489 resultaten gevonden

Nieuws: 07-08-2020

Defenture BV tekent voor levering dieselquads Defensie

Defenture BV uit Tiel gaat 249 militaire dieselquads (MDQ) ontwikkelen en produceren voor het Ministerie van Defensie. Het contract hiervoor is op 6 augustus getekend bij het bedrijf.  Defenture zal samen met haar partner W-tec uit Neede deze speciale militaire quad tussen 2020 en 2024 ontwikkelen, prototypes testen en seriematig bouwen. Het contract heeft de mogelijkheid voor de Nederlandse Defensie om nog eens 120 quads bij Defenture te laten bouwen.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-07-2020

Luchtmacht neemt nieuwe Chinooks in gebruik

De eerste 2 nieuwe CH-47F Chinook-transporthelikopters zijn op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood in gebruik genomen. De helikopters worden gebruikt voor opleiding en training. Het Defensie Helikopter Commando verwacht de eerste toestellen begin volgend jaar in Nederland.
NPVS|Algemeen

Nieuws: 13-07-2020

Defenture BV levert laatste van 75 nieuwe SOF-terreinwagens aan Defensie

Het Korps Commandotroepen beschikt vanaf nu over het complete Vector-arsenaal. Het Nederlandse bedrijf Defenture BV droeg afgelopen week de laatste van de totaal 75 nieuwe terreinwagens over aan Defensie.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-07-2020

DITSS en NIDV bundelen krachten

De veiligheidssituatie in Nederland vraagt 24/7 om zicht op en inzicht in veiligheidsvraagstukken. “Binnen het veiligheidsdomein liggen er de komende jaren verschillende uitdagingen en kansen waarbij de samenwerking met de industriële en maatschappelijke partners essentieel is” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. Daarom hebben de NIDV en DITSS op 7 juli officieel hun krachten gebundeld en hun onderlinge samenwerking vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU).
Veiligheid|NIDV nieuws

Nieuws: 30-06-2020

NIDV en SpaceNed ondertekenen samenwerkings-LOI

Gisteren hebben SpaceNed en de NIDV een overeenkomst ondertekend waarin de intentie is bekrachtigd de ontstane samenwerking officieel te maken. Voor SpaceNed en de NIDV als brancheorganisaties voor respectievelijk de Nederlandse ruimtevaartsector en de Defensie- en Veiligheidsindustrie is de samenwerking een logische stap nu veiligheid en ruimtevaart steeds meer met elkaar verbonden raken. Daarvoor zetten ze een gezamenlijke werkgroep op met als thema “Ruimtevaart voor Defensie en Veiligheid”.
NPVS|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 18-06-2020

Zet in op Nederlandse defensie-industrie bij de vervanging van de onderzeeboten

Nederlandse marineschepen zijn sinds de tijd van Michiel de Ruyter in gezamenlijke ontwikkelings- en bouwprojecten tot stand gekomen. Daarbij werkt Defensie als ontwikkelaar samen met Nederlandse kennisinstellingen en industrie aan het concept en product. Deze samenwerking staat bekend als de Gouden Driehoek. Deze samenwerking levert zonder uitzondering aantoonbaar goedkopere, slimmer bemande en meer state-of-the-art platformen dan concurrerende werven.
DUKC|NIDV nieuws

Nieuws: 13-06-2020

Nederlandse hoofdrol voor Duits fregattenproject MKS-180

Damen Shipyards en het ‘Bundesamt fur Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr’ hebben vandaag het contract ondertekend voor de bouw van vier MKS-180 fregatten. De fregatten zijn bestemd voor de Duitse marine. Damen is hoofdaannemer voor dit complexe project dat, samen met partners Blohm+Voss en Thales, voornamelijk in Duitsland wordt uitgevoerd.
NMC|Europa|Algemeen

Nieuws: 04-06-2020

Blog #2: Gunning PADR en EDIDP2019

Europa geeft met het Europees Defensie Fonds (EDF) financieel steun aan gemeenschappelijk Defensieonderzoek en -capaciteitenontwikkeling. Daar worden we allemaal beter van omdat het concurrentie- en innovatieve vermogen van de Europese Defensie technologische en industriële basis (EDTIB) wordt versterkt. Ook moet het EDF bijdragen aan een sterker gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid en technologische soevereiniteit van de EU. Dit heeft momenteel ook als gevolg van de Covid19-pandemie veel belangstelling. In deze serie NIDV-blogs over het EDF staat deze keer de gunning op PADR- en EDIDP2019-calls centraal.
Europa|Blog