486 resultaten gevonden

Nieuws: 18-11-2020

Blog #4: De Nederlandse Defensiesector op weg naar een Europese Defensiemarkt

De geopolitieke verhoudingen verharden en dreigingen nemen toe in aantal, variëteit en complexiteit, zo stelt de Defensievisie 2035. Daarom zet de Nederlandse regering in op een versterkt Europa, zodat het een zelfstandige geopolitieke speler is. Daarbij blijft de Navo de hoeksteen van het Nederlandse veiligheidsbeleid. Eén van de instrumenten om dit te bereiken, is meedoen aan het Europees Defensie Fonds (EDF), waarvoor de EU €7 miljard beschikbaar stelt voor de periode 2021-2027. Met dit EDF wil de Europese Commissie langs communautaire weg de defensiecapaciteiten in Europa versterken met als doel om Lidstaten en bedrijven te stimuleren om meer samen te werken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en uiteindelijk ook de aanschaf van defensiecapaciteiten.
Europa|Blog

Nieuws: 13-11-2020

De Landmacht daagt NL industrie uit om ideeën aan te dragen

Het NIDV Grondgebonden Platform (NGP) heeft de afgelopen periode haar deelnemers betrokken bij het zogeheten Technology Center Land (TCL), een initiatief van de Koninklijke Landmacht. De toekomst visie van het CLAS geeft aan dat het grondgebonden optreden van Defensie om toenemende integratie van mens en technologie, meer investeringen in technologisch hoogwaardige systemen en snellere opname van technologische toepassingen in operationele concepten vraagt.
NGP|Adaptieve Krijgsmacht|Algemeen

Nieuws: 10-11-2020

Eerste NEDS Startup Day trekt veel bekijks

De eerste Startup Day van de NEDS 2020 Digital is een feit. Met 185 aanwezigen, 20 startups, 5 digitale break-outs en ruim 60 een-op-een sessies was het evenement een goede aftrap van de NEDS die volgende week op 18 en 19 november verder zal gaan met het ‘reguliere’ programma en een spectaculair Main Stage Event. De organisatie is dankbaar voor de inhoudelijke bijdragen van Politie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Instituut Fysieke Veiligheid, Defensie, Nederlandse Defensie Academie en Unknown Group.
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 04-11-2020

Grensverleggende IT Defensie maakt grote stap naar uitvoering

GrIT (Grensverleggende IT) is een zeer omvangrijk Defensie programma om de ICT (zowel in kantoor- als in in operationele omgeving) te moderniseren. Helaas zijn er diverse vertragingen ontstaan.
NIVP|Innovatie|Algemeen

Nieuws: 04-11-2020

Succesvol webinar Nederland-Maleisie

De NIDV heeft samen met de Nederlandse ambassade in Maleisië en het “Malaysia Institute of Defence and Security (MIDAS) op 3 november een webinar georganiseerd met als titel “Malaysia as a Maritime Nation: Prospects and Way Forward”. Ook het Ministerie van defensie van Maleisië en andere overheidsinstellingen hebben dit evenement gesteund.
NIDV nieuws

Nieuws: 02-11-2020

NIDV onderschrijft standpunt kabinet voor maatwerk defensiesector

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, mw. Mona Keijzer, heeft de Tweede Kamer de “Visie op de toekomst van de industrie in Nederland” aangeboden. Voor onder meer de defensie-industrie wordt hiermee een lange-termijn perspectief geschetst. Volgens het kabinet moet meer worden samengewerkt in Europa, waarbij het belang voor de defensie-industrie van samenwerking met de trans-Atlantische partners belangrijk blijft.
NIDV nieuws

Nieuws: 28-10-2020

NIDV verhuisd naar Bezuidenhoutseweg

De NIDV is verhuisd. Na jaren in het vertrouwde pand aan de Prinsessegracht is de NIDV sinds 1 oktober gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Met het nieuwe pand maken we ook als kantoor een transitie door naar een nieuwe manier van werken waarbij we de faciliteiten voor webinars, thuiswerken en (online) vergaderingen uitbreiden.
NIDV nieuws

Nieuws: 23-10-2020

UAV-expert Height Technologies sluit zich aan bij NIDV

Height Technologies uit Geldermalsen heeft zich bij de NIDV aangesloten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren en leveren van hoogwaardige (counter) UAV-systemen op maat.
NIDV nieuws