De eerste Startup Day van de NEDS 2020 Digital is een feit. Met 185 aanwezigen, 20 startups, 5 digitale break-outs en ruim 60 een-op-een sessies was het evenement een goede aftrap van de NEDS die volgende week op 18 en 19 november verder zal gaan met het ‘reguliere’ programma en een spectaculair Main Stage Event. De organisatie is dankbaar voor de inhoudelijke bijdragen van Politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Instituut Fysieke Veiligheid, Defensie, Nederlandse Defensie Academie en Unknown Group.

Eerste digitale NEDS

De NIDV Exhibition Defence and Security, ofwel NEDS, is het grote jaarlijkse evenement van de NIDV in Ahoy. Maar ook dit evenement is uitgeweken naar het digitale domein waarmee de NEDS 2020Digital is ontstaan. Belangrijk voor deze digitale omgeving  is het behoud van de netwerkmogelijkheden, ontmoetingen en verdieping voor de deelnemers.

Startups en public awareness campaign

Voor de Startup Day waren 20 veelbelovende startups aanwezig, voorgedragen door de verschillende innovatiehubs binnen de krijgsmacht en andere veiligheidsorganisaties binnen Nederland. Aan deze startups is zo een platform geboden om hun expertise te demonstreren. Deze startups hebben zich met hun digitale beursstands kunnen presenteren waarbij ook de mogelijkheid tot interactie en presentaties is geboden.

Met de Startup Day is ook de public awareness campaign voor startups gelanceerd. Tot de NEDS op 18 en 19 november kan er worden gestemd op de startup en innovatie die er het meest uitspringt. De winnende startup kan daarna gratis meedoen aan de internationale Sea Air Space beurs in de VS in augustus 2021.

Breakout-sessies

Tijdens Startup Day zijn er 5 break-outs gehouden over het thema van innoveren, nieuwe oplossingen en samenwerken met de overheid. Naast de sessies over innoveren in tijden van crises, predictive maintenance en het gebruik van VR training was er ook aandacht voor praktische onderwerpen zoals het genereren van aandacht voor startups en ‘corporate venturing’. Deze sessies zullen binnenkort beschikbaar zijn om terug te kijken.

De NIDV kijkt terug op een geslaagd evenement. Ondanks enkele technische uitdagingen die de overstap naar het digitale platform met zich meebracht, zijn zowel de digitale ‘beurs’ met 20 startups alsook de break-outs goed bezocht en was er tot het einde van het evenement een hoge aanwezigheid.