494 resultaten gevonden

Nieuws: 06-10-2020

Harriët Slager begonnen voor NIDV in Brussel

Het belang van Europese defensiedossiers neemt razendsnel toe. Daarom is vanaf 1 oktober Harriët Slager aangesteld als vertegenwoordiger van de Nederlandse DVI in Brussel, namens de NIDV. Het gaat om een dag per week. Zij zal zich concentreren op de External Affairs van de AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), de koepel waaraan de NIDV is verbonden, en de Europese instellingen.
NIDV nieuws

Nieuws: 05-10-2020

Stip op de horizon 30 emissieloze schepen in 2030

Dertig emissieloze schepen in 2030. Dat is het doel van het ‘Masterplan voor een emissieloze maritieme sector’. Het plan vormt de aanloop naar lange termijn schaalvergroting van de vergroening van de Nederlandse scheepvaart. Bijzonder is de rol van Defensie en Rijkswaterstaat, die als launching customer willen deelnemen aan dit traject.
NMC|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 01-10-2020

Zr.Ms. Pelikaan arriveert weer in Curaçao na midlife upgrade door Nederlandse industrie

Sinds 1 oktober bevindt Zr.Ms. Pelikaan zich weer in de vertrouwde Caribische wateren.  Op 17 september heeft Damen Shipyards Den Helder Zr.Ms. Pelikaan afgeleverd aan de Koninklijke Marine (KM) na een groot onderhoud van acht maanden.  De midlife-upgrade is succesvol gerealiseerd, mede in nauw samenwerkingsverband met de Nederlandse marinebouwcluster. Alewijnse, Heinen & Hopman, Alfa Laval, Hatenboer Water, Rohde & Schwarz, zijn een kleine greep uit de Nederlandse onderaannemers die aan dit project hebben meegewerkt.
Algemeen

Nieuws: 01-10-2020

Izaak Veerman en Bob van der Horst toegetreden tot NIDV-bestuur

Izaak Veerman, CEO Van Halteren is benoemd tot het NIDV-bestuur. Het NIDV-bestuur vertegenwoordigt verschillende NIDV-deelnemers, van de OEM’s tot MKB en kennisinstellingen. Met het toetreden van Izaak Veerman worden ook de bedrijven, welke actief zijn in de grondgebonden sector goed vertegenwoordigd. Als plaatsvervangend bestuurslid voor de grondgebonden sector is Bob van der Horst, commercial director VDL Defence Technologies, benoemd.
NIDV nieuws

Nieuws: 01-10-2020

Nederlandse defensieindustrie sluit zich aan bij European Raw Materials Alliance

Op 29 september is het European Raw Materials Alliance (ERMA) -initiatief van start gegaan, waar ook de NIDV zich bij heeft aangesloten. ERMA is gelanceerd door industrie en de Europese Commissie onder aanvoering van commissaris Breton om meer controle te krijgen over critical raw materials (CRM). De Alliance kent inmiddels ruim 130 bedrijven en ruim 40 associaties, waaronder ASD en de NIDV.
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 01-10-2020

JetSupport en Provincial Aerospace leveren nieuwe vliegtuigen Kustwacht Nederland

Kustwacht Nederland (KWNL) beschikt vanaf voorjaar 2022 over 2 nieuwe vliegtuigen. De Nederlandse firma JetSupport en de Canadese firma Provincial Aerospace gaan als consortium twee Dash-8 toestellen leasen aan de Kustwacht. Dat is op 30 september contractueel vastgelegd voor een periode van 10 jaar. Het consortium levert ook de vliegers en het onderhoudspersoneel.
NPVS|Adaptieve Krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-09-2020

Eerste inschrijving NIDV-cyberweerbaarheidsregister een feit!

​Eurotempest, een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-producten en systemen voor overheid en defensie, is als eerste opgenomen in het Register met Nederlandse IT en Cybersecurity providers.
NIDV nieuws

Nieuws: 18-09-2020

Vorderingen op eerste jaarbijeenkomst NIDV ILS-Platform

Op 16 september vond in Utrecht de eerste echte NIDV ILS-Platform jaarbijeenkomst plaats voor alle NIDV deelnemers en Defensievertegenwoordigers waarbij de voortgang van het afgelopen jaar is teruggekoppeld. Integrated Logistic Support (ILS) is al jaren een onderwerp dat meer aandacht behoeft en dat nu dus ook volop krijgt. Onder meer vanwege de introductie van nieuwe (internationale) ILS standaarden is het belang van een gestructureerde aanpak voor Defensie en industrie toegenomen. Wederom een geslaagd fysiek NIDV events met hoge opkomst in een corona-proof setting.18
IPSP|NIDV nieuws