages bij de miljoenennota, in het bijzonder het Defensie Projectenoverzicht. Vanuit DMO waren projectleiders en inkopers weer volop aanwezig, en 135 NIDV-deelnemers doorstonden de stromende regen en recordfiles om inzicht te krijgen in de behoeftes en projecten waaraan het Nederlands bedrijfsleven kan bijdragen.
Defensie|NIDV nieuws