HENSOLDT nieuwe NIDV-deelnemer

Sinds medio dit jaar is HENSOLDT, de handelsnaam van Kelvin Hughes (Nederland) BV een nieuwe deelnemer bij het NIDV. Kelvin Hughes (Nederland) BV maakt onderdeel uit van het van origine Duitse HENSOLDT en positioneert zich in toenemende mate op de defensie- en veiligheidsmarkt.

HENSOLDT is een pionier in technologie en innovatie op het gebied van defensie- en beveiligingselektronica. HENSOLDT’s werkterreinen omvatten de bescherming van grenzen en kritieke infrastructuren, luchtverdediging, zelfbescherming in de lucht, bescherming van voertuigen en konvooien, signaalintelligentie en datalinks, evenals nachtzicht, thermische beeldvorming, laserafstandsmeting en optronisch richten.

Verder omvat het portfolio luchtvaartelektronica voor missies, zoals avionica-computers, toestellen voor missieplanning en situational awarenessystems voor helikopters. Met zijn brede productportfolio richt HENSOLDT zich tot klanten in de defensie- en veiligheidsdomeinen, die het hele spectrum voor lucht-, zee- en landmissies bestrijkt. Onze oplossingen worden ingezet op verschillende platformen, waaronder helikopters, vliegtuigen, onbemande luchtvaartuigen, schepen en onderzeeërs, gepantserde voertuigen en satellieten.

HENSOLDT, leverancier van sensoroplossingen, combineert verschillende bedrijfskritische sensortechnologieën onder één dak, die bij gecombineerd gebruik zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de detectiemogelijkheden. HENSOLDT domineert alle technologische sleutelgebieden en richt zich in het bijzonder op de centrale categorieën: sensoren en bescherming. We maken vorderingen met de ontwikkeling van deze sleuteltechnologieën en dragen zo bij tot de bescherming van soldaten, beveiligingspersoneel en kritieke infrastructuur.

Voor meer informatie over dit bedrijf kunt u zich richten tot Bruce de Bies, bruce.debies@hensoldt.net

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-11-2022

Defensie’s Ruimtevaartagenda is uit!

Vandaag is de lang verwachte Defensie Ruimte Agenda goedgekeurd door de ministerraad. Het wachten blijkt de moeite waard te zijn geweest: er ligt nu een heldere agenda waarin Defensie onderstreept dat de inrichting van de ruimte als vijfde operationele domein urgent is voor het informatiegestuurd optreden van onze strijdkrachten. Het gebruik van de ruimte is onmisbaar geworden voor het goed functioneren van onze krijgsmacht en onze maatschappij als geheel. Vanuit militaire optiek gaat het daarbij met name om het gebruik van satellieten die essentieel zijn voor navigatie, communicatie, positie- en tijdsbepaling, aardobservatie, en intelligence, surveillance and reconnaissance.
NPVS|Defensie|Algemeen

Nieuws: 21-11-2022

Grote uitdaging voor Koninklijke Marechaussee in Defensienota

Op 9 november heeft de Koninklijke Marechaussee een 60-tal NIDV-deelnemers gesproken over de uitdagingen en kansen die de Defensienota hen biedt. De presentatie van Commandant Koninklijke Marechaussee Luitenant-generaal Hans Leijtens en directeur Kennis, Strategie en Innovatie Brigade-generaal Jos Pieters gaf het startschot voor interessante dialoog met het publiek.
Defensie|NIDV nieuws

Nieuws: 19-11-2022

NEDS2022: drie dagen ook zakelijke aandacht voor vrede en veiligheid

Met een bijzonder succesvolle expositie heeft de NIDV de NEDS2022 in Ahoy op donderdag 17 november afgesloten. Maar liefst 3.500 bezoekers, 170 exposanten en 20 buitenlandse delegaties hebben hieraan bijgedragen.
NIDV nieuws