Het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) heeft de afgelopen periode haar deelnemers betrokken bij het zogeheten Technology Center Land (TCL), een initiatief van de Koninklijke Landmacht. De toekomst visie van het CLAS geeft aan dat het grondgebonden optreden van Defensie om toenemende integratie van mens en technologie, meer investeringen in technologisch hoogwaardige systemen en snellere opname van technologische toepassingen in operationele concepten vraagt.

Een Technology Center dat m.b.v. adaptieve samenwerkingsverbanden, invulling gaat geven aan de technische aspecten van de visie van het CLAS. Het TCL zal essentieel zijn voor de instandhouding en kennis van alle grondgebonden systemen nu en in de toekomst en verzorgt het hoogste niveau van instandhouding en (innovatieve) kennis van grondgebonden systemen. Daarbij wordt er ruimte geboden voor kortdurende innovatieprojecten en co-locatie van diverse grondgebonden Defensiebrede kennis- en innovatiecapaciteiten.

Bij dit TCL gaat het o.a. om vernieuwingen in het instandhoudingsproces, maar ook om bijv. situational awareness en situational understanding, virtueel of augmented reality, onderwijs etc. De Landmacht nodigt de industrie uit om met voorstellen te komen die kunnen uitmonden in kort- maar zeker ook- langlopende, duurzame samenwerkingsverbanden. Op 20 november a.s. zal het CLAS een symposium organiseren waar ingediende voorstellen vanuit de industrie worden besproken.

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws