Op donderdag 26 november heeft de finale plaatsgevonden van de Defensie Innovatie Competitie (DIC) 2020. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

Het onderwerp voor dit jaar was “Smart Medics”. Defensie heeft het bedrijfsleven uitgedaagd om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde mart medics-systemen, slimme technologie die de gezondheidzorg van militairen kan helpen verbeteren.

De sluitingsdatum voor inzendingen was 3 september. De jury heeft vervolgens 5 finalisten gekozen en de winnaar ontvangt € 200.000 voor een ontwikkelopdracht. De vijf overgebleven bedrijven, te weten Embedded Acoustics, EAGLE + Goal 3, ISKO, Mansystems BV en Velicus hebben op 26 november op het DGOTC in Hilversum pitches gegeven over hun voorstellen.

De jury, onder leiding van Commandeur-arts Remco Blom, commandant van de Defensie Gezondheidszorg Organisatie (DGO) en de Militair Geneeskundige Autoriteit, en met verder o.a. directeur NIDV Ron Nulkes in de gelederen, heeft uiteindelijk Embedded Acoustics met de PicoMonitor tot winnaar uitgeroepen. De PicoMonitor is een product dat medische sensoren en health trackers met elkaar verbindt en bestaat uit twee onderdelen, een polsband en een oordop.

De NIDV feliciteert Embedded Acoustics nogmaals met het winnen van de DIC 2020 en wensen hen en alle andere finalisten veel succes met de verdere ontwikkeling van hun innovatieve producten.

Laatste nieuws