De NIDV heeft samen met de Nederlandse ambassade in Maleisië en het “Malaysia Institute of Defence and Security (MIDAS) op 3 november een webinar georganiseerd met als titel “Malaysia as a Maritime Nation: Prospects and Way Forward”. Ook het Ministerie van defensie van Maleisië en andere overheidsinstellingen hebben dit evenement gesteund.

Centraal stond het eerste “Malaysian White Paper” dat duidelijkheid geeft over de Maleisische strategie voor de komende tien jaar en dat leidt tot verdere plannen voor de nabije en verdere toekomst. Dit biedt kansen voor zowel de Maleisische als Nederlandse defensie-industrie, vanuit Nederland wordt daar invulling aan gegeven door de “partners voor International Business”, een consortium van NIDV-bedrijven dat in gezamenlijkheid werkt aan plannen om in Maleisië de markt verder te verkennen.

Voor het webinar waren er toonaangevende sprekers, waaronder de minister van defensie, YB Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, die voor het eerst in zijn ambt als minister deelnam aan een internationaal evenement. De minister en de andere presentatoren spraken de meer dan 200 deelnemers toe, allen afkomstig uit Nederland en Maleisië.  Ook DDMO, Vice-Admiraal A.J. de Waard was een spreker uit Nederland, hij gaf aan hoe Nederland zich in het verleden heeft ontwikkeld tot een maritiem land. CMP,J.C. Dicke, presenteerde hoe de overheid en het bedrijfsleven kunnen samenwerken, waar er kansen liggen en hoe we  gezamenlijke doelen kunnen bereiken.

Dit webinar biedt veel mogelijkheden en aanknopingspunten voor de toekomst, vanuit de NIDV zullen we aan dit webinar een gevolg geven.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Peter Huis in ’t Veld.

Foto: Malaysian Minister of Defense Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 12-04-2024

Sterke vertegenwoordiging tijdens Space symposium Colorado

Van 8-11 april heeft het grootste space event van Amerika in Colorado Springs plaatsgevonden. Tijdens het 39e Space Symposium was Nederland sterk vertegenwoordigd met de Commandanten van de Luchtstrijdkrachten en COMMIT, CMP,  NIDV, Spacened en 15 bedrijven/kennisinstellingen.
NPVS|Industrie Nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Integrated Logistics Support wordt Integrated Product Support

Het Integrated Logistics Support (ILS) Platform van de NIDV is al een aantal jaar bezig met het vormgeven van een uniforme aanpak voor life-cycle-management binnen Defensie en Nederland. De focus ligt hierbij op datamodules en Integrated Product Support, zoals gedefinieerd in de internationale ASD S-serie specificaties. Aangezien standaardisatie ook betekent dat je dezelfde termen en definities gebruikt, is besloten de naam te wijzigen. Het ILS platform heet voortaan IPS platform.   
IPSP|Algemeen

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws