GrIT (Grensverleggende IT) is een zeer omvangrijk Defensie programma om de ICT (zowel in kantoor- als in in operationele omgeving) te moderniseren. Helaas zijn er diverse vertragingen ontstaan.

Tot deze vierde toetsing door het BIT (Buro ICT Toetsing) was het programma gepauzeerd waarbij de minister twee hoofdscenarios voor voortzetting onderzocht. Dit onderzoek is nu klaar. In haar brief aan de tweede kamer wordt een “concept definitieve business case” voorgelegd  waarin aan alle adviezen van de BIT nu is voldaan.

De minister is voornemens om een uitnodiging tot inschrijving aan het consortium te sturen na het Algemeen overleg met de Vaste Kamercommissie van Defensie op 10 december. Het consortium biedt vervolgens haar offerte (inschrijving) aan en na een positieve beoordeling van de offerte zal Defensie overgaan tot voorlopige gunning. Na de bijbehorende financiële goedkeuringstrajecten zal ondertekening van het contract plaatsvinden.

De NIDV is verheugd dat het GrIT-programma nu in het finale stadium is gekomen. Dat is goed voor Defensie en voor de Nederlandse defensie- en veiligheidsindustrie.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 05-01-2024

Technolution Prime intensiveert rol in beschermen staatsgeheimen

Technolution Prime introduceert nieuwe datadiodes, geeft de lijnvercijfering voor versleutelde communicatie een upgrade en schroeft de productiecapaciteit op met een eigen assemblagelocatie.  Ook staan er nieuwe productintroducties op stapel. Het bedrijf intensiveert hiermee zijn positie als producent van crypto-producten en cross-domain oplossingen voor de Nederlandse markt.
NIVP|Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-11-2023

Programma Foxtrot gaat volgende fase in

Defensie moet sneller, beter en effectiever optreden. Daarvoor is betrouwbare, veilige en snelle communicatie tussen alle (mobiele) platformen van de krijgsmacht onmisbaar. Dit programma, Foxtrot, is één van de grootste projecten voor Defensie in de komende jaren. De publicatie van de A-brief, gelijktijdig met het eerste project (B-brief Militaire transmissie brengt deze ambitie dichterbij. Met deze leeswijzer helpen we Defensie en de sector in bekendheid van behoefte en Nederlandse bijdrages. Download direct: De Kamerbrief DMP-A Programma Foxtrot B-brief project Militaire Transmissie Bouwblok (MTBB)
NIVP|Defensie|Algemeen

Nieuws: 06-07-2023

JIVC Leveranciersdag geeft startschot voor dialoog

In het Marine Etablissement Amsterdam organiseerde het Joint Informatie Voorziening Commando (JIVC) van Defensie vandaag de JIVC Leveranciersdag. Aan bod: hoe versnelt en verbetert Defensie haar IT op continuïteit, groot materieel, projecten, en grote programma’s? Sluitstuk van de dag was de opening van de inschrijving voor IT-tafels, waar Defensie en geïnteresseerde partijen de uitdaging aangaan.
NIVP|Defensie|Algemeen