HENSOLDT nieuwe NIDV-deelnemer

Sinds medio dit jaar is HENSOLDT, de handelsnaam van Kelvin Hughes (Nederland) BV een nieuwe deelnemer bij het NIDV. Kelvin Hughes (Nederland) BV maakt onderdeel uit van het van origine Duitse HENSOLDT en positioneert zich in toenemende mate op de defensie- en veiligheidsmarkt.

HENSOLDT is een pionier in technologie en innovatie op het gebied van defensie- en beveiligingselektronica. HENSOLDT’s werkterreinen omvatten de bescherming van grenzen en kritieke infrastructuren, luchtverdediging, zelfbescherming in de lucht, bescherming van voertuigen en konvooien, signaalintelligentie en datalinks, evenals nachtzicht, thermische beeldvorming, laserafstandsmeting en optronisch richten.

Verder omvat het portfolio luchtvaartelektronica voor missies, zoals avionica-computers, toestellen voor missieplanning en situational awarenessystems voor helikopters. Met zijn brede productportfolio richt HENSOLDT zich tot klanten in de defensie- en veiligheidsdomeinen, die het hele spectrum voor lucht-, zee- en landmissies bestrijkt. Onze oplossingen worden ingezet op verschillende platformen, waaronder helikopters, vliegtuigen, onbemande luchtvaartuigen, schepen en onderzeeërs, gepantserde voertuigen en satellieten.

HENSOLDT, leverancier van sensoroplossingen, combineert verschillende bedrijfskritische sensortechnologieën onder één dak, die bij gecombineerd gebruik zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de detectiemogelijkheden. HENSOLDT domineert alle technologische sleutelgebieden en richt zich in het bijzonder op de centrale categorieën: sensoren en bescherming. We maken vorderingen met de ontwikkeling van deze sleuteltechnologieën en dragen zo bij tot de bescherming van soldaten, beveiligingspersoneel en kritieke infrastructuur.

Voor meer informatie over dit bedrijf kunt u zich richten tot Bruce de Bies, bruce.debies@hensoldt.net

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 25-09-2023

Discussies en contactmomenten tijdens Nederland-Zweden Innovation Days

Op 20, 21 en 22 september vonden de NL/ZWE Industry & Innovation days plaats, dit keer in Nederland (Den Haag). Dit evenement vindt jaarlijks plaats op basis van de in 2019 getekende MOU tussen NIDV en haar Zweedse counterpart SOFF. Dit jaar was het thema ‘Raising production and Supply chain resilience’. Als gastheer voor het VIP onderdeel van het programma op woensdagmiddag trad op Ambassadeur Johannes Oljelund. Op donderdag waren er paneldiscussies en matchmaking tussen de NL en ZWE industrie. Het event werd op vrijdag afgesloten met bedrijfsbezoeken aan de firma Robin Radar en kennisinstituut TNO Ypenburg.  
Internationaal|NIDV nieuws

Nieuws: 15-09-2023

Terugblik: kennis, productie, en overheid op DSEI

De Defence and Security Equipment International (DSEI) van 12 tot 15 september is vandaag succesvol afgerond. Het gezamenlijk paviljoen van ministeries, bedrijfsleven en kennisinstellingen was de hele week de spil van de Nederlandse aanwezigheid. Een bijzonder visitekaartje voor de kwaliteiten van de Nederlandse aanpak was Zr. Ms. De Ruyter aan de wal.
Handel en export|Algemeen

Nieuws: 13-09-2023

Masterclass Europees Defensiefonds: de stap van óf naar hoe

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en NIDV organiseerden 12 september een masterclass voor het Europees Defensiefonds (EDF) op de Frederikkazerne in Den Haag. Bijna 50 vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen maakten een verdiepingsslag in dit programma voor een Europese defensiekennisbasis.
NIKAG|Europees Defensie Fonds|NIDV nieuws