Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.

Commodore Erwin van Beljouw is tijdens het bezoek ingegaan op de samenvoeging van het Logistiek Centrum Woensdrecht, de Koninklijke Militaire School Luchtmacht en het Centrum voor Mens en Luchtvaart. Deze samenvoeging moet in het 2e kwartaal 2024 afgerond zijn. De huidige drie zelfstandige onderdelen van de Luchtmacht gaan dan samen verder onder de naam Air Support Command en worden verantwoordelijk voor de ondersteuning aan het Air Combat Command (ACC), Air Mobility Command (AMC) en Defense Helicopter Command (DHC) van de Luchtmacht voor onderhoud, logistiek en opleiden.

Daarnaast is gesproken over de rol van de industrie binnen het ASC. Tijdens het bezoek aan Standard Aero, Specto, Aeronamic, de Fokker Services Group en het Business Park Aviolanda is een goed beeld verkregen van de bijdragen van deze bedrijven aan het ecosysteem in Woensdrecht en hun bijbehorende ambities. Ook de rol en verwachtingen van de NIDV zijn uitvoerig besproken tijdens het bezoek. Wat daarbij duidelijk werd is dat samenwerking tussen deze bedrijven met de Luchtmacht heel nauw is en dat personeel over en weer wordt ingezet.

Laatste nieuws