Op maandag 17 juli hebben de voorzitter, de directeur en de business development manager lucht van de NIDV het opleidings- en maintenance ecosysteem op Woensdrecht bezocht om kennis te maken met de Commandant van het Air Support Command van de Luchtmacht en een aantal op locatie gevestigde NIDV-bedrijven.

Commodore Erwin van Beljouw is tijdens het bezoek ingegaan op de samenvoeging van het Logistiek Centrum Woensdrecht, de Koninklijke Militaire School Luchtmacht en het Centrum voor Mens en Luchtvaart. Deze samenvoeging moet in het 2e kwartaal 2024 afgerond zijn. De huidige drie zelfstandige onderdelen van de Luchtmacht gaan dan samen verder onder de naam Air Support Command en worden verantwoordelijk voor de ondersteuning aan het Air Combat Command (ACC), Air Mobility Command (AMC) en Defense Helicopter Command (DHC) van de Luchtmacht voor onderhoud, logistiek en opleiden.

Daarnaast is gesproken over de rol van de industrie binnen het ASC. Tijdens het bezoek aan Standard Aero, Specto, Aeronamic, de Fokker Services Group en het Business Park Aviolanda is een goed beeld verkregen van de bijdragen van deze bedrijven aan het ecosysteem in Woensdrecht en hun bijbehorende ambities. Ook de rol en verwachtingen van de NIDV zijn uitvoerig besproken tijdens het bezoek. Wat daarbij duidelijk werd is dat samenwerking tussen deze bedrijven met de Luchtmacht heel nauw is en dat personeel over en weer wordt ingezet.

Laatste nieuws

Nieuws: 02-10-2023

Toekomst van vliegende systemen in Woensdrecht

Op vrijdag 29 september 2023 heeft de jaarbijeenkomst van het NIDV Platform Vliegende Systemen (NPVS) plaatsgevonden bij de Fokker Services Group op Woensdrecht.
NPVS|NIDV nieuws

Nieuws: 14-03-2023

Gouden Driehoek bundelt krachten in lasercommunicatie

De Nederlandse technologie-ontwikkelaars en -producenten Demcon en VDL Groep bundelen hun activiteiten voor lasersatellietcommunicatie in FSO Instruments. Met de oprichting van dit eerste technologiebedrijf in Nederland voor lasersatellietcommunicatie wordt voortgebouwd op baanbrekende technologie die TNO heeft ontwikkeld in samenwerking met bedrijven, waaronder Demcon en VDL. Dat past in het Nederlandse streven om een positie te bekleden als wereldmarktleider voor de serieproductie van hoogwaardige FSO (free-space optics) instrumenten voor lasersatellietcommunicatie, waarvoor concrete belangstelling bestaat bij Amerikaanse en Europese bedrijven.
NPVS|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 02-03-2023

Terugblik: ruimtevaart op Govsatcom en Space4Defense

Op 23 en 24 februari hebben in Luxemburg de Govsatcom en de Space4defence conferenties plaatsgevonden. Aan beide conferenties hebben NIDV, NLR, TNO en de Nederlandse “Space” industrie deelgenomen. De Govsatcom conferentie werd bijgewoond door 900 deelnemers en werd georganiseerd door de overheid van Luxemburg. De conferentie werd geopend door de minister van defensie van Luxemburg gevolgd door diverse key note sprekers waaronder die van US Space Force, NSPA en UK Space Command. De Space4Defence is georganiseerd door het NIDV, RVO en de zuster organisaties in België en Luxemburg. Vanuit Nederland waren 26 industrieën en kennisinstellingen aanwezig. De conferentie stond in het teken van de samenwerking tussen de BENELUX landen voor toekomstige EDF calls.
NPVS|Industrie Nieuws