In het voorprogramma op dinsdag van NEDS 2022 donderdag hebben internationale delegaties en geïnteresseerde standhouders nader kennis kunnen maken met drie krijgsmachtdelen. Bij de Koninklijke Marine in Den Helder werden onderzeeboten en fregatten bezocht, in Eindhoven stond uitleg over de transportvloot van de Koninklijke Luchtmacht op het programma en de Koninklijke Landmacht bood een inkijk in de organisatie.

Tijdens de NEDS2022 (NIDV Exhibition Defence and Security) in Ahoy wordt een hoog aantal bezoekers verwacht die de 170 exposanten bezoeken.

Op woensdag 16 november organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland met de NIDV matchmaking. Bedrijven uit binnen- en buitenland kunnen elkaar vinden om samen te werken bij projecten voor onder meer het Europees Defensie Fonds. Directeur-generaal defensie-industrie en ruimtevaart van de Europese Commissie! Timo Pessonen opent de matchmaking. Het avondprogramma bestaat uit een bijdrage van de voormalig secretaris-generaal van de Navo, Jaap de Hoop Scheffer waarna een voormalig F35-vlieger zijn ervaringen deelt.

Het hoogtepunt van de NEDS2022 is donderdag. De NEDS2022 wordt geopend door de directeur van de Defensie Materieel Organisatie, waarna de staatssecretaris van Defensie ingaat op onder meer de samenwerking tussen Defensie en de defensie- en veiligheidsindustrie. Europese samenwerking in de NAVO-context staat daarbij centraal. Na een paneldiscussie wordt de winnaar van de Jan Gmeling Meijling-scriptieprijs bekend gemaakt.

De gehele dag kan de expositieruimte worden bezocht. ’s Middags worden enkele break out sessies gehouden waarin de bijzondere thema’s worden aangesneden over defensie en veiligheid.

Zonder industrie is er geen veiligheid! Dit zal de komende dagen veelvuldig worden aangehaald.