487 resultaten gevonden

Nieuws: 08-09-2023

19e Regiodag bij VIRO in Echt

Waar lopen bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen EU en NATO? Is deelname aan beurzen of Partners International Business (PIB)-programma’s interessant voor mijn bedrijf? Hoe zit het bij Defensie precies met prototypen, leaseconstructies en raamcontracten? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de Regiodag bij gastheer VIRO in Echt met deelname van bedrijven uit de regio Limburg en Brabant. Een uitgebreid team van het Commando Materieel en IT (COMMIT) was aanwezig, net als vertegenwoordigers van Politie en Commissariaat Militaire Productie. Onderlinge kennismaking, presentaties en 1-op-1-gesprekken in de middag maken samen een geslaagde formule.
Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 08-09-2023

Jaarbijeenkomst Platform Trade Compliance: grensoverschrijdende technologie

Het NIDV Platform Trade Compliance (NPTC) was dinsdag 5 september te gast bij NLR in Amsterdam. 45 deskundigen uit het werkveld deelden ervaringen in de exportcontrole van gecontroleerde technologie en kennis.
NPTC|Handel en export|NIDV nieuws

Nieuws: 31-07-2023

Defensie ontvangt offertes voor nieuwe onderzeeboten

Defensie heeft van de 3 kandidaat-werven een reactie op de offerte-aanvraag ontvangen voor de levering van 4 nieuwe onderzeeboten. Het gaat om Naval Group, Saab Kockums en Thyssenkrupp Marine Systems.
DUKC|Defensie

Nieuws: 25-07-2023

Sven Op 1 met Raymond Knops

Vandaag trad Voorzitter NIDV Raymond Knops op bij ‘Sven op 1’. Hij ging daarbij in op het investeren in veiligheid, verdergaande samenwerking in Europa, het positioneren van het Nederlandse bedrijfsleven en behoud van essentiële kennis in Nederland.
NIDV nieuws

Nieuws: 18-07-2023

NIDV bezoekt Logistiek Centrum Woensdrecht

Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|NIDV nieuws

Nieuws: 18-07-2023

Kabinetsbrief exportcontrolebeleid

Het kabinet heeft in een brief aan de Tweede Kamer d.d. 14 juli 2023 een aantal hervormingen in exportcontrole aangekondigd, die Nederlandse defensietechnologie beter inzetbaar maakt in Europa. Hierdoor kunnen Nederland en het Nederlandse bedrijfsleven een actievere rol spelen in de Europese ontwikkeling van defensiecapaciteiten.
NPTC|Handel en export|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 03-07-2023

Maritiem Masterplan goedgekeurd door Nationaal Groeifonds

Op 30 juni heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van het Nationaal Groeifonds €210 miljoen toegekend gekregen, waarvan €110 miljoen voorwaardelijk, voor de uitvoering van het Maritiem Masterplan. Dit plan heeft als doel de energietransitie in de maritieme sector te versnellen: een stap die de ontwikkeling, bouw en ingebruikname van betrouwbare en concurrerende klimaatneutrale demonstratieschepen versnelt.
NMC|Innovatie|Algemeen