487 resultaten gevonden

Nieuws: 18-09-2020

Vorderingen op eerste jaarbijeenkomst NIDV ILS-Platform

Op 16 september vond in Utrecht de eerste echte NIDV ILS-Platform jaarbijeenkomst plaats voor alle NIDV deelnemers en Defensievertegenwoordigers waarbij de voortgang van het afgelopen jaar is teruggekoppeld. Integrated Logistic Support (ILS) is al jaren een onderwerp dat meer aandacht behoeft en dat nu dus ook volop krijgt. Onder meer vanwege de introductie van nieuwe (internationale) ILS standaarden is het belang van een gestructureerde aanpak voor Defensie en industrie toegenomen. Wederom een geslaagd fysiek NIDV events met hoge opkomst in een corona-proof setting.18
IPSP|NIDV nieuws

Nieuws: 17-09-2020

Triangular Group Group Academy nieuwe NIDV-deelnemer

In de afgelopen vakantieperiode heeft Triangular Group Academy (TGA) uit Schiedam zich als nieuwe deelnemer aangesloten bij de NIDV. TGA is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van veiligheid en weerbaarheid. Met hun ruime ervaring binnen de Nederlandse Special Forces, inlichtingendiensten en speciale Politie eenheden ontzorgen zij overheidsinstanties en private ondernemingen d.m.v. capacity building (opleiden & trainen), advies en begeleiding.
Adaptieve Krijgsmacht|Industrie Nieuws

Nieuws: 15-09-2020

Prinsjesdag 2020: Blijf veiligheid prioriteren!

Dit jaar is het wederom duidelijk geworden dat de veiligheidsketens een onmisbare rol in onze maatschappij vervullen. Binnenlandse- en internationale ontwikkelingen vragen om een kabinet dat blijft investeren in Politie, krijgsmacht en veiligheidsdiensten. De Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid zou dan ook graag willen dat het kabinet verder inzet op haar eerdere ambitie om in 2024 aan de NAVO-norm van 2% BBP te voldoen in de nieuwe rijksbegroting. “Het kabinet heeft aan het begin van haar regeringsperiode goede stappen gezet door te investeren in personeel, inzetbaarheid en materieel,” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “Maar ook mag geen gas worden teruggenomen op het moment dat we extra inspanningen nodig hebben om groeiende problematiek te voldoen.”
Algemeen

Nieuws: 10-09-2020

NIDV blij met evaluatie IOB; Erkenning Europese Kansen en belangen

De rapporten over het EU Gemeenschappelijke Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) van de Directie Internationaal Onderzoek en Beleidsevaluatie (IOB) verschenen op 27 augustus. De NIDV is blij met de erkenning die deze rapporten geeft aan de Europese veiligheidsarchitectuur en de noodzaak tot een sterke Europese Defensieindustrie. “De NIDV werkt reeds samen met overheidspartners om de Nederlandse industrie te positioneren voor Europese projecten, dit rapport onderschrijft het belang hiervan” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “We zijn er echter nog niet, ondanks goede stappen blijft een whole-team-effort met de overheid essentieel om van een Europese DVI een succes van te maken.”
Europa|NIDV nieuws

Nieuws: 08-09-2020

NIDV Strategie 2020-2025 overhandigd aan staatssecretaris Visser

Vanmiddag is de nieuwe Strategie 2020-2025 van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid aan de staatssecretaris overhandigd. “Een groeiende wereldbevolking, veranderende geostrategische machtsbalans en nieuwe technologieën komen razendsnel op ons af.” Aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “De NIDV en haar deelnemers staan klaar om innovatieve en effectieve middelen en diensten te leveren die de (operationele) behoeften van de krijgsmacht en andere publieke veiligheidsorganisaties invullen.”
NIDV nieuws

Nieuws: 07-09-2020

Specto Aerospace verwelkomt NIDV Regiosessie op LCW Woensdrecht

Op 3 september vond de 10e NIDV-DDMO Regiosessie plaats, dit keer bij het bedrijf Specto Aerospace, locatie Logistiek Centrum Woensdrecht. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard Directeur Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop (Hans Dussel) en Directeur Innovatie (MIND) Hans Kuijper.
NIDV nieuws

Nieuws: 07-08-2020

Defenture BV tekent voor levering dieselquads Defensie

Defenture BV uit Tiel gaat 249 militaire dieselquads (MDQ) ontwikkelen en produceren voor het Ministerie van Defensie. Het contract hiervoor is op 6 augustus getekend bij het bedrijf.  Defenture zal samen met haar partner W-tec uit Neede deze speciale militaire quad tussen 2020 en 2024 ontwikkelen, prototypes testen en seriematig bouwen. Het contract heeft de mogelijkheid voor de Nederlandse Defensie om nog eens 120 quads bij Defenture te laten bouwen.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-07-2020

Luchtmacht neemt nieuwe Chinooks in gebruik

De eerste 2 nieuwe CH-47F Chinook-transporthelikopters zijn op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood in gebruik genomen. De helikopters worden gebruikt voor opleiding en training. Het Defensie Helikopter Commando verwacht de eerste toestellen begin volgend jaar in Nederland.
NPVS|Algemeen