Vandaag heeft het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) samen met de Koninklijke Landmacht een webinar georganiseerd over het Technology Center Land (TCL). Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen en directeur materieel en diensten brigade-generaal Gerhard Schonewille hebben tijdens dit webinar aan ca. 60 deelnemers van het NGP-platform presentaties gegeven over hun ambities. Aansluitend was er de mogelijkheid om vragen te stellen en werd een dringende oproep gedaan vanuit de Landmacht aan de deelnemers van de webinar om concrete ideeën aan te leveren voor samenwerking.

Luitenant-generaal Martin Wijnen gaf als eerste zijn presentatie over zijn Command Message, met als duidelijke pijlers een Landmacht ‘die levert’, die ‘samenwerkt’ en een Landmacht ‘waarin mensen prettig werken’. Brigade-generaal Gerhard Schonewille gaf daarna inzicht in de stand van zaken van het Technology Center Land (TCL) project.

Het Commando Landstrijdkrachten (CLAS) is voornemens het TCL neer te gaan zetten en daagt de industrie uit om dit samen met CLAS tot stand te brengen. De NGP-deelnemers zijn verder geïnformeerd over het projectvoorstel TCL, de besluitvorming omtrent de nieuwbouw, het functioneel PVE, de vertaling van plannen door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de projectplanning.

Veel ruimte voor bedrijven

Het Technology Centre Land biedt de Nederlandse industrie een unieke kans om een langdurig partnerschap aan te gaan met Defensie, zoals dat bijvoorbeeld ook is vormgegeven rondom het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van de Koninklijke Luchtmacht. Centraal staat dat het huidige takenpakket uitgebreid wordt met een beoogde doorontwikkeling van CD&E. Testfaciliteiten en bedrijfsmiddelen worden op dit moment geïnventariseerd, inclusief de mogelijk wijze van financiering.

De komende maanden zullen hier meerdere bijeenkomsten over worden gehouden. NGP-deelnemers worden uitgenodigd actief mee te denken en met concrete voorstellen te komen. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met Stefan Schaafsma van de NIDV.

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws