De NIDV heeft samen met de Nederlandse ambassade in Maleisië en het “Malaysia Institute of Defence and Security (MIDAS) op 3 november een webinar georganiseerd met als titel “Malaysia as a Maritime Nation: Prospects and Way Forward”. Ook het Ministerie van defensie van Maleisië en andere overheidsinstellingen hebben dit evenement gesteund.

Centraal stond het eerste “Malaysian White Paper” dat duidelijkheid geeft over de Maleisische strategie voor de komende tien jaar en dat leidt tot verdere plannen voor de nabije en verdere toekomst. Dit biedt kansen voor zowel de Maleisische als Nederlandse defensie-industrie, vanuit Nederland wordt daar invulling aan gegeven door de “partners voor International Business”, een consortium van NIDV-bedrijven dat in gezamenlijkheid werkt aan plannen om in Maleisië de markt verder te verkennen.

Voor het webinar waren er toonaangevende sprekers, waaronder de minister van defensie, YB Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, die voor het eerst in zijn ambt als minister deelnam aan een internationaal evenement. De minister en de andere presentatoren spraken de meer dan 200 deelnemers toe, allen afkomstig uit Nederland en Maleisië.  Ook DDMO, Vice-Admiraal A.J. de Waard was een spreker uit Nederland, hij gaf aan hoe Nederland zich in het verleden heeft ontwikkeld tot een maritiem land. CMP,J.C. Dicke, presenteerde hoe de overheid en het bedrijfsleven kunnen samenwerken, waar er kansen liggen en hoe we  gezamenlijke doelen kunnen bereiken.

Dit webinar biedt veel mogelijkheden en aanknopingspunten voor de toekomst, vanuit de NIDV zullen we aan dit webinar een gevolg geven.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Peter Huis in ’t Veld.

Foto: Malaysian Minister of Defense Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws