491 resultaten gevonden

Nieuws: 04-11-2020

Grensverleggende IT Defensie maakt grote stap naar uitvoering

GrIT (Grensverleggende IT) is een zeer omvangrijk Defensie programma om de ICT (zowel in kantoor- als in in operationele omgeving) te moderniseren. Helaas zijn er diverse vertragingen ontstaan.
NIVP|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 04-11-2020

Succesvol webinar Nederland-Maleisie

De NIDV heeft samen met de Nederlandse ambassade in Maleisië en het “Malaysia Institute of Defence and Security (MIDAS) op 3 november een webinar georganiseerd met als titel “Malaysia as a Maritime Nation: Prospects and Way Forward”. Ook het Ministerie van defensie van Maleisië en andere overheidsinstellingen hebben dit evenement gesteund.
NIDV nieuws

Nieuws: 02-11-2020

NIDV onderschrijft standpunt kabinet voor maatwerk defensiesector

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, mw. Mona Keijzer, heeft de Tweede Kamer de “Visie op de toekomst van de industrie in Nederland” aangeboden. Voor onder meer de defensie-industrie wordt hiermee een lange-termijn perspectief geschetst. Volgens het kabinet moet meer worden samengewerkt in Europa, waarbij het belang voor de defensie-industrie van samenwerking met de trans-Atlantische partners belangrijk blijft.
NIDV nieuws

Nieuws: 28-10-2020

NIDV verhuisd naar Bezuidenhoutseweg

De NIDV is verhuisd. Na jaren in het vertrouwde pand aan de Prinsessegracht is de NIDV sinds 1 oktober gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Met het nieuwe pand maken we ook als kantoor een transitie door naar een nieuwe manier van werken waarbij we de faciliteiten voor webinars, thuiswerken en (online) vergaderingen uitbreiden.
NIDV nieuws

Nieuws: 23-10-2020

UAV-expert Height Technologies sluit zich aan bij NIDV

Height Technologies uit Geldermalsen heeft zich bij de NIDV aangesloten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren en leveren van hoogwaardige (counter) UAV-systemen op maat.
NIDV nieuws

Nieuws: 22-10-2020

HENSOLDT nieuwe NIDV-deelnemer

Sinds medio dit jaar is HENSOLDT, de handelsnaam van Kelvin Hughes (Nederland) BV een nieuwe deelnemer bij het NIDV. Kelvin Hughes (Nederland) BV maakt onderdeel uit van het van origine Duitse HENSOLDT en positioneert zich in toenemende mate op de defensie- en veiligheidsmarkt.
Industrie Nieuws

Nieuws: 15-10-2020

Defensievisie 2035: Nieuwe kansen om te winnen

Vandaag is de Defensievisie 2035 ‘Vechten voor een veilige toekomst’ gepresenteerd door de minister en staatssecretaris van Defensie. Uit de visie komt wederom naar voren dat Defensie op weg naar een hoogwaardige technologische krijgsmacht voor grote uitdagingen staat in een snel bewegende wereld. De NIDV is blij met de nieuwe visie van het kabinet. Zowel met het gehanteerde proces waarbij de industrie en kennisinstellingen actief zijn betrokken, als met het resultaat “waarmee ook de Nederlandse Defensie- en Veiligheidsindustrie de komende jaren een leidraad heeft om verder (mee) te sturen” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV.
Algemeen

Nieuws: 14-10-2020

STRATEGO.work nieuwe deelnemer bij NIDV

Militairen aan een nieuwe baan en uitdaging helpen, dat is het doel van STRATEGO.work. Wij helpen militairen, ongeacht rang, die zelf naar een andere uitdaging op zoek zijn. De winnaarsmentaliteit, de discipline en teamspirit maken van militairen een hele dankbare groep om te detacheren, aldus Andrea Lapère directeur STRATEGO en mede-auteur van het boek ‘Een gezonde dosis Militair DNA, een meesterzet voor je organisatie’.
Industrie Nieuws