Op donderdag 26 november heeft de finale plaatsgevonden van de Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2020. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

Het onderwerp voor dit jaar was “Smart Medics”. Defensie heeft het bedrijfsleven uitgedaagd om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde mart medics-systemen, slimme technologie die de gezondheidzorg van militairen kan helpen verbeteren.

De sluitingsdatum voor inzendingen was 3 september. De jury heeft vervolgens 5 finalisten gekozen en de winnaar ontvangt € 200.000 voor een ontwikkelopdracht. De vijf overgebleven bedrijven, te weten Embedded Acoustics, EAGLE + Goal 3, ISKO, Mansystems BV en Velicus hebben op 26 november op het DGOTC in Hilversum pitches gegeven over hun voorstellen.

De jury, onder leiding van Commandeur-arts Remco Blom, commandant van de Defensie Gezondheidszorg Organisatie (DGO) en de Militair Geneeskundige Autoriteit, en met verder o.a. directeur NIDV Ron Nulkes in de gelederen, heeft uiteindelijk Embedded Acoustics met de PicoMonitor tot winnaar uitgeroepen. De PicoMonitor is een product dat medische sensoren en health trackers met elkaar verbindt en bestaat uit twee onderdelen, een polsband en een oordop.

De NIDV feliciteert Embedded Acoustics nogmaals met het winnen van de DIC 2020 en wensen hen en alle andere finalisten veel succes met de verdere ontwikkeling van hun innovatieve producten.

Aankomende evenementen

Laatste nieuws

Nieuws: 11-04-2024

Deelnemernieuws: GRF-voertuig van Defenture voor Oostenrijkse Special Operations Forces

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 24-10-2023

Deelnemersnieuws: Defenture levert eerste voertuig voor luchtmobiele brigade

Op 13 Oktober 2023 heeft Defenture het eerste testvoertuig voor de Luchtmobiele Brigade overgedragen aan COMMIT. Dit voertuig wordt eerst nog uitvoerig getest en voorzien van communicatieapparatuur, voordat het wordt overgedragen aan de Luchtmobiele Brigade. In totaal omvat de opdracht 41 licht tactische Defenture GRF voertuigen, bij het Nederlandse Ministerie van Defensie beter bekend onder de naam Vector.
NGP|Gouden Ecosysteem|Industrie Nieuws

Nieuws: 20-12-2022

Luchtmobiele Brigade bestelt extra voertuigen bij Defenture

DMO, de inkooporganisatie van de Nederlandse Defensie die de Krijgsmacht van efficiënt en veilig materieel voorziet, heeft Defenture de opdracht gegund voor de levering van tenminste 41 licht tactische voertuigen. Deze Defenture GRF voertuigen (bij Defensie bekend onder de naam VECTOR) zijn bestemd voor de Luchtmobiele Brigade (11 LMB), een eenheid van de Landmacht. Daarbij biedt dit contract Defensie de mogelijkheid om voor een langere periode additionele voertuigen aan te schaffen. Defenture zal vanaf najaar 2023 de eerste voertuigen leveren aan de Luchtmobiele Brigade en verwacht de eerste batch van 41 GRF voertuigen medio 2024 geleverd te hebben.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws