347 resultaten gevonden

Nieuws: 08-09-2020

NIDV Strategie 2020-2025 overhandigd aan staatssecretaris Visser

Vanmiddag is de nieuwe Strategie 2020-2025 van de Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid aan de staatssecretaris overhandigd. “Een groeiende wereldbevolking, veranderende geostrategische machtsbalans en nieuwe technologieën komen razendsnel op ons af.” Aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. “De NIDV en haar deelnemers staan klaar om innovatieve en effectieve middelen en diensten te leveren die de (operationele) behoeften van de krijgsmacht en andere publieke veiligheidsorganisaties invullen.”
NIDV nieuws

Nieuws: 07-09-2020

Specto Aerospace verwelkomt NIDV Regiosessie op LCW Woensdrecht

Op 3 september vond de 10e NIDV-DDMO Regiosessie plaats, dit keer bij het bedrijf Specto Aerospace, locatie Logistiek Centrum Woensdrecht. Deze regiosessies zijn in 2016 opgestart met als doel nadere kennismaking tussen de DMO top met iedere keer ongeveer een tiental  NIDV/MKB-bedrijven. Naast VADM Arie Jan de Waard Directeur Directie Materieels Organisatie (D-DMO) als delegatieleider waren in het DMO-team eveneens aanwezig Directeur Inkoop (Hans Dussel) en Directeur Innovatie (MIND) Hans Kuijper.
NIDV nieuws

Nieuws: 07-08-2020

Defenture BV tekent voor levering dieselquads Defensie

Defenture BV uit Tiel gaat 249 militaire dieselquads (MDQ) ontwikkelen en produceren voor het Ministerie van Defensie. Het contract hiervoor is op 6 augustus getekend bij het bedrijf.  Defenture zal samen met haar partner W-tec uit Neede deze speciale militaire quad tussen 2020 en 2024 ontwikkelen, prototypes testen en seriematig bouwen. Het contract heeft de mogelijkheid voor de Nederlandse Defensie om nog eens 120 quads bij Defenture te laten bouwen.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 29-07-2020

Luchtmacht neemt nieuwe Chinooks in gebruik

De eerste 2 nieuwe CH-47F Chinook-transporthelikopters zijn op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood in gebruik genomen. De helikopters worden gebruikt voor opleiding en training. Het Defensie Helikopter Commando verwacht de eerste toestellen begin volgend jaar in Nederland.
NPVS|Algemeen

Nieuws: 13-07-2020

Defenture BV levert laatste van 75 nieuwe SOF-terreinwagens aan Defensie

Het Korps Commandotroepen beschikt vanaf nu over het complete Vector-arsenaal. Het Nederlandse bedrijf Defenture BV droeg afgelopen week de laatste van de totaal 75 nieuwe terreinwagens over aan Defensie.
NGP|Industrie Nieuws

Nieuws: 07-07-2020

DITSS en NIDV bundelen krachten

De veiligheidssituatie in Nederland vraagt 24/7 om zicht op en inzicht in veiligheidsvraagstukken. “Binnen het veiligheidsdomein liggen er de komende jaren verschillende uitdagingen en kansen waarbij de samenwerking met de industriële en maatschappelijke partners essentieel is” aldus Ron Nulkes, directeur NIDV. Daarom hebben de NIDV en DITSS op 7 juli officieel hun krachten gebundeld en hun onderlinge samenwerking vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU).
Veiligheid|NIDV nieuws

Nieuws: 30-06-2020

NIDV en SpaceNed ondertekenen samenwerkings-LOI

Gisteren hebben SpaceNed en de NIDV een overeenkomst ondertekend waarin de intentie is bekrachtigd de ontstane samenwerking officieel te maken. Voor SpaceNed en de NIDV als brancheorganisaties voor respectievelijk de Nederlandse ruimtevaartsector en de Defensie- en Veiligheidsindustrie is de samenwerking een logische stap nu veiligheid en ruimtevaart steeds meer met elkaar verbonden raken. Daarvoor zetten ze een gezamenlijke werkgroep op met als thema “Ruimtevaart voor Defensie en Veiligheid”.
NPVS|Innovatie|NIDV nieuws

Nieuws: 18-06-2020

Zet in op Nederlandse defensie-industrie bij de vervanging van de onderzeeboten

Nederlandse marineschepen zijn sinds de tijd van Michiel de Ruyter in gezamenlijke ontwikkelings- en bouwprojecten tot stand gekomen. Daarbij werkt Defensie als ontwikkelaar samen met Nederlandse kennisinstellingen en industrie aan het concept en product. Deze samenwerking staat bekend als de Gouden Driehoek. Deze samenwerking levert zonder uitzondering aantoonbaar goedkopere, slimmer bemande en meer state-of-the-art platformen dan concurrerende werven.
DUKC|NIDV nieuws