485 resultaten gevonden

Nieuws: 14-06-2021

13e NIDV Regiodag bij EAL te Apeldoorn

Waar lopen MKB bedrijven zoal tegenaan bij het zakendoen met Defensie? Hoe zit het precies met Industriële Participatie (IP)? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het EDF en NATO? Is deelname aan beurzen of het Partners International Business (PIB) programma interessant voor mijn bedrijf? Deze thema’s en vragen kwamen aan bod op de NIDV regiodag bij EAL in Apeldoorn met deelname van bedrijven uit de regio Mid/Oost Nederland. Een uitgebreid DMO team was aanwezig en ook MINEZK/CMP was wederom van de partij. De strakke formule van onderlinge plenaire kennismaking, presentaties en 1op1 gesprekken in de middag bleek wederom succesvol. Deze gesprekken vormen een vast onderdeel van de NIDV-DMO regiodagen.
NIDV nieuws

Nieuws: 07-06-2021

Defensie innovatie Competitie (DIC) 2021: Advanced Maintenance

Voor de achttiende maal wordt de Defensie Innovatie Competitie (DIC) georganiseerd. De competitie heeft als doel innovatie in Nederland te stimuleren via een prijsvraag. Het ministerie van Defensie stelt financiële middelen beschikbaar om daarmee innovatieve ideeën aan te moedigen. Voor de winnaar van de DIC 2021 is een ontwikkelopdracht beschikbaar ter hoogte van maximaal €200.000,-
Innovatie|Algemeen

Nieuws: 07-06-2021

DEMCON tekent contract voor E-Lighter, compacte generator voor in het veld

Technologieontwikkelaar en producent Demcon heeft met de Defensie Materieel Organisatie (DMO) een contract getekend voor de E-Lighter, een compacte stroomgenerator die werkt op gewone voertuigdiesel. De E-Lighter kan de militair in het veld ontlasten van de vele reservebatterijen voor al zijn elektronische apparaten.
NGP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 04-06-2021

Contour Advanced Systems tekent F-35-contract met DMO

Om F-35 vliegers tijdens uitzendingen en oefeningen van de juiste info voorzien, zijn er specifieke containers nodig. Ze komen eraan. Vliegbasis Leeuwarden krijgt deze zomer de eerste exemplaren. Ze voorzien in werkplekken met ICT-systemen om buiten de vliegbasis te opereren. De containers worden geleverd door NIDV-deelnemer Contour Advanced Systems, uit Varsseveld. Op 4 juni tekenden de directeur DMO vice admiraal Arie Jan de Waard en directeur Contour Wim Tijsterman op locatie het bijbehorende contract.
NIFARP|Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 03-06-2021

NIDV Deepdive sessie Concurrent Design

NIDV heeft het initiatief genomen om de expertise en specifieke kennis van aangesloten bedrijven meer te delen met de eigen achterban. In de serie aan geplande ‘Deepdive-sessies’ was het vandaag op 3 juni de beurt aan NIDV deelnemer RHEA die het onderwerp Concurrent Design (CD) presenteerde in een interactieve sessie voor maar liefst 53 belangstellenden. CD behelst het simultaan uitvoeren van meerdere ontwerpstappen in een materieelproject. De kern is dat alle partijen met mandaat aan tafel zitten om het ‘voorzien in’ proces te versnellen waarbij bovendien de zgn. specifier rol wordt versterkt.
Defensie|Industrie Nieuws

Nieuws: 03-06-2021

Nederlandse investeringsklimaat onder druk

Het investeringsklimaat in de defensiesector in Nederland staat onder druk. Dat wordt geconcludeerd in het onderzoek naar het Nederlandse investeringsklimaat dat is uitgevoerd door het kabinet. Nederland staat in de top-3 van investeringsvriendelijke landen in de wereld, maar juist de enorm innovatieve defensiesector blijft achter. “Dit rapport bevestigt wat we eigenlijk al wisten, dat ondanks de grote bijdrage van onze sector aan veiligheid en innovatie, deze onvoldoende wordt gefaciliteerd” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV.
Algemeen

Nieuws: 03-06-2021

Aratos Systems BV finalist in de NATO Innovation Challenge 2021

Aratos Systems BV, lid van Aratos Group, is geselecteerd om deel te nemen aan de laatste fase van de jaarlijkse NATO Innovation Challenge. Dit jaar was het onderwerp van de Challenge ruimtetoepassingen voor veiligheid en defensie.
Innovatie|Industrie Nieuws

Nieuws: 03-06-2021

Kiel gelegd voor Combat Support Ship

Op 2 juni is bij Damen Shipyards Galati (Roemenië) de kiel gelegd van het nieuwe Combat Support Ship Den Helder. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van dit nieuwe bevoorradingsschip voor de Koninklijke Marine (KM). De kiellegging ceremonie werd gezamenlijk uitgevoerd door de Directeur Defensie Materieel Organisatie (DMO) vice admiraal Arie Jan de Waard en de Commandant Zeestrijdkrachten, vice admiraal Rob Kramer.
NMC|Defensie|Industrie Nieuws