Militairen aan een nieuwe baan en uitdaging helpen, dat is het doel van STRATEGO.work. Wij helpen militairen, ongeacht rang, die zelf naar een andere uitdaging op zoek zijn. De winnaarsmentaliteit, de discipline en teamspirit maken van militairen een hele dankbare groep om te detacheren, aldus Andrea Lapère directeur STRATEGO en mede-auteur van het boek ‘Een gezonde dosis Militair DNA, een meesterzet voor je organisatie’.

Werving en Selectie

Stratego verzorgt werving en selectie voor uiteenlopende bedrijven. De kandidaten hebben vrijwel allemaal een militaire achtergrond en zijn gespecialiseerd op uiteenlopende gebieden. Daarmee onderscheidt Stratego zich op het gebied van kwaliteit, loyaliteit en mentaliteit. Lapère en haar collega’s hanteren dus een andere aanpak dan collega’s van de grote, bekende uitzendbureaus. “In het begin belde ik naar willekeurige bedrijven om onze mensen aan de man te brengen. Het was schieten met hagel, maar dat werkte niet. Ik ontdekte dat het imago van militairen vaak in hun nadeel werkte.” Daarom ging Lapère op zoek naar andere klanten, bedrijven die het bijzondere karakter van haar arbeidskrachten wel op waarde konden schatten. Stratego koos twee routes. “Aan de ene kant bedrijven in de defensie-industrie. Die weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. En aan de andere kant bedrijven waar oud-militairen hoge posities bekleden.”

Projectondersteuning

Stratego ondersteunt ook bij projectmatige capaciteitsoplossingen. Bij Defensie zijn onze kandidaten specialisten geworden op het hoogste niveau, volgens Lapère. Bovendien zijn ze in hun carrière getraind in resultaatgerichtheid, leiding geven en/of ontvangen, in het bijeenbrengen en houden van teams en hebben ze een winnersmentaliteit. De combinatie van deze competenties en werkervaring maakt ze overal gewaardeerde collega’s.

De afgelopen jaren is Stratego gestaag gegroeid en, nog belangrijker, zijn de militairen over het algemeen heel tevreden klanten. De goede band met onze doelgroep blijft heel erg belangrijk, we hebben de gunfactor nodig. Die strategie heeft ons gebracht waar we nu zijn en daar veranderen we dus ook niets aan de komende tijd.
Andrea Lapère, directeur STRATEGO

Meerwaarde NIDV

De contacten met Defensie zijn al goed. Met de aansluiting bij NIDV wordt gestreefd naar meer structuur in de contacten met bedrijven uit de Defensie en Veiligheidsgerelateerde industrie, maar ook de kennisinstituten. Het gaat om de goede mogelijkheid tot netwerken en het participeren aan de vele evenementen die NIDV organiseert. Omdat de communicatie veelal gestructureerd verloopt via NIDV platformen zoals het NMC, NIFARP, NGP en NIVP is Stratego hier direct ook lid van geworden. Met name het voortvarend gestarte NIDV ILS platform is voor Stratego een belangrijke overweging geweest om nu NIDV deelnemer te worden.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws