Militairen aan een nieuwe baan en uitdaging helpen, dat is het doel van STRATEGO.work. Wij helpen militairen, ongeacht rang, die zelf naar een andere uitdaging op zoek zijn. De winnaarsmentaliteit, de discipline en teamspirit maken van militairen een hele dankbare groep om te detacheren, aldus Andrea Lapère directeur STRATEGO en mede-auteur van het boek ‘Een gezonde dosis Militair DNA, een meesterzet voor je organisatie’.

Werving en Selectie

Stratego verzorgt werving en selectie voor uiteenlopende bedrijven. De kandidaten hebben vrijwel allemaal een militaire achtergrond en zijn gespecialiseerd op uiteenlopende gebieden. Daarmee onderscheidt Stratego zich op het gebied van kwaliteit, loyaliteit en mentaliteit. Lapère en haar collega’s hanteren dus een andere aanpak dan collega’s van de grote, bekende uitzendbureaus. “In het begin belde ik naar willekeurige bedrijven om onze mensen aan de man te brengen. Het was schieten met hagel, maar dat werkte niet. Ik ontdekte dat het imago van militairen vaak in hun nadeel werkte.” Daarom ging Lapère op zoek naar andere klanten, bedrijven die het bijzondere karakter van haar arbeidskrachten wel op waarde konden schatten. Stratego koos twee routes. “Aan de ene kant bedrijven in de defensie-industrie. Die weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. En aan de andere kant bedrijven waar oud-militairen hoge posities bekleden.”

Projectondersteuning

Stratego ondersteunt ook bij projectmatige capaciteitsoplossingen. Bij Defensie zijn onze kandidaten specialisten geworden op het hoogste niveau, volgens Lapère. Bovendien zijn ze in hun carrière getraind in resultaatgerichtheid, leiding geven en/of ontvangen, in het bijeenbrengen en houden van teams en hebben ze een winnersmentaliteit. De combinatie van deze competenties en werkervaring maakt ze overal gewaardeerde collega’s.

De afgelopen jaren is Stratego gestaag gegroeid en, nog belangrijker, zijn de militairen over het algemeen heel tevreden klanten. De goede band met onze doelgroep blijft heel erg belangrijk, we hebben de gunfactor nodig. Die strategie heeft ons gebracht waar we nu zijn en daar veranderen we dus ook niets aan de komende tijd.
Andrea Lapère, directeur STRATEGO

Meerwaarde NIDV

De contacten met Defensie zijn al goed. Met de aansluiting bij NIDV wordt gestreefd naar meer structuur in de contacten met bedrijven uit de Defensie en Veiligheidsgerelateerde industrie, maar ook de kennisinstituten. Het gaat om de goede mogelijkheid tot netwerken en het participeren aan de vele evenementen die NIDV organiseert. Omdat de communicatie veelal gestructureerd verloopt via NIDV platformen zoals het NMC, NIFARP, NGP en NIVP is Stratego hier direct ook lid van geworden. Met name het voortvarend gestarte NIDV ILS platform is voor Stratego een belangrijke overweging geweest om nu NIDV deelnemer te worden.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws