Het belang van Europese defensiedossiers neemt razendsnel toe. Daarom is vanaf 1 oktober Harriët Slager aangesteld als vertegenwoordiger van de Nederlandse DVI in Brussel, namens de NIDV. Het gaat om een dag per week. Zij zal zich concentreren op de External Affairs van de AeroSpace and Defence Industries Association of Europe (ASD), de koepel waaraan de NIDV is verbonden, en de Europese instellingen.

Directeur NIDV Ron Nulkes: “Met de ervaring van Harriet op de defensiemarkt én in Brussel kan de NIDV onder meer rekenen op directe berichtgeving over belangrijke ontwikkelingen zoals het Europees Defensie Fonds.

Op de nog steeds politieke markt is het van essentieel belang vroegtijdig geïnformeerd te zijn over defensie- en veiligheidsdossiers waarover in Brussel wordt besloten. Ik ben blij dat met de komst van Harriët aan dit belangrijke punt uit de NIDV-strategie 2020-2025 gestalte wordt gegeven.” Sr. Manager EU Government Affairs, Harriët Slager: “Na ruim 10 jaar ervaring in Brussel op diverse civiele en defensie dossiers kijk ik ernaar uit om mijn expertise nu ook in te kunnen zetten voor de NIDV” John Jansen blijft zowel het gehele Europese dossier voor de NIDV vanuit het Haagse coördineren als deelnemen in diverse ASD overleggen.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws